به کمک نیاز دارید؟
آمپلی فایر Amplifier
لزوم استفاده از آمپلی فایر برای تقویت صدا و یا انتقال صدا بسیار اهمیت دارد. آمپلی فایر برای کاربریهایی از جمله گوش دادن به موسیقی، خانههای هوشمند، سیستم پخش خودرو، سیستم فراخوان مرکزی در ادارهها و... استفاده میشود. در ادامه چندین نکتهی مهم راجع به آمپلی فایرها را توضیح خواهیم داد. اگر از این مطالب استفاده میکنید، خریدتان را هم از سایت دانشجو کیت انجام دهید. تفاوت آمپلی فایرها در کیفیت ساخت و نوع قطعات به کار رفته بسیار بسیار بسیار اهمیت دارند. این مورد موجب گسستگی زیادی در آمپلی فایرها شده است.
مدار آمپلی فایر Amplifier چیست؟
مدار آمپلی فایر صدا را دریافت و پس از انجام پردازش روی آن در خروجی صدای قویتر و شفافتر ارایه میدهد. آمپلی فایر به یک منبع پخش کننده صوتی متصل شده و سپس خروجی آنرا تقویت کرده و به بلندگوها ارسال میکند. بنابراین یک آمپلی فایر به تنهایی نمیتواند فایل و یا صوتی را پخش کند. به لحاظ کلی آمپلی فایر خودرو و آمپلی فایر خانگی دو دسته اصلی از امپلی فایر است. البته دسته بندی درست مدار آمپلی فایر بر اساس کلاس کاری است. مثلا آمپلی فایر کلاس D دارای تراشه آی سی است. ولی آمپلی فایر خازنی بدون استفاده از آی سی صدا را تقویت میکنند. دنیای امپلی فایر Amplifier بسیار وسیع و شاخصههای متفاوتی دارد. هر برد آمپلی فایر از لحاظ ولتاژ و جریان مورد نیاز به دو دسته AC و DC تبدیل میشوند. پس از آن میتوان بر اساس کلاس کار ماژول آمپلی فایر از مدلهای AB، آمپلی فایر کلاس D و... اشاره کرد. در این شاخه کلیه محصولات آمپلی فایر Amplifier در انواع مختلف قرار دارند. برای اطلاع از قیمت آمپلی فایر انواع آمپلی فایر ترانزیستوری تا آمپلی فایر با آی سی کلاس D و از مدل ماژولار تا مدل مونتاژ نشده، همگی قرار دارند. انواع مدار آمپلی فایر 200 وات، پری آمپلی فایر، آمپلی فایر مونو و قطعات آمپلی فایر کوچک در دانشجو کیت قابل خرید است.
علت استفاده از آمپلی فایر
بدون آمپلی فایرها، دنیا جای خسته کنندهای خواهد بود. آمپلی فایرها هستند که با بلندگوها ارتباط برقرار کرده و موسیقی را جاری میکنند. بلندگو میتواند به عنوان خروجی یک رادیو باشد. میتواند به عنوان خروجی یک موسیقی خاطره انگیز باشد. میتواند به عنوان خروجی یک میکروفن باشد. در هر صورت بلندگوها با کمک آمپلی فایرها صداها را جاری میکنند. برای دستیابی به کیفیت صدای مناسب و تفیکیک فرکانسی دقیق، بایستی حتما حتما حتما از آمپلی فایر استفاده کرد. همانطور که پیشتر اشاره شد، دنیای آمپلی فایرها بسیار گسترده و متنوع است. آمپلی فایر به عنوان واحد پردازش صدا بین مرکز پخش کننده و بلندگوها قرار میگیرد. نقش مهمی دارد و هم اینکه محاسبات دقیق و زیادی هم دارند.
اصول اولیه خرید آمپلی فایر
اولین قدم برای خرید آمپلی فایر، مورد مصرف آن است. مثلا برای مصرف خانگی میخواهیم آمپلی فایر تهیه کنیم، یا برای مصرف سالن ورزشی؟ یا برای مصرف حسینیه؟ یا برای مصرف در خودرو؟ یا برای مصرف در حیاط مدرسه و فضای باز؟ پس از این مورد انتخاب کلاس آمپلی فایر است. آمپلی فایر در کلاسهای A و B و AB و C و D در دسترس هستند. هر کدام تفکیک صوتی متفاوت و نوع کارکرد متفاوتی دارند. از بخش فیلترهای محصول همین صفحه میتوانید بر اساس کلاس کاری آمپلی فایر، اقدام به بررسی و مشاهده آنها کنید. مورد بعدی ولتاژ کاری آمپلی فایر است، آمپلی فایرها بر اساس بازه ولتاژی و جریانی که نیاز دارند، متفاوت هستند. در تمامی این موارد ویژگیهای فنی آمپلی فایر بایستی با ویژگیهای فنی بلندگو سازگاری کامل داشته باشند. در غیر این صورت عملکرد صحیحی از خود نشان نخواهد داد.
خرید آمپلی فایر مناسب
انتخاب آمپلی فایر از تنظیمات آن مهمتر است. آمپلی فایر بایستی متناسب با نیاز ما باشد. نه بیش از حد قدرتمند و نه بیش از حد ضعیف و ناکارآمد. بنابراین پیش از اقدام به خرید آمپلی فایر، هدفمان را بایستی از آن مشخص کنیم. پس از آن انتخاب بلندگوی مناسب است. بر فرض مثال اگر بلندگویی در منزل داریم و قصد تهیه آمپلی فایر برای آنرا دارید. بایستی به سه نکته توجه کرد: 1- تعداد بلندگوها و 2- توان بلندگو بر اساس وات و 3- امپدانس بلندگو بر اساس اهم با در نظر گرفتن این سه نکته به راحتی میتوانیم آمپلی فایر مناسب را از سایت دانشجو کیت انتخاب و خریداری کنیم.
ولتاژ کاری آمپلی فایر
تمامی بردهای الکترونیکی و خصوصا بردهای آمپلی فایر به ولتاژ و جریان بسیار حساس هستند. محاسبات انجام شده روی توان و میزان خروجی آمپلی فایر، بسیار به ولتاژ و جریان ورودی وابسته است. بسته به نوع آمپلی فایر و کلاس آن، نسبت ولتاژ ورودی با توان خروجی به صورت مستقیم است. برخی از آمپلیها دارای رنج ولتاژی هستند. از اینرو با تغییر در ولتاژ ورودی بایستی اسپیکر خروجی هم تغییراتی داشته باشد تا بتواند رنج کامل فرکانسی اعلام شده را پوشش دهد. برخی از آمپلی فایرهای کلاس AB برای راه اندازی به ولتاژ AC نیاز دارند. بنابراین در ورودی آنها بجای دو سیم بایستی سه سیم متصل کرد. این مورد توسط ترانس کاهنده دوبل تامین میشود. ترانس کاهنده ولتاژ برق شهری را به میزان کمتری تغییر میدهد. مثلا اگر برد به 24 ولت AC نیاز داشته باشد. کافیست ترانس دوبل کاهنده 24 ولت با توان جریان دهی مناسب به ورودی آمپلی فایر متصل شود.
آمپلی فایر استریو، آمپلی فایر مونو، آمپلی فایر کوادرو
یکی دیگر از دسته بندیهای آمپلی فایر بر اساس کانالهای خروجی است. به صورت کلی وظیفه آمپلی فایر دریافت صوت در ورودی و پردازش سیگنال آن و جداسازی و ارایه در خروجی است. بنابراین بسته به کاربری که دارید، بایستی میزان مشخصی از کانال را در آمپلی فایر انتخاب کنید. آمپلی فایر مونو یعنی دارای یک خروجی است. به عبارت سادهتر قابلیت اتصال به یک عدد بلندگو را دارد. معمولا از آمپلی فایر مونو (تک کانال) برای تغذیه ساب ووفر استفاده میشود. به عنوان مثال آمپلی فایر 100 وات مونو گزینهی مناسبی برای راه اندازی یک عدد ساب ووفر با همین توان است. آمپلی فایر استریو یعنی دارای دو کانال خروجی است. این دو کانال در اصطلاح علمی استریو نامیده میشود. و معمولا توان تفکیک صدا برای کانال راست وچپ را دارا هستند. بسیاری از فایلهای پخش صوتی که از تکنولوژی استریو بهره میبرند، امکان تفکیک شدن صدا در خروجی برای هر کانال را دارند.
آمپلی فایر کوادروفونیک به معنی چهار کانال قابل تفکیک در خروجی است. برد چهار کانال قابلیت اتصال به چهار اسپیکر (بلندگو) مختلف را دارد. به این صورت اگر فایل مورد استفاده از تکنولوژی surround بهره برده باشد، میتوانید خروجی آمپلی فایر کوادروفونیک را به صورت یک مربع تشکیل دهید و لذت پخش موسیقی را ببرید. تمامی این دسته بندیها را میتوانید در همین شاخه از دانشجو کیت بررسی و خرید کنید. کافیست از بخش فیلتر سمت راست صفحه اقدام به دسته بندی بردهای آمپلی فایر کنید و پس از بررسی، خریدتان را نهایی کنید.
ورودی و خروجیهای آمپلی فایر
هر برد آمپلی فایر تعدادی ورودی و تعدادی خروجی دارد. با فرض اینکه میدانید برد مورد استفاده شما چند کاناله است. در ورودی آن بایستی ولتاژ را تامین کرده که بسته به کلاس آمپلی فایر یا دو سیمه یا سه سیمه است. مورد بعدی در ورودی آمپلی فایر، ورودی صوت است. به صورت استاندارد ورودی صوت دارای سه بخش است. کانال راست، کانال چپ و اتصال منفی البته در برخی بردها این مورد به چهار بخش تقسیم شده است. کانال راست، یک اتصال منفی، کانال چپ و یک اتصال منفی دیگر دارند. در چنین حالتی ورودی آمپلی فایر همان حالت سه سیمه را دارد ولی بخش منفی آن دو عدد هستند. در خروجی هم بسته به تعداد کانال آمپلی فایر دارد. هر اسپیکر استاندارد دارای دو رشته سیم است. که با رعایت امپدانس و توان خروجی برد، بایستی اتصالات صورت گیرند. در تمامی بردها این موارد روی آن به صورت دقیق مشخص شده هستند.
آمپلی فایر ولوم دار یا بدون ولوم
بردهای آمپلی فایر ولوم دار امکان کنترل حجم صدا را به صورت سخت افزاری دارند. برخی از انواع دیگر آن دارای چند ولوم هستند که توان کنترل حجم صدا، باس، تریبل و حتی حجم خروجی ساب ووفر را دارند. این مدل از آمپلی فایر دارای یک بخش اکو ساده روی خودشان هستند. برخی دیگر از این بردها بدون ولوم هستند و توانایی کنترل حجم صدا به صورت سخت افزاری را ندارند. در این حالت کافیست از منبع پخش صوت اقدام به کنترل حجم و سیگنالهای ورودی بکنید. در دانشجو کیت میتوانید انواع برد آمپلی فایر ولوم دار، آمپلی فایر 5 ولوم، آمپلی فایر 3 ولوم و آمپلی فایر بدون ولوم را تهیه کنید.
روش اتصال میکروفن به آمپلی فایر چگونه است؟
بسیاری تصور میکنند که برای اتصال میکروفن به آمپلی فایر کافیست سیمهای آن را به ورودی آمپلی فایر متصل کرد و کار تمام میشود. به صورت کلی برای راه اندازی میکروفن بایستی آن را به بردی به نام پری آمپلی فایر متصل کنید. نقش این برد تبدیل و آماده سازی سیگنال دریافتی از میکروفن به آمپلی فایر است. بنابراین یک میکروفن استاندارد بایستی به پری آمپلی فایر متصل شده و سپس از آن به ورودی آمپلی فایر متصل کنید، در چنین حالتی امکان استفاده از میکروفن فراهم خواهد شد. البته برخی از بردهای پری آمپلی فایر دارای درگاه ورودی میکروفن روی خودشان هستند. بنابراین هرگز فکر اتصال میکروفن استاندارد به صورت مستقیم به یک آمپلی فایر استاندارد را نکنید.
نقش آمپلی فایر در خانه هوشمند
امروزه خانههای هوشمند به یکی از زیرساختهای عمومی و معمولی در زندگی انسانها تبدیل شدهاند. در خانههای هوشمند از آمپلی فایرهای مختلفی استفاده میشود. پیاده سازی و اجرای بلندگوهای توکار مختلف در سراسر خانه هوشمند، توسط تیمهای اجرایی پیگیری میشود. سپس توسط نرم افزار مرکزی قابلیت کنترل این بلندگوهای توکار فراهم میشود. در چنین شرایطی استفاده از آمپلی فایر حرفهای و اورجینال بسیار اهمیت دارد. تا بتواند صدای با کیفیت و تفکیک شدهای را در خروجی تحویل دهد. انواع آمپلی فایر مناسب خانه هوشمند را میتوانید از دانشجو کیت تهیه کنید. البته آمپلی فایرهای بدون ولوم انتخاب کاملتری برای تامین تغذیه اسپیکرهای توکار هستند. بسته به تعداد اسپیکرهای مورد استفاده و نوع و توان آنها بایستی برد مناسب را هم تهیه کرد. موردی به عنوان آمپلی فایر توکار در این شرایط مهم است. آمپلی فایری که بدون ولوم باشد، قابلیت استفاده در حالت توکار را دارد. این مدل در مجموعه آمپلی فایرهای سایت دانشجو کیت به وفور یافت میشود. کافیست در بین مدلها از لحاظ توان و تعداد کانال بررسی کنید.
آمپلی فایر به تفکیک کلاس کاری
طراحی مدار آمپلی فایر از جمله مواردی است که در علم الکترونیک بسیار پیچیده است. بنابراین نمیتوانیم به سادگی یک خرید برخط (آنلاین) نخواهد بود. اما برای درک بهتر خرید آمپلی فایر بایستی نسبت به کلاس کاری آن اطلاعاتی داشته باشیم. مجددا در نظر داشته باشید، عمیق شدن در این مورد به پیش زمینههای زیادی نیاز دارد. به صورت عمومی آمپلی فایر بر اساس یک سری حروف انگلیسی کلاس بندی میشود. هر کدار از این کلاسها مشخص کننده یک سری مشخصات از جمله دامنه پردازش سیگنال هستند. در نهایت مشخص کننده میزان راندمان آن هستند.
- آمپلی فایر کلاس A
- آمپلی فایر کلاس B
- آمپلی فایر کلاس AB
- آمپلی فایر کلاس C
- آمپلی فایر کلاس D
- و...
جدول راندمان کاری آمپلی فایرها به تفکیک کلاس آمپلی فایر
آمپلی فایر بلوتوث دار
پخش موسیقی از طریق بلوتوث و به صورت بیسیم، یک روش بسیار متداول و مرسوم است. برای پخش موسیقی به این روش چند راهکار وجود دارد. روش ساده و در دسترس برای این منظور، استفاده از آمپلی فایرهای بلوتوث دار است. در این حالت برد آمپلی فایر دارای بلوتوث داخلی است و از طریق آن میتوانید هر فایل صوتی را توسط یک دستگاه از جمله موبایل، تبلت و یا لپ تاپ پخش کنید. آمپلی فایرهای بلوتوث دار قیمت بالاتری نسبت به آمپلی فایر معمولی دارند. روش دیگری برای این منظور استفاده از ماژول بلوتوث و یک آمپلی فایر معمولی است. در این حالت از خروجی ماژول بلوتوث به برد آمپلی فایر اتصال میدهید و فایلهای ارسالی به بلوتوث توسط آمپلی فایر پردازش شده و در خروجی میتوانید از موسیقی لذت ببرید. روش سوم هم تهیه ماژول بلوتوث و اتصال آن به یک سیستم خانگی قدیمی است. که قابلیت بلوتوثی کردن ضبط صوت قدیمی را به این روش پیاده سازی میکنید. تمامی این تجهیزات را میتوانید از فروشگاه دانشجو کیت خریداری کنید.
لذت موسیقی و پخش با کیفیت صوت
موسیقی آن هم از نوع فاخر و عالی نیازمند تجهیزات خوب و عالی است. علاوه بر اینکه فایل مورد استفاده بایستی دارای کیفیت مناسب و Bps خوب باشد. انتقال آن به آمپلی فایر و استفاده از آمپلی فایر اورجینال و اسپیکرهای حرفهای باعث میشود که لذت گوش دادن به موسیقی بیشتر شود. البته سناریو به همین سادگی نخواهد بود ولی ابتداییترین اقدام، تهیه ابزار حرفه ای و مناسب است. ما در دانشجو کیت اقدام به ارایه آمپلی فایر اورجینال کردهایم. کافیست کالاها را با دقت بررسی کنید. سوالات تکمیلی را از کارشناسان فنی دانشجو کیت پیگیری کنید.
اصطلاح RMS در آمپلی فایر Amplifier
RMS مخفف کلمه ی Root Mean Square به معنی جذر متوسط مربع است. در علم ریاضی معیاری جهت اندازه گیری کمیت متغییر است. در قسمتهای مختلف استفاده میشود. قدرت مداوم مدار آمپلی فایر Amplifier با وات اندازه گیری می شود. اما واحدی که فدرت اصلی مدار آمپلی فایر را مشخص می کند آر ام اس RMS نمودار وات ماژول آمپلی فایر است. هرچقدر میزان آر ام اس RMS در کیت آمپلی فایر Amplifier بیشتر باشد، صدای خروجی شفافتر و بلندتر خواهد بود. بنابراین هنگام انتخاب انواع آمپلی فایر به میزان RMS واقعی آن باید توجه کرد. بسیاری از سازندگان ماژول آمپلی فایر آر ام اس خروجی را در ولتاژهای خاصی محاسبه میکنند. مطالعه بیشتر درباره اصطلاح RMS را در دیجی اسپارک دنبال کنید. در انتخاب ماژول آمپلی فایر خودرو بایستی دقیقا توان اصلی آن را محاسبه و انتخاب کرد.