بسته 5 عددی NodeMCU ESP8266 CP2102
برد وای فای NodeMCU بر پایه ESP8266 با تراشه CP2102
ارتباطات بی سیم یکی از مهم ترین و پرکاربردترین نوع تبادل داده در صنایع و پروژه های مختلف به شمار می رود. از بین روش های مختلف تبادل بی سیم داده، فناوری وای فای یکی از محبوب ترین و پرکاربردترین روش های ارسال و دریافت داده به شمار می رود. از طرفی، ماژول های وای فای ESP یکی از پرکاربردترین و مقرون به صرفه ترین ماژول های وای فای بازار هستند. از آنجاییکه این ماژول ها قابلیت اتصال به مودم ها را دارند، بنابراین می توانید با اتصال میکروکنترلر خود به اینترنت، داده ها را در بستر شبکه جهانی وب ارسال و دریافت نمایید. در کنار این، این ماژول قابلیت برنامه نویسی را به کمک دستورات آردوینو در خود جای داده است. بدین ترتیب شما می توانید بدون نیاز به میکروکنترلر اضافی و صرفا به کمک ماژول وای فای ESP8266، پروژه های IOT خود را در کم هزینه ترین حالت ممکن، به اجرا درآورید. برد وای فای NodeMCU بر پایه ESP8266 با تراشه CP2102، یک ماژول وای فای پرکاربرد از سری ماژول های وای فای ESP است. این برد که قابلیت اتصال به اینترنت، قرار گیری در حالت AP و... در خود جای داده است، قادر به اجرای برنامه های آردوینو است. این ماژول نسبت به مدل ESP01 از تعداد پایه های GPIO بیشتری برخوردار است. همچنین این ماژول دارای پایه ADC جهت دریافت سیگنال های آنالوگ است. این ماژول ها در حالت عادی دارای فرامین AT هستند که می توانید با میکروکنترلرهایی همچون ARM آن ها را راه اندازی کنید. در کنار این این برد دارای رگولاتور 3.3 ولتی بر روی خود بوده که به سادگی است می توانید با تغذیه 5 ولتی آن را راه اندازی کنید. روی این برد سوکت میکرو USB نیز تعبیه شده که به سادگی به رایانه متصل شده و پروگرام می شود. فرمت پاهه های این برد به صورت پین هدر بوده که به سادگی بر روی برد بوردها قرار می گیرد. بدین ترتیب راه اندازی و کاری با این برد بر خلاف سری 12F 12S و 12E بسیار ساده خواهد بود.
مشخصات فنی و ویژگی های کلی برد وای فای NodeMCU بر پایه ESP8266 با تراشه CP2102
-
دارای ولتاژ کاری 2.56 الی 3.6 ولت
-
دارای تراشه مبدل سریال CP2102
-
دارای آنتن PCB قرار گرفته روی برد ماژول
-
دارای رگولاتور 3.3 جهت تغذیه از طریق 5 ولت
-
دارای ورودی آنالوگ adc جهت دریافت ورودی
-
قابلیت پروگرام و اجرای برنامه های آردوینو
- دارای سوکت میکرو USB جهت تغذیه و پروگرام
-
قابلیت تعریف و قرارگیری در مد های کم مصرف
-
دارای فرامین AT کامند جهت اجرای دستورات کاربر
-
دارای حافظه فلش 4 مگابایتی جهت اجرای برنامه ها
-
دارای تعداد پایه های GPIO بیشتر نسبت به سری نسبت به سری 01
-
دارای پروتکل ارتباطی سریال UART جهت ارتباط با میکروکنترلرها و رایانه ها
-
قابلیت قرارگیری در مد STATION جهت اتصال به مودم ها و هات اسپات تلفن همراه
-
دارای وب سرور داخلی جهت قرارگیری در مد سرور و اجرای درخواست های کلاینت
-
قابلیت قرارگیری در مد نقطه دسترسی(Access Point) جهت اتصال سایر ماژول ها و یا تلفن های همراه
کاربردهای برد وای فای NodeMCU بر پایه ESP8266 با تراشه CP2102
- طراحی و پیاده سازی خانه های هوشمند
- طراحی و پیاده سازی گجت های هوشمند
- طراحی و پیاده سازی سیستم های امنیتی
- طراحی و پیاده سازی پروژه های ارسال بی سیم داده ها
- استفاده به عنوان یک پردازنده قدرتمند در پروژه های مختلف
الزامات و نکات فنی در راه اندازی برد وای فای NodeMcu بر پایه ESP8266 با تراشه CP2102
- برد کنترل اینترنت اشیا Nodemcu CP2102 بر خلاف مدل CH340 بدون نیاز به درایور توسط سیستم شناخته میشود. تنها کافیست همانند آموزش بخش اول پکیچ ESP8266 را نصب و راه اندازی کنید.
- ۱۳ پایه GPIO به ترتیب با D در تصویر زیر مشخص شده است.
- از سه پایه تغذیه ۳٫۳ ولت و چهار پایه GND تشکیل شده است و با رنگ قرمز و مشکی در تصویر مشخص شده است.
- جهت ارتباط SPI پایه های HMOSI، HCS، HMISO و HSCLK با رنگ سبز مشخص شده است.
- پایه های I2C به ترتیب D1 برابر SCL و D2 برابر با SDA میباشد.
- دقت کنید پایه A0 در واقع همان پایه ADC0 است که برای اتصال سنسورهای آنالوگ مورد استفاده قرار میگیرد.
- پایههای آبی رنگ به ترتیب پایه های ارتباط سریال TX و RX میباشد.
- پایه Vin جهت تغذیه جداگانه و ۵ ولت مورد استفاده قرار میگیرد.
آموزش اول: راه اندازی Nodemcu
در پروژههای اینترنت اشیا IOT، ارتباط بیسیم به صورت وای فای از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تراشه ESP8266 نیاز بسیاری از کاربران را در این مورد برطرف کرده است. بردهای متنوعی از تراشه داخلی ESP8266 بهره میبرند، که در این بین برد Nodemcu طرفداران خاص خودش را دارد.
آموزش دوم: ساخت ال ای دی چشمک زن با Nodemcu
در این آموزش یک پروژه کاربردی از طریق پینهای GPIO اجرا خواهیم کرد. در مرحله اول ال ای دی LED از طریق پایه D1 به برد Nodemcu متصل است. سپس با کدنویسی آن، ال ای دی به مدت ۱ ثانیه روشن و خاموش خواهد شد. دقت داشته باشید که روش اجرای پروژههای LED Blink به چندین حالت مختلف قابل اجراست. از اینرو یکی از کاربردیترین روشها برای درک ماهیت پروژه میباشد.
آموزش سوم: اتصال برد Nodemcu به چند مودم Wifi وای فای
یکی از کاربردیترین بردها در پروژههای اینترنت اشیا، Esp8266 میباشد. بردهای Nodemcu با تراشه ESP8266 به واسطه ایجاد ارتباط وای فای با انواع روترها و اکسس پوینتها، همچنین قابلیت MCU یعنی پردازش بخشی از اطلاعات سنسورها، کاملا انتخاب مناسبی هستند. البته در بحث انتخاب برد مناسب برای پروژههای IoT به چند عامل باید توجه کرد. در صورت وجود اینترنت وای فای در محل مورد استفاده، انتخاب بردهای ESP8266 مناسب خواهد بود. پیش از این در دیجی اسپارک چند پروژه کاربردی با بردESP8266 اجرا کردیم. سوالی که اکثر کاربران از بنده میپرسیدند، این بود که اگر وای فای قطع شد چه کنیم؟ آیا امکان این وجود دارد که همزمان به چند وای فای متصل شود؟
آموزش چهارم: ساخت گلدان هوشمند برپایه IoT با برد Nodemcu و پروتکل MQTT
وقتی صحبت از اینترنت اشیا IoT میکنیم، منظور مبحثی فراتر از یک هوشمند سازی ساده است. منظور تصمیم گیری ماشینی در اثر تحلیل اطلاعات دریافتی میباشد. به این روش که اطلاعات از سنسورهای مختلف را جمع آوری کرده و برای تصمیم گیری ذخیره میکنیم. این مورد سمت سرور انجام میگیرد. بنابراین در هر آموزش روشهای دریافت اطلاعات از سنسوری خاص و ارسال آن روی بستر اینترنت آموزش داده میشود. در این بخش با استفاده از یک ماژول رطوبت خاک تحت پروتکل MQTT اطلاعات دریافتی را در بستر وب به سمت سرور ارسال میکنیم.
آموزش پنجم: پروژه ارسال ایمیل با ماژول ESP از طریق SMTP
در دنیای مدرن شبکههای اجتماعی گوناگون شاید به ظاهر نقش ایمیل یا همان پست الکترونیکی کمی کمرنگ شده باشد. اما در سادهترین مثال، برای ساخت حساب کاربری و یا پشتیبانی آن در تقریبا تمام رسانههای اجتماعی به ایمیل نیاز خواهید داشت. دلیل این موضوع امنیت فوق العاده بالای سرورهای ایمیل مخصوصا سرور جیمیل میباشد. حالا فرض کنید، سیستمی داشته باشید که موارد مهم و ضروری و حتی محرمانه! را بتواند از طریق ایمیل به صورت خودکار به شما اطلاع دهد. در این آموزش قصد دارم به نحوه ارسال ایمیل در سرویس گوگل یا همان جیمیل به کمک ماژول ESP بپردازم. در این روش با استفاده از یک سنسور PIR کلیه حرکات را در مکانی که حضور ندارید، رصد کرده و از طریق ایمیل به شما اطلاع دهد.
آموزش ششم: تغییر اطلاعات اتصال ماژول ESP8266 بدون اتصال کابل توسط Wifi Manager
بردهای برپایه ESP8266 و یا کلا بردهای وای فای Wifi برای اتصال به شبکه از جمله اکسس پوینت و یا مودم، نیاز به معرفی نام کاربری و رمز عبور دارند. عموما در کدهای برنامه به هنگام کدنویسی و آپلود کدها، موارد به برد ارسال میشوند. حال اگر پس از اجرای پروژه و استفاده از ماژول Esp8266 اگر نیاز باشد نام کاربری و رمز عبور جدید به پروژه بدهیم، حتما باید با کابل اتصال را برقرار کنیم. سپس کدهای اصلی روی آن برد را هم داشته باشیم. ولی اگر امکان اجرا به این صورت وجود نداشته باشد؛ چه باید بکنیم؟ در این پست با استفاده از یک نرم افزار این امکان را خواهیم داشت تا پس از آپلود کدها بر روی ماژول Esp8266 بدون اتصال سیم، مشخصات مودم را تغییر بدهیم.
مشخصات
- کاربری
- مناسب برای استفاده صنعتی
- نوع ماژول
- مخابراتی
- ابعاد فیبر
- 49*13*24.5 میلی متر
- سطح تجربه مورد نیاز
- نیمه حرفه ای
- ولتاژ ورودی
- 3.3 تا 5 ولت DC
- رنگ بندی
- مشکی-سفید
- تعداد پایه ها
- 10 پایه GPIO
- اقلام همراه محصول
- ندارد
- کشور سازنده
- چین
- وزن
- 19 گرم
- فرکانس
- 2.4 گیگاهرتز
- پروتکل ارتباطی
- SPI - I2C - UART - ADC - PWM
- کد تجاری
- ESP12E DEVKIT
- ارتباط UART
- دارای 2 کانال UART
- تعداد پورت USB
- 1 عدد
- پردازنده
- ESP8266
- نوع پردازنده
- 32بیتی میکروکنترلری
- معماری پردازنده
- HARVARD
- فرکانس آی سی
- 80 و 160 مگاهرتزی
- سایر توضیحات
- دارای کلید FLASH-RESET
- Wifi
- دارد
- سایر قابلیتها
- پشتیبانی WPA / WPA2
- Bluetooth
- ندارد
بردهای ESP تا به امروز در دو مدل ESP8266 و ESP32 طراحی و تولید شدهاند. این دو مدل تراشه دارای وای فای هستند و در عین حال قابلیتهای یک میکروکنترلر را هم دارند. تراشههای ESP32 نسخهی به روز رسانی شده و دارای بلوتوث هم هستند. موارد اصلی مصرف بردهای ESP در پروژه های اینترنت اشیا هستند. با توجه به ابعاد کوچک، مصرف انرژی کم، قیمت اقتصادی و دارای بودن میکروکنترلر داخلی امکان بهره برداری از آن در پروژه های مختلفی فراهم است.
به طور کلی در هر پروژهای که نیازمندی به ارتباط بیسیم وای فای و یا بلوتوث نیاز است، میتوان از تراشه های esp استفاده کرد.
نظر دهید