ماژول ESP-12E مدل ESP8266MOD AI-THINKER
ماژول ESP-12E مدل ESP8266MOD AI-THINKER
ارتباطات بی سیم یکی از مهم ترین و پرکاربردترین نوع تبادل داده در صنایع و پروژه های مختلف به شمار می رود. از بین روش های مختلف تبادل بی سیم داده، فناوری وای فای یکی از محبوب ترین و پرکاربردترین روش های ارسال و دریافت داده به شمار می رود. از طرفی، ماژول های وای فای ESP یکی از پرکاربردترین و مقرون به صرفه ترین ماژول های وای فای بازار هستند. از آنجاییکه این ماژول ها قابلیت اتصال به مودم ها را دارند، بنابراین می توانید با اتصال میکروکنترلر خود به اینترنت، داده ها را در بستر شبکه جهانی وب ارسال و دریافت نمایید. در کنار این، این ماژول قابلیت برنامه نویسی را به کمک دستورات آردوینو در خود جای داده است. بدین ترتیب شما می توانید بدون نیاز به میکروکنترلر اضافی و صرفا به کمک ماژول وای فای ESP8266، پروژه های IOT خود را در کم هزینه ترین حالت ممکن، به اجرا درآورید. ماژول ESP-12E مدل ESP8266MOD AI-THINKER، یک ماژول وای فای پرکاربرد از سری ماژول های وای فای ESP است. این ماژول که قابلیت اتصال به اینترنت، قرار گیری در حالت AP و... در خود جای داده است، قادر به اجرای برنامه های آردوینو است. این ماژول نسبت به مدل ESP01 از تعداد پایه های GPIO بیشتری برخوردار است. همچنین این ماژول دارای پایه ADC جهت دریافت سیگنال های آنالوگ است. این ماژول ها در حالت عادی دارای فرامین AT هستند که می توانید با میکروکنترلرهایی همچون ARM آن ها را راه اندازی کنید.
مشخصات فنی و ویژگی های کلی ماژول ESP-12E مدل ESP8266MOD AI-THINKER
-
دارای ولتاژ کاری 2.56 الی 3.6 ولت
-
دارای آنتن PCB قرار گرفته روی برد ماژول
-
دارای ورودی آنالوگ adc جهت دریافت ورودی
-
قابلیت پروگرام و اجرای برنامه های آردوینو
-
قابلیت تعریف و قرارگیری در مد های کم مصرف
-
دارای فرامین AT کامند جهت اجرای دستورات کاربر
-
دارای حافظه فلش 4 مگابایتی جهت اجرای برنامه ها
-
دارای تعداد پایه های GPIO بیشتر نسبت به سری نسبت به سری 01
-
دارای پروتکل ارتباطی سریال UART جهت ارتباط با میکروکنترلرها و رایانه ها
-
قابلیت قرارگیری در مد STATION جهت اتصال به مودم ها و هات اسپات تلفن همراه
-
دارای وب سرور داخلی جهت قرارگیری در مد سرور و اجرای درخواست های کلاینت
-
قابلیت قرارگیری در مد نقطه دسترسی(Access Point) جهت اتصال سایر ماژول ها و یا تلفن های همراه
کاربردهای ماژول ESP-12E مدل ESP8266MOD AI-THINKER
- طراحی و پیاده سازی خانه های هوشمند
- طراحی و پیاده سازی گجت های هوشمند
- طراحی و پیاده سازی سیستم های امنیتی
- طراحی و پیاده سازی پروژه های ارسال بی سیم داده ها
- استفاده به عنوان یک پردازنده قدرتمند در پروژه های مختلف
الزامات و نکات فنی در راه اندازی ماژول ESP-12E مدل ESP8266MOD AI-THINKER
ماژول وای فای ESP8266 با ورژن 12E، دارای پایه های SDM است. جهت قرار دهی این ماژول بر روی برد بورد و یا بردهای سوراخدار و به طور کلی جهت راه اندازی آسان، نیاز به مبدل SMD به DIP دارید. با کلیک بر روی این لینک می توانید مبدل این ماژول را تهییه نمایید.
راه اندازی و کار با ESP8266، بخش اول: شناخت برد
یکی از ابزارهای بسیار مهم جهت ورود به پروژه های اینترنت اشیا، ماژول های وای فای سری ESP هستند. به کمک این ماژول ها می توانید پروژه های هوشمند سازی بسیاری را با هزینه کم! انجام دهید. احتمال بسیار تاکنون نام این ماژول را شنیده و پروژه های مختلف آن را مشاهده کرده اید، اما وجود منابع مختلف و غیر منسجم شما را در یادگیری این ماژول کاربردی مایوس نموده است. در سلسله آموزش های ماژول ESP8266، از پایه ای ترین موارد تا حرفه ای ترین آن ها به بررسی راه اندازی و کار با ماژول ESP8266 می پردازیم. در آموزش نخست، به معرفی این چیپ کاربردی و امکانات آن می پردازیم. سپس در قسمت های بعدی، قدم به قدم امکانات مختلف و نحوه کار با این ماژول را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
راه اندازی و کار با ماژول ESP8266، بخش دوم: نصب هسته و راه اندازی اولیه
در سلسله آموزش های ماژول ESP8266، به نصب هسته این برد در نرم افزار آردوینو و چگونگی پروگرام کردن این ماژول می پردازیم. ماژول ESP8266 یک ماژول فوق العاده کاربردی جهت اجرای پروژه های اینترنت اشیاست. این ماژول که مبتنی بر فناوری وای فای به تبادل داده می پردازد، می تواند به مودم های خانگی متصل شده و داده ها را در بستر اینترنت ارسال و دریافت کند. از طرف دیگر این ماژول می تواند در مد نقطه دسترسی جهت اتصال سایر دستگاه ها نظیر تلفن همراه، قرار گیرد. از دیگر قابلیت های کلیدی این ماژول علاوه بر امکانات وای فای آن، امکان برنامه نویسی آن همانند یک برد آردوینوست. به عبارت دیگر این ماژول می تواند بدون نیاز به هیچ میکروکنترلر اضافی، برنامه ها به زبان آردوینو را اجرا کند. در این قسمت به آماده سازی اولیه برد ESP جهت برنامه نویسی با آردوینو می پردازیم.
راه اندازی و کار با ESP8266، بخش سوم: معرفی پایه ها و بررسی سخت افزاری
در سلسله آموزش های ماژول ESP8266، در قسمت سوم به معرفی و بررسی پایه های GPIO می پردازیم. در قسمت اول به معرفی کلی این ماژول و امکانات آن پرداختیم. در قسمت دوم نصب هسته نرم افزاری و پروگرام کردن ماژول با دستورات آردوینو را مشاهده نمودیم. در این قسمت، به معرفی پایه های GPIO ،کاربرد و کارکرد هر یک می پردازیم.
راه اندازی و کار با ماژول ESP8266، بخش چهارم: مد STA و دریافت IP
در سلسله آموزش های مقدماتی ماژول ESP8266، در قسمت چهارم وارد مباحث شبکه ای ماژول و دستورات آردوینو برای مد STA و دریافت IP می پردازیم. همانطور که اطلاع دارید، اصلی ترین کاربرد این ماژول در پروژه های مبتنی بر وای فای جهت تبادیل داده به صورت بی سیم، در حالت LOCAL و یا در بستر اینترنت است. در این آموزش نحوه اتصال ماژول به یک مودم، دریافت آی پی و نمایش آی پی را مورد بررسی قرار می دهیم.
راه اندازی و کار با ماژول ESP8266، بخش پنجم: مد نقطه دسترسی AP
در سلسله آموزش های ماژول ESP8266، در بخش پنجم به قابلیت نقطه دسترسی(Access Point) ماژول می پردازیم. در قسمت های پیشین به معرفی و شرح ویژگی ها، نحوه پروگرام با آردوینو و مد Station ماژول پرداختیم. در این قسمت به قابلیت کلیدی این ماژول، مد نقطه دسترسی AP، می پردازیم. در این مد ماژول همانند یک مودم، می تواند به دستگاه های مختلف نظیر لپ تاپ، تلفن همراه و سایر ماژول های ESP آی پی تخصیص داده و برقراری اتصال آن به خود را بپذیرد.
راه اندازی و کار با ماژول ESP8266 بخش ششم مد سرور
در سلسله آموزش های ماژول ESP8266، در قسمت ششم به یکی از مهم ترین و کلیدی ترین ویژگی های ماژول ESP8266، مد سرور، می پردازیم. ماژول ESP8266 قادر است تا با تبدیل به یک سرور، درخواست های کلاینت ها را مدیریت کرده و پاسخ مناسب را برای آن ها بفرستد. بدین ترتیب می توان بدون نیاز به سرور اضافه، درخواست ها را بر روی ماژول ESP8266 اجرا نمود. در این قسمت به نحوه قرار گیری ماژول ESP در مد سرور و اجرای درخواست های کلاینت می پردازیم.
راه اندازی و کار با ESP8266، بخش هفتم: ارتباط موبایل و ESP از طریق مودم
در سلسله آموزش های ماژول ESP8266، در بخش هفتم به بررسی یکی از قابلیت های کلیدی و کاربردی شبکه می پردازیم. در قسمت هفتم ارتباط موبایل و ESP از طریق مودم با اتصال ماژول ESP به یک مودم و اتصال یک تلفن همراه، لپ تاپ و یا یک ESP دیگر به همان مودم، به تبادل داده خواهیم پرداخت. در این روش جهت ارسال فرمان از یک تلفن همراه(یا سایر دستگاه ها) به یک ESP، نیازی به تبدیل ESP گیرنده به نقطه دسترسی نداشته و داده های خود را از طریق مودم برای ماژول ESP ارسال خواهیم نمود. بدین ترتیب شما بدون نیاز به تغییر نقطه دسترسی و صرفا با همان مودمی که تلفن شما به آن متصل است، می توانید داده و یا فرامین مختلف نظیر روشن و خاموش شدن رله را به ماژول ESP ارسال کنید. این مورد در ارتباطات شبکه ای تحت نوان لایه انتقال(Transparent) شناخته شده که در این آموزش به شرح کامل آن می پردازیم.
راه اندازی و کار با ماژول ESP8266، بخش هشتم: شناخت و راه اندازی MDNS
در سلسله آموزش های ماژول ESP8266، در قسمت هشتم یکی از قابلیت های کلیدی و کاربردی این ماژول، MDNS، را مورد بحث و بررسی قرار می دهیم. در قسمت قبلی در رابطه با لایه Transparent، امکانات و کاربرد آن صحبت کردیم. همانطور که اطلاع دارید آی پی آدرس ماژول های ESP پس از هر بار اتصال به مودم و قطع شدن از آن، تغییر می یابد. این موضوع در سناریو خانه هوشمند که در قسمت قبلی راجع به آن صحبت شد، سبب ایجاد مشکلاتی خواهد شد. در این سناریو شما باید آی پی آدرس هر ماژول را با هربار اتصال بدانید تا بتوانید به آن فرمان دهید. چنین موردی طراحی و پیاده سازی شبکه را بسیار سخت می کند. اما به لطف وجود MDNS، ماژول ها دارای نام دامنه ثابت شده که دیگر نیازی به دانستن آی پی آن ها نیست. در این آموزش به این مفهوم می پردازیم.
راه اندازی و کار با ماژول ESP8266، بخش نهم: اجرای متد GET
در سلسله آموزش های ماژول ESP8266، در بخش نهم به بررسی متد GET جهت ارسال و دریافت داده می پردازیم. در سلسله آموزش های ماژول ESP8266، مطالب را به صورت پایه ای جهت راه اندازی و کار با این ماژول، به صورت صفر تا صد مورد بحث و بررسی قرار داده ایم. با کلیک بر روی این لینک می توانید این سلسله آموزش را دنبال و مطالعه کنید. در این قسمت به بررسی متد GET جهت ارسال و دریافت داده هم به صورت محلی(LOCAL) و هم به صورت اینترنتی می پردازیم. سپس در قسمت بعدی به متد دیگر جهت تبادل داده، متد POST خواهیم پرداخت. متد GET تحت پروتکل HTTP یکی از پرکاربردترین و اساسی ترین روش های تبادل داده در شبکه است.
مشخصات
- کاربری
- مناسب برای استفاده صنعتی
- نوع ماژول
- ESP8266
- سطح تجربه مورد نیاز
- پیشرفته
- ولتاژ مورد نياز
- 3 تا 3.6 ولت DC
- توان
- +20dBm
- دمای کاری
- - 40 تا + 125 درجه سانتی گراد
- جریان
- 80 میلی آمپر
- پروتکل ارتباطی
- پشتیبانی از TCP/IP
- کد تجاری
- ESP8266MOD
- حافظه Flash
- 4 مگابایت
- ارتباط UART
- دارد
- پردازنده
- ESP12E
- نوع پردازنده
- پردازنده 32 بیتی MCU
- معماری پردازنده
- HARVARD
- فرکانس آی سی
- 80 و 160 مگاهرتز
- سایر توضیحات
- پشتیبانی از ADC ده بیتی
- Wifi
- 802.11 b/g/n
- کد تجاری ماژول و برد
- AI - THINKER
- ورژن وای فای
- Wi-Fi 2.4 GHz, support WPA/WPA2
بردهای ESP تا به امروز در دو مدل ESP8266 و ESP32 طراحی و تولید شدهاند. این دو مدل تراشه دارای وای فای هستند و در عین حال قابلیتهای یک میکروکنترلر را هم دارند. تراشههای ESP32 نسخهی به روز رسانی شده و دارای بلوتوث هم هستند. موارد اصلی مصرف بردهای ESP در پروژه های اینترنت اشیا هستند. با توجه به ابعاد کوچک، مصرف انرژی کم، قیمت اقتصادی و دارای بودن میکروکنترلر داخلی امکان بهره برداری از آن در پروژه های مختلفی فراهم است.
به طور کلی در هر پروژهای که نیازمندی به ارتباط بیسیم وای فای و یا بلوتوث نیاز است، میتوان از تراشه های esp استفاده کرد.
نظر دهید