رزبری پای 2 Raspberry Pi
رزبری پای 2 Raspberry Pi
نسخهی اصلی میکروکامپیوتر رزبری پای 2 Raspberry Pi در سال 2012 بعنوان یک کامپیوتر ارزان قیمت برای مدارس و مصارف آموزشی و افراد خلاق معرفی شد. این دستگاه با نسخهی اول خود موفق شد 4.5 میلیون واحد فروش داشته باشد که برای افرادی که تصور میکردند کامپیوترهای کاربردی باید همیشه گرانقیمت باشند مایهی تعجب بود. نسخه ی جدید این دستگاه، بصورت ۱۰۰ درصد با کدهای نوشته شده برای نسخهی اول سازگاری خواهد داشت.
با خرید رزبری اورجینال UK فقط کافی است برنامه های مورد نیازتان را به ما اعلام کنید، تا به صورت کانفیگ شده برایتان ارسال کنیم. در این صورت فقط کافی است رزبری را به برق وصل کنید و لذت ببرید.
رزبری پای 2 Raspberry Pi که با عنوان رزبری پای ۲ شناخته می شود از نظر ظاهری، ابعاد و قیمت کاملاً مشابه مدل B+ نسل اول است. رزبری پای 2 Raspberry Pi از پردازنده ی 4 هستهای Cortex-A7 آرم بهره می برد. این پردازنده بر روی چیپ BCM2836 Broadcom پیاه سازی شده است. چیپ BCM2835 قبلی که در دل این برد قرار گرفته بود از یک هسته آرم با فرکانس 700 مگاهرتز بهره می برد. پای 2 دو برابر نسخهی پیشین خود یعنی 1از گیگابایت حافظه رم بهره میبرد. در رزبری پای 2 Raspberry Pi از چهار عدد پورت سریال ورژن 2 ، یک عدد پورت اترنت 10/100 مگابیت بر ثانیه ، HDMI و وبر خلاف نسخهی قبلی از یک عدد اسلات microSD به جای SD card استفاده شده است.
در دانشجو کیت می توانید سیستم عامل دلخواهتان را برای استفاده در رزبری پای انتخاب کنید و به همراه یک مموری میکرو SD دارای گارانتی دریافت نمایید.
آپتن بنیانگذار بنیاد رزبری پای و رهبر فنی این بنیاد که از متخصصان چیپهای پردازشی Broadcom میباشد معتقد است که این دستگاه تنها یک کامپیوتر تضعیف شده نیست و در واقع یک PC حقیقی است. همچنین وی بیان میکند:
شما میتوانید از این دستگاه بعنوان وسیلهی اختصاصی مرور وب و اجرای اپلیکیشنهای کاربردی (بطور خاص لیبرآفیس) استفاده کنید. این نسخه بسیار پاسخگوتر از نسخهی قدیمی است و معتقدیم در فضای محصولات تعبیه شده، موجب گشایش فرصتهای جدیدی خواهد شدو خصوصا در حوزههایی نظیر پردازش تصاویر، که قدرت پردازشی اندک نسل اول رسپبری پای موجب عقب افتادگی آن شده بود.
ظاهر کلی رزبری پای 2 Raspberry Pi نسبتا 100 درصد شبیه به نسخه ی قبلی میباشد
- شکل و سایز PCB مانند یکدیگر میباشند
- پورت های USB , A/V ,HDMI و همچنین اسلات SD CARD ,MICRO SD در یک جا قرار دارند و دارای اندازی یکسان میباشند
- پورت های مربوط به دوربین و صفحه نمایش و همچنین 40 پین GPIO در دو نسخه در یک جا قرار دارند
و در موارد زیر با هم تفاوت دارند
- اندازه ی پردازنده کمی بزرگتر شده است و همچنین مکان آن خیلی اندک جابه جا شده است
- در رسپری پای 2 رم در زیر برد تعبیه شده است
- چیپ و سایر ماژول ها کمی به اطراف جابه جا شده اند.
مقدار جریان مصرفی در رزبری پای 2 Raspberry Pi به دلیل استفاده از پردازنده ARMv7 نبست به نسل قبلی خود کمی افزایش یافته است.
رسپری پای یا رزبری پای در حالت خواب (استفاده نکردن از WIFI , GRAPHIC , HDMI ) در حدود 200 میلی آمپر مصرف میکند.
- اگر WIFI استفاده شود 170 میلی آمپر به جریان اضافه میشود
- اگر از اترنت استفاده شود 40 میلی آمپر به جریان اضافه میشود
- اگر عملیات وو پردازش سنگین انجام شود ، 200 تا 250 میلی آمپر به جریان اضافه میشود
به طور کلی اگر از رزبری پای 2 Raspberry Pi خود پیش از حد طبیعی در حال پردازش هستید و همچنین از دانگل WIFI نیز استفاده میکنید ، انتظار میرود 650 میلیآمپر جریان نیاز داشته باشید. پیش نهاد ما استفاده از 2000 میلی آمپر به همراه تغذیه 5 ولت می باشد.
تین کلاینت thin client به وسیله رزبری پای
تینکلاینت ( Thin Client) به کامپیوتر یا برنامهی کامپیوتری اطلاق میشود که برای تحقق وظایف محاسباتی خود به کامپیوترهای دیگر وابسته است. شبکه مبتنی بر Thin Client، شبکه ای مبتنی بر سرور است که تقریباً کلیه پردازش ها در آن توسط این سرور صورت می پذیرد. کلیه برنامه های کاربردی روی سرور اجرا شده و توسط Clientها قابل استفاده هستند. واژه thin در این تکنولوژی، به دلیل حجم پایین پردازشی است که توسط Clientها صورت می پذیرد. در مقابلِ این تکنولوژیFat Clientها مطرح می باشند که کلیه پردازش ها را روی Client انجام می دهند. به طور کلی ساختار شبکه های مبتنی بر Thin Client از یک سرور با قدرت بالا و تعدادی Client تشکیل شده است که کارآیی محدودی دارند.Thin Client چیزی جز یک کامپیوتر جمع و جور نیست اما این کامپیوتر برای استفاده به صورت یک پایانه ی شبکه ای طراحی و تنظیم شده است. در این پست ما قصد داریم طریقهی راه اندازی تین کلاینت (thin client ) را به وسیلهی رزبری پای (raspberry pi) به شما آموزش دهیم. در ادامهی آموزش با مرجع خصصی رزبری پای ، دیجی اسپارک همراه باشید.
نصب درایور LCD های GPIO روی رزبین
اگر شما LCD مخصوص رزبری پای را خریده باشید که از طریق پین های GPIO به رزبری متصل می گردد اگر لینوکس کار نباشید احتمالاً در نصب درایور های اون به مشکل بر می خورید که در این آموزش مشکل شما به طور کامل رفع میگردد. پیش شروع آموزش باید به شما بگوییم درایور ها روی نسخه ۲۰۱۶-۰۲-۰۹-raspbian-jessie و یا قدیمی تر با موفقیت تست شده و ممکن است روی نسخه های جدید تر جواب ندهد. دراین آموزش از رزبری پای ۲ نسخه اورجینال uk و ماژول LCD 3.5 اینج مخصوص رزبری پایاستفاده شده است.
تایم لپس با رزبری پای
تایم لپس یک ویدیوی کوتاه شده از یک فرایند طولانی هست و سرعت اون فرایند طولانی اونقدر کمه که با چشم قابل دیدن نیست و ما سرعت اون فرایند رو بالا می بریم که قابل دیدن بشه مثل حرکت ابر ها توی آسمون درست برعکس اون اسلوموشن سرعت اشیاء درحال حرکت رو پایین میاره چون سرعت اونقدر زیاده که باید سرعت رو کم کنیم تا مثلا یک گلوله ی در حال حرکت رو ببینیم.
آموزش ساخت اینترنت اشیا (IOT) با اندروید و رزبری پای
در سال های اخیر اینترنت اشیا در جهان رشد چشمگیری داشته به طریقی که کمپانی های بزرگ نرم افزاری در حال سرمایه گذاری در این زمینه بوده و وقتی خریدهای کمپانی های بزرگ را مرور می کنیم بیشترین تمرکز کمپانی های بزرگی مانند گوگل و اپل و سامسونگ و … روی استارتآپ هایی است که در زمینه اینترنت اشیاه فعال می باشند. اینترنت اشیا یا Internet of thing و یا در اختصار IOT به معنی اتصال وسایل و اشیاء پیرامون خود به شبکه اینترنت و کنترل و مدیریت آن توسط تلفنهای هوشمند می باشد. در این زمینه کمپانی های زیادی در حال فعالیت بوده و پکیجهای کاملی را به عنوان یک راه حل کامل برای منزل ارائه می دهند. اما اگر شما در زمینه الکترونیک و یا کامپیوتر فعال باشید می توانید به سادگی وسایل خود را از راه دور کنترل کنید.
آموزش راهاندازی دوربین در رزبری پای ۲ و سیستم عامل رزبین
در این آموزش قصد داریم اتصال و راهاندازی دوربین در رزبریپای ۲ را آموزش دهیم. دوربین های استفاده شده در این آموزش مدل های رسمی و حمایت شده از بنیاد رزبریپای هستند که به صورت پیش فرض درایور آنها در سیستم عامل رزبین موجود می باشد و کافیست آن را فعال کنیم.
آموزش اتصال به رزبری پای با اندروید و VNC
در این آموزش قصد داریم روش کنترل گرافیکی رزبری را از طریق گوشی اندروید به شما آموزش دهیم، در ادامه، با مجموعه آموزش های رزبری در دیجی اسپارک همراه باشید. در اصطلاح کامپیوتری VNC مخفف Virtual Network Computing و به معنی رایانه مجازی تحت شبکه می باشد. در حقیقت VNC روشی برای کنترل کامپیوتری دیگر تحت شبکه به صورت گرافیکی می باشد. وی ان سی از پروتکل RFB که مخفف Remote Frame Buffer protocol است استفاده می کند که توسط آن می توان کامپیوتری را از نظر گرافیکی همراه با موس و کیبرد در شبکه به اشتراک گذاشت.
مشخصات
- کاربری
- مناسب برای تست و آموزش
- نوع ماژول
- رزبری پای - Raspberry Pi
- سطح تجربه مورد نیاز
- فوق حرفه ای
- ابعاد
- 85.6 * 56.5 میلی متر
- ولتاژ مورد نياز
- 5 ولت DC از طریق آداپتور یا پورت USB
- جریان
- حدود 700 تا 800 میلی آمپر
- تعداد پایه ها
- 17 پین GPIO برای اتصال دستگاه های جانبی
- اقلام همراه محصول
- دفترچه توضیحات
- سازنده
- بنیاد رزبری
- کشور سازنده
- چین
- وزن
- 45 گرم
- میکروفن
- ندارد
- کلاس بلوتوث
- -
- حافظه
- از طریق درگاه و MICRO SD
- حافظه داخلی
- ندارد
- حافظه Flash
- ندارد
- حافظه RAM
- 1 گیگابایت
- جریان مصرفی درحالت فعال
- 2 آمپر
- ارتباط UART
- دارد
- ورودی ویدئو
- کانکتور 15 پین MIPI پروتکل سریاال
- خروجی ویدئو
- خروجی دیجیتال از طریق پورت HDMI - خروجی آنالوگ از طریق پورت 3.5 میلی متری
- خروجی صدا
- آناالوگ از طریق جک 3.5 میلی متر - دیجیتال از طریق پورت HDMI
- تعداد پورت USB
- 4 عدد USB ورژن 2.0
- پردازنده
- 900MHz quad-core ARM Cortex-A7 CPU
- نوع پردازنده
- quad-core
- معماری پردازنده
- ARM Cortex-A7
- فرکانس آی سی
- 900MHz
- پردازشگر گرافیکی
- Broadcom VideoCore IV 200MHz
- سایر توضیحات
- قابل تهیه با سیستم عامل و مموری SanDisk توصیه شده بنیاد رزبری پای
- نسخه رزبری پای
- رزبری سری 2
بله این امکان وجود دارد. با توجه به اینکه برد رزبری پای دارای پایههای GPIO است. امکان اتصال انواع ماژولهای مختلف را دارد. ماژولهای اترنت به SPI هم یکی از این موارد پر مصرف هستند. میتوانید از شاخه ماژول اترنت و شبکه انواع این بردها را برای اتصال به رزبری پای بررسی کنید.
دوربین IMX219 یک دوربین با رابط MIPI CSI-2 است که اکثرا با بردهای توسعهی مبتنی بر پردازندههای ARM که دارای رابط CSI-2 هستند، سازگاری دارد. برخی از این بردها شامل Raspberry Pi، Jetson Nano، Odroid و Orange Pi is هستند. با این حال، برای استفاده از دوربین IMX219 با هر برد دیگری، باید بررسی کنید که آیا برد شما دارای رابط MIPI CSI-2 است یا خیر. CSI2 یک رابط سریال پایدار برای انتقال داده های تصویری از سنسورهای تصویری به پردازنده ها است. برخی از بردهایی که دارای CSI2 هستند عبارتند از:
1- Raspberry Pi CM4
2- Nvidia Jetson Nano
3- Orange Pi
4- BeagleBone Black
5- Coral Dev Board
6- Qualcomm DragonBoard
7- HiKey 960
و بسیاری بردهای دیگر با پردازنده های مختلف از جمله ARM و x86.
لازم به ذکر است که برخی از این بردها ممکن است نیاز به ماژول تبدیل CSI2 به HDMI یا USB داشته باشند تا بتوانند با دوربین های دیگری که از رابط های HDMI یا USB استفاده می کنند سازگاری پیدا کنند.
باگ های نرم افزاری به مرور زمان با بهروزرسانی جدید به صورت اتوماتیک رفع خواهد شد. پیشنهاد میشود ورژن 3 را نصب کنید.
اگر نسخه 4 از Thonny IDE بر روی ویندوز 7 برای شما مشکلساز است و به دنبال جایگزینی مناسب برای توسعه میکروپایتون هستید، میتوانید از محیطهای توسعه دیگری استفاده کنید.
Mu: Mu یک محیط توسعه سبک و کم حجم برای میکروپایتون است. این نرمافزار بر روی ویندوز 7 نصب و اجرا میشود و ویژگیهای ساده و کاربرپسندی دارد.
IDLE (Integrated Development and Learning Environment): IDLE یک IDE رسمی برای میکروپایتون است و به صورت پیشفرض در همراه با نصب پایتون نصب میشود. این IDE از ورژنهای مختلف میکروپایتون پشتیبانی میکند.
Visual Studio Code (VS Code): اگر از یک IDE قدرتمند و انعطافپذیر برای توسعه میکروپایتون بهره میبرید، میتوانید از VS Code با استفاده از افزونههای مرتبط با میکروپایتون استفاده کنید. این IDE روی ویندوز 7 نیز عملکرد مناسبی دارد.
PyCharm Community Edition: اگر به دنبال یک IDE حرفهای برای توسعه پروژههای میکروپایتون هستید، میتوانید از نسخه رایگان PyCharm Community Edition استفاده کنید. این IDE ویژگیهای بسیار زیادی دارد و بر روی ویندوز 7 نیز قابل نصب است.