به کمک نیاز دارید؟
باتری لیتیومی Li
ضرورت استفاده از باتریهای لیتیومی در وسایل الکترونیکی، روز به روز بیشتر و بیشتر میشوند. باتری لیتیومی یکی از اقلام مصرفی در وسایل الکترونیکی است. به این صورت که باتری شارژی در اثر تکمیل شدن سیکل شارژ، به مرور فعالیت شیمیاییاش کمتر شده و خاصیت نگهداری انرژی را از دست میدهد. در چنین حالتی باتری بایستی تعویض شود. مشکل اصلی به هنگام تعویض باتریها بروز میکند.
باتری لیتیومی Li شارژی چیست؟
باتری لیتیومی Li نوعی از سلولها با ترکیب شیمیایی باتری است. این باتری قابل شارژ است و در ابعاد و اشکال مختلف تولید میشود. مهمترین کاربرد این باتری در پاوربانکها است. باتری لیتیوم در انواع لیتیوم پلیمر Li-Po و یا لیتیوم یون Li-Ion و یا لیتیوم کادمیوم Li-Ka و... ساخته میشود. باتری لیتیومی دارای ویژگی خاصی است که امکان نگهداری انرژی بیشتری نسبت به باتریهای معمولی دارند. این ویژگی خاص باعث میشود تا قابلیت شارژی بودن را هم پیدا کنند. همانطور که اشاره شد اساسیترین تفاوت باتری لیتیومی 3.7 ولت با باتریهای معمولی در میزان شارژ دهی و قابلیت شارژ مجدد آنها است. به عبارتی این باتری یکبار مصرف نیست.
باتریهای قابل شارژ بر اساس ساختار شیمیایی و سیکل شارژی به دو دسته بسیار عامه تقسیم میشوند. باتریهای لیتیوم یون Li-Io و دیگری باتریهای لیتیوم پلیمر Li-Po میباشند. در پست تفاوت باتری لیتیوم پلیمر با لیتیوم یونی به صورت کاملا تخصصی تفاوت هردو باتری بررسی شده است. همچنین مرکز فروش باتری لیتیومی 3.7 ولت دانشجو کیت، امکان خرید عمده باتری لیتیومی و دریافت بهترین قیمت را تضمین میکند. این باتریها به صورت مشترک در بسیاری از گجتها به کار رفتهاند. از موبایل، لپ تاپ، دستگاههای پزشکی قابل حمل، تبلت و … همگی بسته به نوع کاربردشان از یکی از این دو مدل باتری استفاده میکنند.
شناخت باتری لیتیوم پلیمر Li-Po
باتری لیتیومی 3.7 ولت یا همان باتری شارژی 3.7 ولت قابل شارژ و مناسب استفاده در ربات و حتی پهپادها است. رباتهای پرنده به دلیل سبک بودن، نیازمند باتری پلیمری هستند. تا در کنار تولید انرژی کافی، وزن بسیار سبکی هم داشته باشند. تولید این نوع باتریها ریشه در سالهای ۱۹۷۰ دارند. اولین نوع این باتری از یک الکترولیت پلیمری جامد که ظاهری شبیه به فیلم پلاستیکی داشت؛ تشکیل شده بود. باتریهای لیتیوم پلیمر توانایی تولید در ابعاد و ضخامت کارت اعتباری را دارند. باتری لیتیوم پلیمر علاوه بر ایمن بودن وزن کمتری هم دارند. در مقایسه باتری لیتیوم پلیمر Li-Po با نوع لیتیوم یونی، هزینه تولید لیتیوم پلیمر بیشتر بوده و انرژی خروجی کمتری نسبت به لیتیوم یونی دارند. برای خرید باتری شارژی کافیست با فروشگاه دانشجو کیت تماس بگیرید.
شناخت باتری لیتیوم یونی Li-Io
خرید باتری لیتیومی قابل شارژ لیتیوم یونی 18650، یا همان باتری 3.7 ولت 18650 شارژی ظاهری سخت و سنگین دارد. در رباتهایی که به انرژی الکتریکی مناسب با جریان دهی دائمی نیاز است. انتخاب باتری لیتیومی یونی، میتواند گزینه مناسبی باشد. در طی دهه ۹۰ میلادی ورودی عمومی باتریهای لیتیوم یونی Li-Io بین کاربران بوده است. باتریهای لیتیوم یون ظرفیت انرژی بالایی دارند و به نسبت انرژی خروجی از قیمت مقرون به صرفهتری در مقایسه با باتریهای لیتیوم پلیمری برخوردارند. اما باتری لیتیوم یونی Li-Ion عمر کوتاهتری دارند و اگر سیکل شارژ آنها درست رعایت نشود و یا پس از مدتی شارژ نشوند، سلول مربوطه از بین خواهد رود. از این رو نسبت به زمان شارژ شدن بسیار حساس خواهند بود. اخیرا مصرف این باتریها در ساخت پاور بانک Power Bank بسیار کاربرد پیدا کرده است.
راهنمای خرید باتری لیتیومی 3.7 ولت
برای خرید باتری شارژی لیتیومی باید به ویژگیهایی توجه کنید که ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره میکنیم.
-
نوع باتری لیتیوم پلیمری یا لیتیوم یونی
قدم اول در خرید باتری لیتیومی اطلاع داشتن از نوع باتری فاسد شده است. باتری اگر لیتیوم پلیمر باشد ظاهری متفاوت دارد. اگر باتری از نوع لیتیوم یون باشد، معمولا به شکل باتری قلمی ارایه میشوند. در هر دو حالت سایزبندی باتریها اهمیت دارند.
-
سایز باتری لیتیومی
مورد بعدی سایز باتری است. باتریهای لیتیوم پلیمر دارای سه پارامتر سایزی هستند. طول، عرض و ضخامت و معمولا به صورت عدد 6 رقمی یا 7 رقمی روی باتری نوشته میشوند. در چنین حالتی کافیست که ابعاد باتری فرسوده را با ابعاد باتری که از سایت دانشجو کیت در حال خرید هستید، تطبیق دهید. اگر باتری فاسد شده شما از نوع لیتیوم یون باشد و ظاهری مانند باتری قلمی داشته باشد. بایستی از نوار کنار صفحه گزینه 18650 یا 18500 یا 14500 را انتخاب کنید.
-
تاریخ باتری لیتیومی
باتریها در تمامی ردهها از موادی تشکیل شدهاند که دارای تاریخ مصرف هستند. از اینرو پیش از خرید هر نوع باتری بایستی تاریخ تولید و یا تاریخ مصرف آنرا بدانیم. باتریهای لیتیومی ارایه شده در فروشگاه دانشجو کیت، همگی به روز هستند و هرگز باتری تاریخ گذشته در این فروشگاه به فروش نمیرسد.
اتصال چند باتری لیتیومی
باتریهای لیتیومی قابلیت اتصال به صورت سری و موازی را دارند. در صورت اتصال به صورت موازی ولتاژ ثابت مانده و ظرفیت افزایش پیدا میکند. در صورت اتصال باتری لیتیومی به صورت سری ولتاژ افزایش یافته و ظرفیت جریان خروجی ثابت میماند. برای این منظور به جدول زیر مراجعه کنید.
خرید عمده باتری لیتیومی
فروشگاه دانشجو کیت با تولید کنندگان و تامین کنندگان زیادی در سطح کشور در تعامل است. از اینرو تنوع بسیار زیادی در باتریهای لیتیومی دارد. برای خرید عمده باتری لیتیومی کافیست که با فروشگاه تماس بگیرید و لیست و تعداد باتریهای مورد نیازتان را اعلام کنید.
باتری آدامسی چیست؟
باتری لیتیوم پلیمر به علت ظاهری که دارد به عنوان باتری آدامسی هم بین عامه شناخته میشود. معمولا پکهای آن به صورت نقرهای هستند. به هنگام خرید باتری آدامسی باید ضمن بررسی ابعاد آن، ظرفیت نامی آنرا هم در نظر گرفت.
عدد روی باتری لیتیوم پلیمری
باتریهای لیتیوم پلیمر دارای یک کد فنی هستند. این کد معمولا 6 یا 7 رقم است. روش خواندن این عدد بسیار مهم است. عدد روی باتری پلیمری، ابعاد آنرا مشخص میکند. دو رقم اول مربوط به ضخامت باتری، دو رقم دوم مربوط به طول باتری و دو رقم انتهایی مربوط به عرض آن است. توسط این عدد روی باتری پلیمری بایستی ابعاد دقیق باتری را مشخص کنید.
خرید باتری ایرپادی و هندزفری بلوتوثی
باتری ایرپادی یا هندزفری بلوتوثی از لحاظ عملکرد بایستی قابلیت شارژ و دشارژ را داشته باشد. این نوع باتریها همان لیتیوم پلیمری هستند ولی با این تفاوت که ابعاد بسیار کوچکی دارند. باز هم در خرید باتری ایرپادی بایستی ابعاد را ملاک قرار داد و نسبت به انتخاب باتری اقدام کنیم.
ظرفیت باتری لیتیومی و مدت زمان شارژ دهی
برای خرید باتریهای لیتیومی بجز ابعادشان، ظرفیتشان هم اهمیت دارد. ظرفیت یک باتری لیتیومی با میلی آمپر بر ساعت مشخص میشود. این ظرفیت مشخص کننده میزان جریان دهی خروجی و همچنین مدت زمانی است که باتری شارژی عملکرد دارد. حال اگر بخواهیم باتری لیتیومی را تعویض کنیم، با فرض اینکه عملکرد یکسان باشد، میتوانیم از ظرفیتهای نامی بیشتری استفاده کنیم. به عنوان مثال اگر باتری فرسوده شما دارای ظرفیت 1000mAh باشد، میتوانید باتری لیتیومی 1500mAh هم بجای آن استفاده کنید.
ولتاژ باتری لیتیومی
باتری لیتیومی دارای ولتاژ کاری 3.7 تا 4.2 ولت است. به عبارتی تک سل میگویند. برای تامین ولتاژهای مختلف بایستی این باتریها را با هم پک کرد. پک کردن این باتریها به صورت سری انجام میشود. بسته به اینکه چند سل باتری لیتیومی را پک میکنیم. کنترل شارژ آن متفاوت است. همچنین به تعداد سلولهای باتری بایستی شارژر منحصر به همان را تامین کرد. یعنی اگر در حال پک کردن 3 عدد باتری لیتیومی هستیم، بایستی کنترل شارژ 3 سل تهیه کنیم. در چنین حالتی باتری پک شده دارای ولتاژ خروجی 12.6 ولت در حال شارژ کامل و 11.1 ولت در حالت دشارژ خواهد بود.
روش استفاده از چند باتری لیتیومی به صورت همزمان
همانطور که اشاره شد برای پک کردن باتریهای لیتیومی بایستی از کنترل شارژ مناسب استفاده کرد. اما یک قانون وجود دارد، اتصال سری و اتصال موازی را بایستی دقیقا درک کنیم. اتصال موازی در باتریها به این صورت میشود که قطبهای همنام به هم متصل میشوند. در این حالت اگر سه عدد باتری لیتیومی را به صورت موازی به هم متصل کنیم. عملکردشان با یک سلول باتری هیچ تفاوتی ندارد. بلکه فقط ظرفیت خروجی آنها بیشتر میشود. مثلا اگر این سه باتری دارای ظرفیت 1500mAh باشند با اتصال موازی آنها، خروجی دارای ظرفیت 4500mAh خواهد بود.
اما اگر باتریها به صورت سری به هم متصل شوند، در خروجی شاهد افزایش ولتاژ خواهیم بود. همانطور که در بخش قبلی توضیح دادیم، در این حالت حتما بایستی از کنترل شارژ مخصوص استفاده کنیم. در غیر این صورت با مشکل مواجه خواهیم شد. نکتهی بسیار مهم در اینجا شناخت خطرات باتری لیتیومی است. برای پک کردن باتریها حتما و حتما و حتما بایستی دانش کافی و ابزار لازم را در اختیار داشته باشیم. در غیر این صورت خطرات زیادی شما را تهدید میکند.
باتری لیتیومی برای مسابقات رباتیک
در مسابقات رباتیکی برای تامین انرژی ربات بایستی از باتری لیتیومی استفاده کرد. محاسبات دقیق میزان مصرف انرژی و جریان در ربات بسیار اهمیت دارد. از اینرو بایستی دقیقا موتورهای به کار رفته در ربات و مصرف کنندههای آنرا بشناسید و براساس میزان جریان مورد نیاز را محاسبه کنید. سپس بر اساس این اطلاعات اقدام به خرید باتری لیتیومی و پک کردن آن بکنید. معمولا از باتری لیتیوم یونی 18650 برای رباتیک استفاده میشود. این باتری در حال حاضر با برندهای مختلف و انواع متنوعی در فروشگاه موجود است.
باتری لیتیومی برای رباتیک پروازی
در رباتیک پروازی به علت اینکه میزان جریان لحظهای مورد نیاز با رباتیک معمولی متفاوت است. بایستی از باتریهای لیتیومی با نرخ خروج بالاتر از استاندارد استفاده کرد. این نوع باتریها معمولا از لیتیوم پلیمر و با نرخ 20C یا 25C در دسترس هستند. برای خرید باتری لیتیومی پروازی کافیست از بخش فیلتر همین صفحه گزینه نوع باتری را روی لیتیوم پلیمر پروازی تنظیم کنید.
باتری لیتیومی 10000mAh مناسب پاور بانک
باتریهای لیتیوم پلیمری با ظرفیت ده هزار میلی آمپر از جمله باتریهای پر قدرت و سبک هستند. این باتری مناسب ساخت انواع پاور بانک است. یا اگر پاور بانکی دارید که باتری آن آسیب دیده است، انتخاب مناسبی است. همچنین برای ساخت پاور بانک 20000 میلی آمپری کافیست دو عدد از این باتری تهیه شود. لازم به ذکر است که باتریهای 10000 میلی آمپری در چند سایز مختلف تولید شده و در فروشگاه دانشجو کیت در دسترس است. به طول و عرض و ضخامت باتری بایستی کاملا توجه کرد. باتری لیتیومی 5000mAh و 8000mAh هم از جمله باتریهایست که مناسب ساخت پاور بانک هستند.
اگر ظرفیت باتری نو از ظرفیت باتری فرسوده بیشتر باشد، چه مشکلی دارد؟
ظرفیت باتری لیتیومی به معنی مدت زمان شارژدهی آن است. اگر باتری فرسوده شما ظرفیتی به اندازه 1000mAh داشته باشد و باتری جدید که در حال خرید آن هستید، ظرفیتی بیشتر یا کمتر داشته باشد. از لحاظ عملکردی هیچ مشکلی نخواهید داشت. فقط مدت زمان شارژ دهی وسیله برقی شما متفاوت خواهد بود.
انواع باتری قلمی شارژی
باتریهای قلمی شارژی صرفا سایزی برابر با باتریهای AA ندارند. بلکه به صورت عامه بین کاربران به عنوان قلمی شناخته میشوند. ولی عمدتا ابعادی متفاوت دارند. به عنوان مثال باتری لیتیومی 18650 ظاهری مانند باتری قلمی دارد ولی ابعاد آن کاملا متفاوت است. برای خرید باتری 18650 کافیست از بخش فیلتر همین صفحه گزینه سایز باتری را روی لیتیوم 18650 تنظیم کنید. لازم به ذکر است که این باتری دارای جاباتری مختص خودش است. برای تهیه جاباتری کافیست روی لینک باتری و جاباتری کلیک کنید.
باتری لیتیومی برای دستگاههای پزشکی
باتری لیتیومی در دستگاهها و گجتهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. برخی از دستگاهها از جمله دستگاههای پزشکی حساسیت زیادی دارند و بایستی حتما از باتریهای لیتیومی با رده کیفیت خاصی در آنها استفاده شود. برخی از باتریهای لیتیومی ارایه شده در دانشجو کیت، از نوع برندهای با کیفیت و مناسب این منظور هستند. برای خرید باتری لیتیومی دستگاههای حساس با فروشگاه تماس بگیرید.
ابعاد باتری 18650 لیتیوم یون
در بین تمامی انواع باتری لیتیومی مدل 18650 بسیار پر کاربردتر از بقیه است. باتری 18650 چه ابعادی دارد؟ ظاهر آن مشابه باتری قلمی است. ولی ابعاد بزرگتری دارد. از اینرو به آن باتری قلمی لیتیومی هم میگویند. ولی دقت داشته باشید که ابعاد باتری 18650 بسیار متفاوت از باتری قلمی معمولی است. ابعاد باتری 18650 به شرح 18x65mm است. قطر باتری دقیقا 18.4 میلی متر و طول آن 65 میلی متر است. در صورت تمایل به تهیه جاباتری بایستی حتما مدلی تهیه شود که با این ابعاد سازگاری داشته باشد.
پک باتری لیتیومی 18650
برای پک کردن باتری لیتیومی و ساخت باتری شارژی نیازمند تجهیزاتی از جمله دستگاه جوش و کنترل شارژ مخصوص است. بستگی به مصرف باتریها پک باتری لیتیومی مشخص میشود. ولتاژ کاری و توان جریان دهی مشخص کننده تعداد باتریها در پک باتری لیتیومی هستند. از اینرو بسته به مصرف باتری لیتیومی 18650 در دستگاه مربوطه، بایستی اعلام شوند تا اقدامات صورت گیرد. کاربران جهت سفارش پک باتری لیتیومی کافیست به پرتال پشتیبانی و بخش تامین موجودی مراجعه کنند. یا برای خرید عمده باتری لیتیومی میتوانید درخواستتان را از همان طریق مطرح کنید. دانشجو کیت مرکز فروش باتری لیتیومی مرغوب در ایران است.