برد آردوینو Arduino Uno R3 با تراشه R3 اورجینال
برد آردوینو Arduino UNO R3
برد آردوینو با تراشه Atmega328P اولین انتخاب کاربران فعال در جامعه کاربری میکروکنترلرها است. میکروکنترلر آردوینو به واسطه طراحی کم نظیر امکان ارتباط با دنیای سخت افزار، نرم افزار و میان افزار را فراهم کرده است. میکروکنترلر آردوینو قادر به انجام وظایف و تسک های متعددی مانند ارسال داده های سنسورها، کنترل نمایشگرها، کنترل موتورها، کنترل ربات ها را به واسطه برنامه نویسی داشته که همگی روی یک چیپ تراشه قابل اجرا است و میتوانید مدت طولانی با تامین تغذیه کافی و مناسب از آن استفاده کنید.
تراشه اصلی برد آردوینو UNO چیست؟
تراشه اصلی به کار رفته در برد آردوینو Atmega328P است. این تراشه دارای 28 پایه در دو ردیف 14 تایی، پشتیبانی از SPI,I2C,USART, PWM ، ولتاژ ورودی 2.7 تا 5.5 ولت ، دارای مبدل 10 بیتی آنالوگ به دیجیتال، دارای 32 کیلوبایت حافظه فلش مموری، فرکانس 0 تا 16 MHz، دارای تایمر 8/16 همخوانی با نرم افزار آردوینو و در نهایت از وقفه داخلی و خارجی Interrupt پشتیبانی میکند.
آردوینو چه کارهایی میتواند انجام دهد؟
به طور کلی توسط برد آردوینو میتوانید ایده های الکترونیکی را با در اختیار داشتن قطعات الکترونیکی با برنامه نویسی پیاده سازی و طراحی کنید. توسط پایه های ورودی خروجی I/O قرار گرفته شده بر روی برد قابلیت اتصال سنسور، ماژول، موتور و نمایشگر را داشته و از پایه های ورودی Input و خروجی Output استفاده کنید. ورودی Input داده ها را از سنسورها میخوانند. خروجی Output اعمالی را بر روی سنسورها و ماژول ها و دیگر قطعات اجرا میکنند. پروژه هایی مانند ساخت ساعت دیجیتال با آردوینو، ساخت دستگاه نمایش وزن، ساخت ردیاب خودرو، ساخت اسمس کنترل وسایل برقی، ساخت کیت های پزشکی ضربان قلب و کنترل ربات ، کنترل موتور و سروموتورها و ساخت رقص نور با ال ای دی های RGB
زبان برنامه نویسی آردوینو چیست؟
آردوینو از سه بخش Hardware, IDE, CODE تشکیل شده است. در بخش Code زبان اصلی سی و سی پلاس پلاس است که با دانش نسبی از این زبان برنامه نویسی برای شروع آماده خواهید بود. اما بخش اصلی یادگیری آردوینو وابسته به فانکشن های داخلی تعریف شده از قبل برای آردوینو است که در کارگاه دیجی اسپارک آموزش داده میشود. محیط برنامه نویسی آردوینو در نرم افزار Arduino IDE است و از تمامی بردهای خانواده آردوینو Arduino و دیگر بردهای دیگر تولید کننده های بردهای امبدد پشتیبانی میکند. در حال حاضر آخرین ورژن معرفی شده Arduino IDE2 است.
تعداد پایه I/O آردوینو UNO چند عدد است؟
برد آردوینو مدل UNO R3 از 14 پایه دیجیتال I/O در نقش ورودی و خروجی استفاده میکند. از این 14 پایه 6 پایه به صورت PWM است که برای تنظیم شدت نور، تنظیم سرعت موتور و کنترل دور موتور و سرو موتور با تغییر فرکانس استفاده میشود. بر روی برد 6 پایه به صورت آنالوگ از A0 - A5 است که از ماهیت ADC استفاده میکند.
تغذیه مناسب برای برد آردوینو UNO چیست؟
برد آردوینو UNO از جک آداپتوری برای اتصال تغذیه بهره برده است. بهترین تغذیه انتخابی برای برد آردوینو UNO استفاده از آداپتور 9 ولت 1 آمپری و یا 2 آمپری است. همچنین از باتری کتابی 9 ولتی همراه با سوکت باتری میتوانید استفاده کنید.
کدام آردوینو را باید بخریم؟
پاسخ این سوال هیچوقت مشخص نیست. هر برد آردوینو متناسب با ایده ای که برای اجرا دارید، میتواند یک انتخاب درست باشد. برای خرید و انتخاب برد آردوینو بایستی تعداد پایه های ورودی و خروجی I/O را بررسی کنید. ابعاد آردوینو را متناسب با پروژه بایستی بررسی کنید. اگر قرار است در ساخت یک ربات از آردوینو استفاده کنید، ابعاد ممکن است در اولولیت انتخاب باشد. بردهای آردوینو مدل UNO, NANO, MICRO, MINI از نظر تعداد ورودی و خروجی یکسان هستند اما از نظر ابعادی و در اختیار داشتن پورت و جک آداپتوری متفاوت هستند. به عنوان مثال برد آردوینو مدل Mega2560 دو برابر دیگر بردها پایه های ورودی و خروجی دارد. اما در کل برای شروع کار با آردوینو بهترین انتخاب کاربران در سراسر دنیا برد آردوینو مدل UNO است.
چرا باید از آردوینو استفاده کنیم؟
فقط پنج دلیل برای شروع کار با آردوینو کافی است تا این برد را به تجهیزات خود اضافه کنید.
- اوپن سورس متن باز که قادر به تولید و بازطراحی برد متناسب با نیاز خود هستید.
- با تمامی پلتفرم ها سازگاری دارد و برای تمامی سنسورهای کاربردی کتابخانه توسعه داده شده است.
- ارزان قیمت است.
- بی نیاز از دانش عمیق الکترونیک هستید.
- یادگیری الکترونیک و مهارت کدنویسی
مزایای استفاده از آردوینو چیست؟
برد آردوینو به واسطه فانکشن های داخلی از پیش تعریف شده و توسعه دهنده هایی که کتابخانه ها را طراحی میکنند، قادر به اجرای پروژه های متفاوتی در الکترونیک است. علاوه بر یادگیری مهارت های الکترونیکی همزمان تکنیک های کدنویسی را یاد خواهید گرفت و دورنمای این کار چیزی جز یادگیری برنامه نویسی و الکترونیک در کنار هم نیست.
آیا آردوینو فقط مصرف آموزشی دارد یا در صنعت هم قابل استفاده است؟
این سوال چالشی ترین سوال تا به امروز است. کسانی که از ابتدا در مسیر تولید و طراحی بردهای الکترونیکی بوده اند با ساختار چنین بردهایی با ابهامات زیادی رو به رو هستند و چالش های زیادی را در این مسیر مشاهده میکنند. اما نباید هدف اصلی طراحی این بردها را فراموش کرد. در سال 2022 هستیم و تا همین امروز کمپانی آردوینو جدیدترین بردش را در PLC معرفی کرده است. برد جدید با نام OPTA اولین micro PLC با ظرفیت Industrial IoT است که ورود به دنیای صنعتی را به صورت رسمی آغاز کرده است. این برد از LD , FBD در رده فوق صنعتی بهره برده است. دیگر بردهای خانواده آردوینو با نام NANO 33 با هدف اجرای پروژه های اینترنت اشیا IoT طراحی شده است و با تمامی پلتفرم های IoT سازگاری دارد و اکثرا در ساخت بردها از سنسورهای داخلی قدرتمندی استفاده شده است.
از کجا آردوینو را یاد بگیرم؟
برای یادگیری آردوینو بایستی علاقه به الکترونیک و برنامه نویسی را داشته باشید تا بتوانید در اجرای پروژه ها قدم بردارید. قطعا در ابتدای مسیر تمامی مباحث برای شما جدید خواهد بود. هدف فقط نمایش داده نیست! طی کردن مسیر ایده تا اجرا جذابیت عمیقی دارد. نمایش خطا در کدنویسی شاید ناخوشایند باشد اما در پس هر خطا یک درس جدید نهفته است. شاید اتصالات ماژول ها و سنسورها پیچیده و ترسناک ( ترس خراب شدن ) باشد اما با یادگیری هر اتصال یک درس الکترونیکی یاد میگیریم پس نباید این فرصت یادگیری را از خود دریغ کنیم. این حرکت یک اقدام دو طرفه است و باید با هم در یک راستا حرکت کنیم.ما در خط پایان ایستاده ایم و در این «مسیر کدنویسی تا الکترونیک» در کنار شما مثل یک مربی هستیم . تلاش میکنیم تا تجربه ی متفاوتی را برای یادگیری کسب کنید. به همین دلیل تیم دیجی اسپارک با تجربه ای پس از سال ها برگزاری دوره های آردوینو به صورت حضوری در دانشگاه ها و آموزشگاه های خصوصی تا آموزش به صورت برخط ( آنلاین ) از سراسر ایران آموزش های متعددی را به زبان فارسی برای شما تولید کرده است تا بتوانید هر زمان در هر موقعیتی برای یادگیری اقدام کنید. تمامی آموزش ها در لینک زیر قرار گرفته شده است و به صورت رایگان به آن ها دسترسی دارید.
مشخصات
- کاربری
- مناسب برای استفاده صنعتی
- نوع ماژول
- آردوینو - Arduino
- تعداد قطعات
- 44 عدد
- ابعاد فیبر
- 6.8 * 5.3 سانتی متر
- سطح تجربه مورد نیاز
- پیشرفته
- ولتاژ مورد نياز
- 5 ولت DC
- ولتاژ ورودی
- 7-12 ولت DC
- فیبر مدار چاپی
- فایبر گلاس دو رو متالیزه
- جریان
- 50 میلی آمپر
- چاپ مس
- دارای چاپ آبی
- تعداد پایه ها
- 6 پایه مخصوص PWM
- سازنده
- arduino
- کشور سازنده
- چین
- فرکانس
- 16 مگاهرتز
- نوع کانکتور
- USB
- معماری پردازنده
- AVR
میکروکنترلر
- حافظه
- 32 کیلوبایت
- حافظه داخلی
- 0.5 کیلوبایت مخصوص بوت لودر BootLoader
- حافظه Flash
- دارد
- حافظه RAM
- ندارد
- حافظه SRAM
- 2 کیلو بایت
- حافظه EEPROM
- 1 کیلو بایت
- ارتباط UART
- دارد
- پردازنده
- ATmega328
- فرکانس آی سی
- 16 مگاهرتز
- Wifi
- دارد
- نسخه آردوینو
- آردوینو Uno
نظر دهید