پیکو باکس میکروپایتون Pico Box
کیت باکس رزبری پای پیکو
MicroPython یک نسخه کوچک و کارآمد از زبان برنامهنویسی Python است که برای استفاده در سیستمهای کوچک و محدود منابع طراحی شده است. این زبان برای کنترل دستگاههای الکترونیکی مانند میکروکنترلرها، حسگرها، ماژولهای وای فای و بلوتوث استفاده میشود.با استفاده از MicroPython، شما میتوانید برنامههای پویا و کارآمد برای کنترل دستگاههای خود ایجاد کنید و از قابلیتهای پیشرفته زبان Python برای توسعه نرمافزارهای کاربردی خود استفاده کنید.از ویژگیهای MicroPython میتوان به اندازهگیری کم، سرعت اجرا، مصرف پایین انرژی، پشتیبانی از دستگاههای مختلف و سادگی استفاده اشاره کرد. به همین دلیل، MicroPython در صنعت اینترنت اشیا(IoT)، رباتیک، دستگاههای پوشیدنی و دیگر زمینههای مرتبط با الکترونیک بسیار محبوب است. با توجه به قابلیتهای کاربردی و سبک زبان MicroPython، این زبان برنامهنویسی به عنوان یک ابزار قدرتمند در صنعت اینترنت اشیا(IoT)، رباتیک، دستگاههای پوشیدنی، ماشینآلات، سیستمهای خانگی هوشمند، و دیگر زمینههای مرتبط با الکترونیک به کار میرود. همچنین، این زبان به علت سادگی و قابلیت استفاده آسان، محبوبیت بسیاری در بین برنامهنویسان و توسعهدهندگان دارد و به عنوان یک ابزار مهم در توسعه پروژههای الکترونیکی کوچک و بزرگ شناخته شده است.
اقلام پیکوباکس میکروپایتون
در کیت پیکوباکس میکروپایتون اقلام زیر قرار گرفته شده است.
- رزبری پای پیکو Raspberry pi pico
- کابل Micro usb
- ماژول تشخیص فاصله آلتراسونیک SRFf04
- نمایشگر سون سگمنت TM1637
- ماژول دما رطوبت DHT11
- ماژول تاچ تک کاناله
- نمایشگر OLED SSD1306
- ال ای دی آبی رنگ 5 میلی متری
- ماژول جوی استیک
- سنسور گازی MQ5
- ماژول مادون قرمز FC51 فقط 1 عدد در کیت قرار دارد
- ماژول دما و فشارسنج BMP280
- سرو موتور SG90
- فتوسل
- کلید فقط دو عدد
- ولوم 10 کیلو
- مینی برد بورد
- 60 رشته کابل
- مقاومت 10 کیلو اهم
- پین هدر نری مشکی
میکروپایتون و کاربرد
بسیاری از میکروکنترلرها با زبان های برنامه نویسی وفق داده نشده است و جای خالی یک زبان برنامه نویسی شی گرا و ساده برای ارتباط با میکرو به شدت احساس میشد. همه چیز دشوار بود تا اینکه زبان برنامه نویسی میکروپایتون شکل گرفت. تمامی این اتفاقات در سال ۲۰۱۳ زمانی رخ داد که چندین دانشجو در حال ساخت رباتی بودند که پایتون به تنهایی امکان ارتباط با میکروکنترلر را نداشت. در نهایت یک خلق ارزشی رخ داد که نتیجه ی آن چیزی نبود جز پدید آمدن میکروپایتون MicroPython. پس از سال ها پایتون از دسکتاپ و سرورها با میکروپایتون به سنسورها، بردها، نمایشگرها، موتور، کلیدها، مدارهای الکترونیکی کوچ کرد و یک اتفاق جدید در دنیای اینترنت اشیا رقم زده شد. زبان برنامه نویسی میکروپایتون از زبان برنامه نویسی پایتون ۳ همراه با کتابخانه های کاربردی پایتون است که برای ارتباط با میکروکنترلرها و بردهای امبدد ساخته شده است.میکروپایتون برای ارتباط با میکروکنترلرها و مدارات الکترونیکی و اجرای پروژه ها استفاده میشود. در دنیای میکروکنترلرها میکروپایتون نقش سیستم عامل دارد. میکروپایتون در مقایسه با دیگر زبان های برنامه نویسی برای تازه کاران و افرادی که تا به حال تجربه ی کدنویسی با زبان های برنامه نویسی محاسبه گر را نداشتند اند، کاربردی و ساده است. از زبان برنامه نویسی میکروپایتون در پروژه های صنعتی در حال به روز رسانی و قابل استفاده است و جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است. با یک زبان برنامه نویسی ساده پروژه های خارق العاه و کاربردی را در سریع ترین زمان ممکن با کمترین تعداد خط کدنویسی اجرا میکنید.
- برنامه نویسی میکروکنترلرها
- یادگیری برنامه نویسی رزبری پای پیکو
- یادگیری برنامه نویسی بردهای خانواده ESP
- یادگیری مفاهیم برنامه نویسی پایتون
کامپایلر میکروپایتون
در حال حاضر میکروپایتون در دو نرم افزار قدرتمند Arduino IDE و Thonny Python به صورت رسمی معرفی شده است و از این زبان پشتیبانی میکنند. اما در کنار این دو نرم افزار از MU, VS CODE هم برای برنامه نویسی میکروپایتون پیشنهاد میشود.
- Mu Editor
- uPyCraft IDE
- Thonny IDE
- VS Code + Pymakr extension
- PyCharm
از کجا شروع کنم؟
برای شروع یادگیری میکروپایتون بهتر است آشنایی جزیی با زبان برنامه نویسی پایتون را داشته باشید تا سرعت و روند یادگیری افزایش یابد. برای شروع یادگیری میکروپایتون پیشنهاد میشود به صورت پروژه محور برنامه نویسی را آغاز کنید. در این خصوص تیم دیجی اسپارک آموزش های میکروپایتون را در حال حاضر با سه برد قدرتمند که از زبان برنامه نویسی میکروپایتون پشتیبانی میکنند،آغاز کرده است و به مرور در حال به روز رسانی است. در ادامه لینک آموزش های راه اندازی میکروکنترلرها با میکروپایتون قرار گرفته شده است. مطابق با آموزش ها پیش رفته و در هر مرحله در صورت سوال از طریق بخش دیدگاه ها با تیم فنی در ارتباط باشید. در سری آموزش های میکروپایتون با برد رزبری پای پیکو از ابتدا با مفاهیم برنامه نویسی به زبان میکروپایتون آشنا میشویم. زبان برنامه نویسی میکروپایتون همانند دیگر زبان ها از مجموعه ای از توابع و کلاس ها تشکیل شده است که برای استفاده از آن ها باید آموزش دید. در هر آموزش کلاس ها و توابع کامل آموزش داده شده است. سری آموزش های رزبری پای پیکو در هر حال حاضر در نه بخش منتشر شده است که با شروع مطالعه از بخش اول به درک کاملی از چگونگی کدنویسی برد رزبری پای پیکو با میکروپایتون خواهید رسید.
مشخصات
- آموزش راه اندازی
- بدون آموزش راه اندازی (مناسب مدارس و آموزشگاه)
- نوع سنسور
- تشخیص گاز
دما رطوبت
- نوع کیت
- بر پایه برد Pico
- نسخه رزبری پای
- رزبری سری Pico
بله این امکان وجود دارد. با توجه به اینکه برد رزبری پای دارای پایههای GPIO است. امکان اتصال انواع ماژولهای مختلف را دارد. ماژولهای اترنت به SPI هم یکی از این موارد پر مصرف هستند. میتوانید از شاخه ماژول اترنت و شبکه انواع این بردها را برای اتصال به رزبری پای بررسی کنید.
دوربین IMX219 یک دوربین با رابط MIPI CSI-2 است که اکثرا با بردهای توسعهی مبتنی بر پردازندههای ARM که دارای رابط CSI-2 هستند، سازگاری دارد. برخی از این بردها شامل Raspberry Pi، Jetson Nano، Odroid و Orange Pi is هستند. با این حال، برای استفاده از دوربین IMX219 با هر برد دیگری، باید بررسی کنید که آیا برد شما دارای رابط MIPI CSI-2 است یا خیر. CSI2 یک رابط سریال پایدار برای انتقال داده های تصویری از سنسورهای تصویری به پردازنده ها است. برخی از بردهایی که دارای CSI2 هستند عبارتند از:
1- Raspberry Pi CM4
2- Nvidia Jetson Nano
3- Orange Pi
4- BeagleBone Black
5- Coral Dev Board
6- Qualcomm DragonBoard
7- HiKey 960
و بسیاری بردهای دیگر با پردازنده های مختلف از جمله ARM و x86.
لازم به ذکر است که برخی از این بردها ممکن است نیاز به ماژول تبدیل CSI2 به HDMI یا USB داشته باشند تا بتوانند با دوربین های دیگری که از رابط های HDMI یا USB استفاده می کنند سازگاری پیدا کنند.
نظر دهید