کیت RFID DOOR LOCK بر پایه آردوینو
کیت RFID DOOR LOCK
عملکرد RFID وابسته به دو دستگاه تگ و کارتخوان است که جهت برقراری ارتباط بین یکدیگر از امواج رادیویی استفاده میکنند. سیستم های RFID از سیگنال های الکترونیکی و الکترومغناطیسی برای خواندن و نوشتن داده ها بدون تماس بهره میبرند. سیستم RFID شامل تگ ( تراشه و آنتن ) و یک ریدر است. عملکرد این سیستم به گونه ای است که ریدر امواج الکترومغناطیسی را ارسال کرده و زمانی که تگ امواج را دریافت میکند، به آن ها پاسخ میدهد و سپس اطلاعات را به سمت ریدر ارسال میکند. ماژول کارت خوان RFID مدل RC522 با فرکانس 13.56 مگاهرتز است.
در کیت RFID DOOR LOCK یک مدار قفل درب بازکن پیاده سازی میکنیم. برای اجرای این پروژه به یک قفل برقی سلونوئید، رله تک کانال برای اتصال به قفل، آداپتور نیاز داریم. بهترین انتخاب برای اجرای این پروژه آردوینو ARDUINO UNO است. اصلی ترین ماژول استفاده شده در کیت کارت خوان RFID RC522 با فرکانس 13.56MHZ است. 5 تگ RFID و یک تگ مسترکارت برای معرفی تگ ها و اختصاص به هر کاربر قرار گرفته شده است. به ترتیب میتوانید هر تگ را با یک آی دی مشخص به یک کاربر نسبت دهید. با تعریف تگ در برنامه نویسی آردوینو، با هر بار نزدیک شدن تگ ها به RFID READER، تگ خوانده شده و به رله فرمان داده و در نهایت قفل برقی عمل میکند.
تگ RFID
وظیفهی یک تگ ذخیره اطلاعات و ارسال آن به ریدر است. در ساده ترین حالت ممکن یک تگ RFID شامل یک چیپ . یک آنتن میباشد که در یک کالا در کنار یکدیگر قرار میگیرند. برچسب های RFID هر کدام دارای یک کد منحصر به فرد میباشند. به طوریکه هیچ دو برچسبی در دنیا تولید نخواهد شد که کد ID یکسانی داشته باشند و تمامی تولیدکنندگان تگ TAG تحت نظر انجمن بین المللی مبادرت به ثبت آن ها میکنند.
تراشه CHIP
جنس چیپ معمولا از سیلیکون است و اطلاعاتی از محصول یا شی که بر روی آن تگ متصل شده است، وجود دارد. چیپ ها دارای دو نوع حافظه فقط خواندنی و یا خواندن و نوشتن به منظور ذخیره و بازیابی اطلاعات هستند.
آنتن ANTENNA
آنتن به چیپ متصل است که به واسطه آن یک فرستنده گیرنده رادیویی را ایجاد کرده و وظیفه ی انتقال اطلاعات بین تگ و ریدر را برعهده دارد.
تکنولوژی RFID
ماژول کارت خوان RFID RC522 قابلیت خواندن و نوشتن تگ های RFID دارد. فرکانس کاری این ماژول در محدوده ۱۳٫۵۶ مگاهرتز است. ولتاژ کاری این ماژول ۳٫۳ ولت بوده و جریان کاری آن بین ۱۳ تا ۲۶ میلی آمپر است. پروتکل ارتباطی ماژول SPI است و ماکزیمم سرعت انتقال دیتا ۱۰مگابیت بر ثانیه است.
- ولتاژ مصرفی بین ۲٫۵ تا ۳٫۳ ولت
- جریان مصرفی بهینه و کم
- دارای یک بافر ۶۴ بیتی همراه با ساختمان دیتا FIFO برای دریافت و ارسال اطلاعات
- دارای مد کاری وقفه برای پردازش سریع اطلاعات
- پشتیبانی از سه پروتکل I2C, SPI,SERIALUART
اقلام کیت RFID DOOR LOCK
- ماژول کارت خوان RFID RC522
- آردوینو ARDUINO UNO R3
- کابل آردوینو تایپ B
- رله تک کانال
- تگ و کارت 13.56
- قفل برقی 12ولت
- آداپتور 12 ولت 1 آمپر
- کابل نری به مادگی
- برد بورد BREADBOARD
- ال ای دی LED
آموزش ساخت RFID DOOR LOCK
در این پروژه توسط آردوینو، ماژول کارت خوان RFID، قفل برقی و آداپتور یک دستگاه RFID DOOR LOCK حرفه ای پیاده سازی میکنیم. در این آموزش یک مدار دربازکن RFID از طریق RC522 طراحی میکنیم. با انتساب یک کارت به عنوان کارت ارشد Master Card، تگهای زیر شاخه را تعریف خواهیم کرد. تعداد تگهای مورد استفاده کاملا دلخواه است. با تعریف کارت و تگ RFID، پس از شناسایی تگ اجازه ورود به تگ صادر شده و سپس به رله فرمان ارسال خواهد شد. در خروجی رله Relay از یک قفل زبانه دار استفاده میکنیم تا مدار به صورت کامل شبیه سازی شود. به صورت پیش فرض قفل در ابتدا به صورت Lock است. با نزدیک کردن تگ RFID به ماژول RC522 در مدار دربازکن RFID قفل باز Unlock شده و اجازه ورود داده میشود. در ادامه به بررسی کامل پروژه میپردازیم.
مشخصات
- کاربری
- مناسب برای استفاده شخصی
- نوع ماژول
- RFID
- سطح تجربه مورد نیاز
- پیشرفته
- نوع ال ای دی
- ال ای دی 5 میلی متری
- ولتاژ مورد نياز
- آداپتور 12 ولت 1 آمپر
- ولتاژ ورودی
- ولتاژ مورد نیاز 3.3V برای RFID
- جریان
- جریان مورد نیاز برای قفل برقی 1 آمپر
- اقلام همراه محصول
- قفل برقی، رله تک کانال، آداپتور، کابل نری به مادگی، کابل آداپتور مادگی، تگ و کارت 13.56
- آموزش ساخت
- آموزش فارسی در دیجی اسپارک
- سازنده
- ARDUINO UNO
- کشور سازنده
- چین
- حداکثر سرعت
- 10 مگابیت بر ثانیه در پروتکل SPI - و 3400 کیلوباد در پوتکل I2C - و 1228/8 کیلوباد در پروتکل UART
- فرکانس
- 13.56 مگاهرتز
- پروتکل ارتباطی
- SPI
- محدوده اندازه گیری
- قابلیت تشیص تگ در فاصله 10 تا 8 سانتی متر
- حافظه
- دارای بافر 64 بیتی
- ارتباط UART
- دارد
- تعداد پورت USB
- دارای پورت USB
- وضعیت لوازم جانبی
- دارد
- سایر توضیحات
- نیاز به دانش برنامه نویسی در نرم افزار ARDUINO IDE
- وضعیت مونتاژ
- آماده به کار، نیازمند لحیم کاری پین هدرها و اتصالات
- آموزش راه اندازی
- دارای آموزش راه اندازی (خودآموز)
- فرمت آموزش
- آموزش متنی PDF
- نوع کیت
- بر پایه برد Arduino
- فرکانس RFID
- 13.56MHz
- نسخه آردوینو
- آردوینو Uno
بله، همانطور که در تصویر کالا هم مشخص است، خازن و رگولاتور LM2596 در این کیت قرار دارند.
جهت دسترسی به پروژههای آردوینو از سایت دیجی اسپارک استفاده کنید. طی سالیان گذشته تا به امروز هر روز آموزشهای جدید در جهت توسعه و یادگیری برنامهنویسی آردوینو منتشر شده است. همچنین در سایت دانشجوکیت در بخش کیتهای آردوینو و پروژه های آردوینو، پروژههای متنوعی در اختیار کاربران قرار گرفته شده است تا به روزترین آموزشها را دریافت کنن.
میکروپروسسور یک تراشه کلی است که اجزای مختلف سیستم را در خود جای داده است، در حالی که میکروکنترلر، یک نوع ویژه از میکروپروسسور است که اجزای کنترلی و ورودی/خروجی را برای اجرای برنامههای کنترلی دارد.
برای یادگیری آردوینو، نیازی به دانش قبلی در زمینه الکترونیک یا برنامهنویسی ندارید. با این حال، داشتن دانش پایه در این زمینهها میتواند به شما کمک کند تا یادگیری آردوینو را سریعتر و آسانتر انجام دهید. اگر دانش پایهای در زمینه الکترونیک ندارید، میتوانید با مطالعه دیجی اسپارک، مقالات و دورههای آموزشی آنلاین و متنی، این دانش را به دست آورید. اگر دانش پایهای در زمینه برنامهنویسی ندارید، میتوانید با یادگیری زبان برنامهنویسی C/C++، شروع به یادگیری آردوینو کنید.
برای شروع کار با آردوینو، نیازی به دانش قبلی در زمینه الکترونیک یا برنامهنویسی ندارید. با این حال، داشتن دانش پایه در این زمینهها میتواند به شما کمک کند تا یادگیری آردوینو را سریعتر و آسانتر انجام دهید.
برای شروع کار با آردوینو، به یک برد آردوینو ترجیحا مدل UNO R3 و یا R4، کابل Type Bو یک سیستم نیاز دارید. از نرمافزار Arduino IDE برای نوشتن و کامپایل کردن کدهای آردوینو و برنامهنویسی استفاده کنید. برای خرید قطعات کیت سنسور انتخاب خوبی برای شروع برنامه نویسی میکروکنترلرهاست و به مجموعهای از سنسورهای کاربردی دسترسی خواهید داشت.
با دستور digitalWrite(pinNumber, HIGH); و digitalWrite(pinNumber, LOW); میتوانید وضعیت پین را به ترتیب به HIGH و LOW تغییر دهید.
منظور از pinnumber همان پایههای دیجیتال برد آردوینو است به عنوان مثال از 3 تا 130
کیتهای آردوینو نوعی از کیت الکترونیکی پیشرفته هستند. کیت الکترونیکی پرورش دهندهی خلاقیت و سرگرمی فوق العادهای است. کیت های آردوینو عموما دارای آموزش راه اندازی و سورس برنامه نویسی هستند. در دانشجو کیت انواع کیت آردوینو را میتوانید بررسی و خرید کنید. کلیه این کیتها توسط دانشجو کیت طراحی و تولید میشوند. جهت خرید و بررسی کیت آردوینو از شاخههای اصلی در نوار آبی رنگ بالای سایت قسمت بردهای توسعه را انتخاب کنید. (کافیست نشانگر موس را بر روی برد های توسعه قرار دهید.) سپس گزینه کیت آردوینو را انتخاب نمایید.
جهت سهولت در انتخاب کیت و کابرد مورد نظر در نوار سمت راست سایت امکان جستجو و فیلتر در دسترس کاربران قرار گرفته است. اولین گزینه انتخاب نوع کیت است، که کیت ها بر اساس بردهای مصرفی و همچنین مونتاژ دسته بندی شده اند. به تصویر زیر دقت کنید.
فیلتر بعدی رنج سنی است که با این فیلتر میتوان کیت آردوینو متناسب با رنج سنی کاربر تهیه کرد. رنج سنی یک شاخص کلی برای محدود کردن انتخابها برای خرید کیت آردوینو است.
فیلتر بعدی خرید بر اساس نوع نمایشگر مورد استفاده است. نمایشگر در کیت آردوینو کمک میکند تا اطلاعات مورد نظر را روی آن نمایش دهید. از اینجا میتوانید کیت های آردوینو براساس نوع نمایشگر را فیلتر کنید.
فیلتر بعدی خرید کیت آردوینو بر اساس برد آردوینو مورد استفاده است. بردهای آردوینو انواع مختلفی دارند، میتوانید از این بخش گزینه مورد نظر را فیلتر کنید.
فیلتر آموزش راه اندازی در جهت سهولت دسترسی کاربر به کیت های همراه یا فاقد آموزش(خود آموز) قرار گرفته است. دارا بودن آموزش برای یک کیت آردوینو گزینهی مهمی است. بنابراین اگر تمایل به خرید کیت آردوینو دارای آموزش را دارید، از این بخش استفاده کنید. به تصویر زیر دقت کنید.
با استفاده از فرمت آموزش میتوان نوع آموزش مورد نظر خود را به راحتی انتخاب کرد که به دو صورت تصویری و کتبی در دسترس قرار میگیرد.
فیلتر بعدی بر اساس میزان فرکانس RFID است. اگر کیت مورد نظر براساس نوع RFID باشد میتوانید فرکانس آنرا از این بخش انتخاب کنید.
با استفاده از فیلتر سنسور میتوان کیت آردوینو مورد نظر خود را بر اساس نوع سنسور به کار رفته انتخاب کرد.
فیلتر بعدی معماری پردازنده است که با استفاده از این فیلتر میتوان نوع پردازنده کیت را انتخاب کرد. شاید بخواهید کیت مورد نظرتان براساس تراشهای خاص باشد که از اینجا میتوانید انتخاب کنید.
با استفاده از این فیلتر میتوان پهنای باند اینترنت را انتخاب کرد. اگر کیت آردوینو مورد نظر دارای ماژول سیم کارتی باشد، میتوانید پهنای باند آنرا مشخص کنید. کیتهای ارزان قیمت معمولا دارای پهنای باند 2g هستند.
با استفاده از این فیلتر میتوان کیت های آردوینو را بر اساس نوع باتری مورد استفاده انتخاب کرد.
با این گزینه میتوان کیت مورد نظر و مصرفی خود را بر اساس برند مورد استفاده انتخاب کرد. ما در فروشگاه دانشجو کیت علاوه براینکه کالاهای تولیدی خودمان را به فروش میرسانیم کالاهای دیگر تولید کنندگان ایرانی را هم به فروش میرسانیم. بنابراین از این بخش میتوانید از برندهای معتبر تولید داخل استفاده کنید.
گزینه بعدی محدوده قیمتی است که با این گزینه میتوان به راحتی کیت آردوینو با بودجه مورد نظر را تهیه کرد.
روند ثبت سفارش کیت آردوینو از فروشگاه دانشجو کیت با موبایل
برای ثبت سفارش از طریق تلفن همراه برای دسترسی به شاخه محصولات باید در صفحه اصلی در قسمت بالا صفحه از سه خط افقی استفاده کرد. در ادامه کلیه روند خرید کیت آردوینو با موبایل را شرح دادهایم.
در فهرست شاخههای اصلی اولین گزینه بردهای توسعه است که برای باز کردن آن روی قسمت پلاس میزنیم.
در زیر مجموعه بردهای توسعه اولین گزینه آردوینو است که دوباره برای دیدن زیر مجموعه آن باید روی گزینه پلاس کلیک کرد.
سپس اولین گزینه کیت آردوینو را انتخاب کنید.
در تلفن همراه برای فیلتر محصولات ابتدا باید روی گزینه خرید سریع رفته تا فیلتر محصولات نمایش داده شود.
جهت سهولت در انتخاب کیت و کابرد مورد نظر در نوار سمت راست سایت امکان جستجو و فیلتر در دسترس کاربران قرار گرفته است. اولین گزینه انتخاب نوع کیت است، که کیت ها بر اساس بردهای مصرفی و همچنین مونتاژ دسته بندی شده اند.
فیلتر بعدی رنج سنی است که با این فیلتر میتوان کیت آردوینو متناسب با رنج سنی کاربر تهیه کرد.
گزینه بعدی نسخه رزبری پای و خرید کیت بر اساس برد رزبری پای است. اگر کیت مورد نظر براساس بردهای میکروکنترلر رزبری پای باشد، میتوانید از اینجا نوع برد را انتخاب کنید.
فیلتر بعدی خرید بر اساس نوع نمایشگر مورد استفاده است.
فیلتر بعدی خرید کیت آردوینو بر اساس برد آردوینو مورد استفاده است.
فیلتر آموزش راه اندازی در جهت سهولت دسترسی کاربر به کیت های همراه یا فاقد آموزش(خود آموز) قرار گرفته است.
با استفاده از فرمت آموزش میتوان نوع آموزش مورد نظر خود را به راحتی انتخاب کرد که به دو صورت تصویری و کتبی در دسترس قرار میگیرد.
فیلتر بعدی بر اساس میزان فرکانس RFID است.
با استفاده از فیلتر سنسور میتوان کیت آردوینو مورد نظر خود را بر اساس نوع سنسور به کار رفته انتخاب کرد.
فیلتر بعدی معماری پردازنده است که با استفاده از این فیلتر میتوان نوع پردازنده کیت را انتخاب کرد.
با استفاده از این فیلتر میتوان کیت های آردوینو را بر اساس نوع باتری مورد استفاده انتخاب کرد.
نوع فرکانس مصرفی در کیت را میتوان با این فیلتر تعیین کرد.
با این گزینه میتوان کیت مورد نظر و مصرفی خود را بر اساس برند مورد استفاده انتخاب کرد.
گزینه بعدی محدوده قیمتی است که با این گزینه میتوان به راحتی کیت آردوینو با بودجه مورد نظر را تهیه کرد.
گزینه آخر نوع کانکتور و جامپر و پین هر مصرفی است.