بارگیری...
باتری لیتیوم Li نوعی از سلولها با ترکیب شیمیایی باتری است. باتری لیتیوم در انواع لیتیوم پلیمر و یا لیتیوم یون و یا لیتیوم کادمیوم و... ساخته میشود. در این بخش انواع باتری لیتیوم را بررسی کنید. باتریهای قابل شارژ بر اساس ساختار شیمیایی و سیکل شارژی به دو دسته بسیار عامه تقسیم میشوند. یکی باتریهای لیتیوم یون Li-Io و دیگری باتر...
باتری لیتیوم Li نوعی از سلولها با ترکیب شیمیایی باتری است. باتری لیتیوم در انواع لیتیوم پلیمر و یا لیتیوم یون و یا لیتیوم کادمیوم و... ساخته میشود. در این بخش انواع باتری لیتیوم را بررسی کنید. باتریهای قابل شارژ بر اساس ساختار شیمیایی و سیکل شارژی به دو دسته بسیار عامه تقسیم میشوند. یکی باتریهای لیتیوم یون Li-Io و دیگری باتریهای لیتیوم پلیمر Li-Po میباشند. تفاوت باتری لیتیوم پلیمر با لیتیوم یون که در بسیاری از گجتها به کار رفتهاند. از موبایل، لپ تاپ، دستگاههای پزشکی قابل حمل، تبلت و … همگی بسته به نوع کاربردشان از یکی از این دو مدل باتری استفاده میکنند.
تولید این نوع باتریها ریشه در سالهای ۱۹۷۰ دارند. اولین نوع این باتری از یک الکترولیت پلیمری جامد که ظاهری شبیه به فیلم پلاستیکی داشت؛ تشکیل شده بود. باتریهای لیتیوم پلیمر توانایی تولید در ابعاد و ضخامت کارت اعتباری را دارند. باتری لیتیوم پلیمر علاوه بر ایمن بودن وزن کمتری هم دارند. در مقایسه باتری لیتیوم پلیمر Li-Po با نوع لیتیوم یون، هزینه تولید لیتیوم پلیمر بیشتر بوده و انرژی خروجی کمتری نسبت به لیتیوم یون دارند.
در طی دهه ۹۰ میلادی ورودی عمومی باتریهای لیتیوم یون Li-Io بین کاربران بوده است. باتریهای لیتیوم یون ظرفیت انرژی بالایی دارند و به نسبت انرژی خروجی از قیمت مقرون به صرفهتری در مقایسه با باتریهای لیتیوم پلیمری برخوردارند. اما باتری لیتیوم یونی Li-Ion عمر کوتاهتری دارند و اگر سیکل شارژ آنها درست رعایت نشود و یا پس از مدتی شارژ نشوند، سلول مربوطه از بین خواهد رود. از این رو نسبت به زمان شارژ شدن بسیار حساس خواهند بود. اخیرا مصرف این باتریها در ساخت پاور بانک Power Bank بسیار کاربرد پیدا کرده است.