هیچ محصولی وجود ندارد
ماژول وای فای Wifi نوعی پروتکل ارتباطی است. وای فای نامی تجاری است که توسط اتحادیه وای فای Wi-Fi ثبت شده است. دارای استانداردهای خاص و جهانی است. ارتباط وای فای Wifi بیشتر بر پایه ارتباط شبکه اینترنت به صورت بیسیم تاکید میکند. وای-فای که همان استاندارد IEEE۸۰۲٫۱۱ است در مدلهای ۸۰۲٫۱۱g و ۸۰۲٫۱۱b مورد استفاده قرار میگیرد و استاندارد اصلی آن IEEE802.11b است. باند فرکانسی وای فای در محدوده 2.4 گیگاهرتز است. علاوه بر این وای فای مدل دیگری نیز به نام ۸۰۲٫۱۱n ایجاد شده که سرعت انتقال را حداقل تا ۲۰۰Mbps افزایش میدهد. ماژولهای وای فای WiFi قابلیت انتقال و دریافت دیتا را دارند. برای ارتباط بین ماژولهای وای فای Wifi میتوان از چند نمونه استفاده کرد که آموزش راه اندازی انواع این مدلها در دیجی اسپارک موجود است.
انواع فرستنده و گیرنده رادیویی در باند فرکانسی 433Mhz و 315Mhz و 915Mhz برای ایجاد ارتباط بیسیم رادیویی به کار میروند. بردها و ماژولهای بیسیم فرستنده گیرنده، در مصارف مختلفی کاربرد دارند. در شاخه RFID برای تشخیص عبور و مرور انسانها و یا تجهیزات در انبار داری به کار میروند. خرید انواع ماژول رادیویی وای فای 2.4Ghz برای کاربریهای مختلف در این بخش از دانشجو کیت در دسترس است.
نوعی از ماژول فرستنده و گیرنده که با امواج رادیویی کار میکند. انواع ماژول فرستنده گیرنده وایرلس جهت انتقال دیتاهای مختلف طراحی شده است. به عنوان مثال کیت فرستنده و گیرنده صدا دارای پهنای باند مناسب جهت انتقال است. یا به عبارتی کلیه پروتکلهای انتقال بر پایه امواج رادیویی از جمله باند فرکانسی 433 مگاهرتز یا 315 مگاهرتز و ماژول وایرلس ESP8266 از دسته ماژول فرستنده گیرنده رادویی میباشند. در مبحث اینترنت اشیا از ماژول فرستنده گیرنده وایرلس به عنوان بستر انتقال دیتا استفاده میشود. مثلا از ماژول لورا Lora برای انتقال دیتاهای سبک با برد بلند استفاده میشود. فرستنده و گیرنده رادیویی بر اساس کارایی که دارند بایستی از یک جنس باشند. تا امکان ساخت شبکه انتقالی فراهم باشد. همگی در این شاخه از فروشگاه دانشجو کیت قابل دسترسی هستند. این ماژولها دارای آنتن هستند، برخی آنتن داخلی و برخی آنتن خارجی میباشند.
نوعی از ماژول فرستنده گیرنده که با امواج مادون قرمز Infrared کار میکنند. از جمله ماژول فرستنده و گیرنده مادون قرمز میتوان ماژول تشخیص شعله که یک گیرنده مادون قرمز است، اشاره کرد. فرکانس کاری ماژول فرستنده گیرنده IR بسته به نوع مصرف در محدودههای مختلفی است. موارد استفاده در رباتهای مسیریاب و تعقیب خط میباشد.
موقعیت یاب ماژول gps جی پی اس یا همان ردیاب GPS توسط سامانه موقعیت یاب جهانی از طریق دست کم ۴ ماهواره تعیین موقعیت میکند. این کار با دریافت سیگنال از ماهوارههای GPS جی پی اس (که در مدارهایی به دور کره زمین در چرخش هستند) انجام میگردد. برای تعیین موقعیت، گیرنده ماژول gps جی پی اس زمانهای دریافت شده را با زمان خود مقایسه می کند. تفاوت این دو مشخص کننده فاصله گیرنده جی.پی.اس از ماهواره مزبور خواهد بود و این عملی است که دقیقا یک گیرنده جی پی اس انجام میدهد. آموزش ساخت دستگاه موقیعت یاب با GPS ماژول SIM808 نمایش نقشه توسط برد آردوینو میتواند ایده جالبی باشد.
مکانیابی با ماژول gps جی پی اس ، موقعیتیابی و تعیین محل یک جسم از دیرباز بحثی مهم به شمار میرفته است. امروز به مدد وجو ماهوارههای مختلف، به سادگی و رایگان میتوان موقعیت هر جسمی را تعیین نمود. شرکت ublox با تولید ماژولهای مختلف مکانیابی، یکی از شرکتهای پیشرو در زمینه تولید تجهیزات مکانیابی ماژول Gps است. یکی از ماژولهای پر استفاده این شرکت، ماژول Ublox Neo6M است که در اکثر پروژههای مکان یابی میتوان رد این ماژول را مشاهده نمود.
سیستم جی اس ام GSM یک شبکه سلولی برای ایجاد ارتباطات است. ماژول GSM دارای تراشه جهت ایجاد ارتباط در این شبکه است. تراشههای GSM مدلهای مختلفی دارند. Sim800، Sim900، Sim808، Sim900A، sim800L و... هر کدام بر اساس مدل تراشه کارایی خاص و منحصر به فردی را دارند. به عنوان مثال در برخی از ماژولهای GSM از GPRS که مخفف General Packet Radio Service است و يک سرويس راديويي بي سيم ، جهت ارسال داده میباشد. آموزش راه اندازی ماژول سیم کارت GSM و کنترل وسایل با SMS در برخی دیگر از ماژول GSM از GPS استفاده شده است. قیمت ماژول Sim900A بر اساس کاربری و مدل و ورژن تراشه متفاوت است. به همین صورت قیمت ماژول Sim800 متفاوت خواهد بود.
همچنین ماژول GSM جی اس ام دارای مدلهای شیلد هم میباشد. شیلد GSM آردوینو ، شیلد GSM رزبری پای Raspberry pi و... مزیت استفاده از شیلد GSM در عدم سیم کشی وهمخوانی کامل با برد امبدد مربوطه میباشد. به عنوان مثال میتوانید به آموزش راه اندازی شیلد GSM Sim800 آردوینو مراجعه کنید. و شیوه ارسال و دریافت پیامک به صورت انبوه و تکی را مطالعه کنید. لازم به ذکر است که ماژول سیم کارت جی اس ام در طرح رجیستری قرار ندارند. کلیه ماژول سیم کارتهای ارایه شده در دانشجو کیت، همگی از راه قانونی تامین شدهاند. از این بابت هیچ مشکلی در استفاده ندارند. ماژول GSM مدل Sim800L از جمله تراشههای پرکاربرد جی اس ام است. در آموزش راه اندازی ماژول Sim800L بخش اول تست شبکه GSM با سیم کارت روش کار با ماژول Sim800L و اصول صحیح تغذیه به صورت کامل توضیح داده شده است. پروژههایی از جمله SMS کنترل و یا کنترل وسایل برقی از راه دور توسط این ماژول جی اس ام قابل پیاده سازی است.
بلوتوث Bluetooth نوعی از پروتکل ارتباطی است. این پروتکل در باند فرکانسی 2.4 گیگاهرتز کار میکند. بلوتوث توسط تراشه مخصوص در دوطرف فرستنده و گیرنده ارسال و دریافت میشود. از ویژگیهای ماژول بلوتوث Bluetooth که باعث فراگیر شدن آن شده است؛ سادگی کار با آن است. ماژول بلوتوث نوعی ارتباط رادیویی با برد کوتاه است. ماژول بلوتوث هرکدام دارای تراشه متفاوت با عملکرد منحصر به خودشان هستند. به عنوان مثال ماژول بلوتوث با تراشه XS3868 نوعی ماژول بلوتوث صوتی و منحصرا برای انتقال صوت طراحی شده است. مثلا در آموزش کنترل اشیاء با صدا توسط ماژول HC-05 با آردوینو Arduino Bluetooth یکی از کاربردهای بلوتوث میباشد. همچنین قابلیت برنامه ریزی انواع ماژول بلوتوث Bluetooth با بردهای میکرو کنترلر میباشد. در پروژه رباتیک قابلیت مدیریت ربات از طریق پروتکل بلوتوث و یا ارسال اطلاعات بر بستر بلوتوث میسر میباشد.
BLE مخفف عبارت Bluetooth Low Energy یا بلوتوث کم مصرف یک فناوری جدید بلوتوث میباشد. در این نسخه نسبت به بلوتوث کلاسیک کاهش مصرف انرژی قابل توجهی داشته است. باعث شده این فناوری در بسیاری از وسایل از جمله تلفن همراه، کامپیوتر و بسیاری از وسایل به کار روند و در آیندهای نزدیک تمامی وسایل از این فناوری بهرهمند خواهند شد و جایگزین بلوتوث کلاسیک میشود. ماژول بلوتوث HM10 به دلیل اینکه از نسخه ۴ است؛ کاربرد بسیار زیادی در اینترنت اشیاء IOT و گجتهای مرتبط دارد. اطلاعات بیشتر در آموزش معرفی و آموزش کار با ماژول بلوتوث HM-10 Bluetooth ورژن ۴ BLE پشتیبانی از این نسخه بلوتوث در اینترنت اشیاء به یک ضرورت تبدیل شده است. از حسگرها گرفته تا بردهای رابط برای دریافت و ارسال اطلاعات، همگی به این نسخه و بالاتر مجهز هستند. نسخههای مختلف بلوتوث Bluetooth در میزان مصرف انرژی، سرعت و امنیت متفاوت هستند. روشهای آدرس دهی بلوتوث در دستگاههای مختلف متفاوت است. این موضوع بسیار به امنیت بلوتوث مرتبط است. در بین تمامی ورژنهای بلوتوث از نسخه ۴ در کنار افزایش امنیت، کاهش مصرف انرژی هم شاهد بودیم.
در اکثر هدفونهای بیسیم از نوعی ماژول بلوتوث صوتی استفاده شده است. تمامی اسپیکرهای همراه بلوتوثی از نوعی ماژول بلوتوث صوتی بهره بردهاند. این نوع ماژول بلوتوث به سادگی با تمامی تلفنهای هوشمند و دستگاههای بلوتوث خانگی ارتباط برقرار میکند. سپس برای انتقال صوت از یک آمپلی فایر استفاده میکنند. تا صدای منتقل شده، اول تقویت شود و سپس به منبع گیرنده ارسال شود. این فرایند توسط ماژول بلوتوث صوتی ارسال و دریافت میشود. سپس به آمپلی فایر و از آن به اسپیکر منتقل میشود. این فرآیند در خودرو هم صورت میگیرد، صدای راننده به همگام رانندگی توسط میکروفن دریافت شده و از طریق بلوتوث به تلفن همراه منتقل میشود. همین حالت به صورت دوطرفه توسط ماژول بلوتوث صوتی صورت میگیرد. در این شاخه انواع ماژول بلوتوث صوتی را میتوانید تهیه کنید.
تراشه NRF از جمله کاربردیترین تراشههای رادیویی برای انتقال دیتا است. در خرید خرید ماژول nrf24l01 قیمت مقرون به صرفه و ابعاد آن باعث شده تا علاوه بر کارایی ماژول NRF24L01 در باند فرکانسی 2.4GHz امکان انتقال تا چند کیلومتر را داشته باشد. nRF24L01 ماژولی برای انتقال داده به صورت بی سیم میباشد. در مواردی مانند:هدست های بی سیم ، کنسول های بازی مانند ps3 ، اتوماسین خانگی ، سیستم های مسیر یاب مانند GPS و …. استفاده میشود. این ماژول در نوع آنتن دار و بدون آنتن ارا,ه میشود که برد آنتن دار ۱۱۰۰ متر و بدون آنتن آن ۱۰۰ متر می باشد. در آموزش راه اندازی ماژول NRF24L01 فرستنده گیرنده رادیویی ۲٫۴GHz با آردوینو توضیحات کامل به همراه کدنویسی آردوینو ارایه شده است.
سامانه شناسایی بی سیمی RFID یا Radio Frequency Identification قادر به تبادل اطلاعات با تگها، برچسبهای RFID با مرکز است. استفاده از تکنولوژی RFID می تواند بسیاری از مسائل را برطرف نماید. با توجه به این که امواج رادیویی قادر به حرکت در بین اکثر مواد غیرفلزی می باشند، امکان استفاده از تکنولوژی RFID در حوزه های گستردهای وجود دارد. از تکنولوژی RFID در بسیاری از ساختمانهای اداری و به منظور کنترل تردد کارکنان در بخش های مجاز و غیرمجاز استفاده میگردد. تعداد زیادی از فروشندگان کالا به منظور مراقبت الکترونیکی از محصولات خود در مقابل سرقت از این تکنولوژی استفاده مینمایند. برخی نهادهای دولتی نیز برای نظارت و کنترل متخلفین از تکنولوژی RFID استفاده مینمایند. یکی از عمدهترین کاربردهای RFID ساخت قفل در ورودی با آر اف آی دی RFID است. که با خواندن یک کارت و تگ RFID ورود شخص مجاز یا غیر مجاز شناخته میشود.
در مبحث RFID یک سری کارت خوان داریم که Reader هستند و یک سری تگ RFID یا کارت شناسایی داریم. تگها و کارتها با عبور از منطقه آنتن دهی گیرندهها یا همان کارتخوان RFID شناسایی شده و بر اساس کد داخلی آن فرآیند تعریف شده صورت میگیرد. انواع آموزش کار با RFID برد آردوینو ARDUINO و رزبری پای Raspberry pi و... در سایت موجود است. میتوان از پروژه ساده عبور و مرور افراد مجاز تا ساخت سیستم کنترل موجودی توسط RFID اقدام کرد.
آنتن مخصوص ماژول جی اس ام GMS برای اتصال به شبکه مخابراتی نیاز است. این آنتن توان مختلفی دارد. بر اساس نیازمندی بایستی آنتن مناسب انتخاب شود. آنتن GSM از نوع کوتاه، خم 90 درجه و یا آنتن جی اس ام صاف در این شاخه قابل تهیه است. با توان 2 دسی بل و فرکانس کاری 2.4GHz تا توان 5 دسی بل قابل تهیه هستند. آنتن اسپینیگ فنری هم برای انواع ماژولهای سیم کارت GSM قابل استفاده است. ولی توان آنتن دهی آنها نسبت به دیگر آنتنها کمتر است. مبدل U.FL به SMA مخصوص نصب انواع آنتن جی اس ام به ماژولهای سیم کارتی هستند. همچنین در برخی ماژولها از جمله ESP32 قابلیت نصب آنتن U.FL جهت تقویت آنتن دهی وای فای وجود دارد.