ماژول Attiny 85 با اتصال به USB برد Digispark
ماژول Attiny 85 با اتصال به USB برد Digispark
به جرات می توان ماژول Attiny 85 با اتصال به USB را کوچکترین بورد ساخت آردوینو دانست. طراحی کوچک بورد و امکان اتصال به پورت usb به کاربر امکان برنامه نویسی و ساخت مدارات کوچک و ساده را می دهد. بر روی ماژول Attiny 85 با اتصال به USB رگولاتور 5 ولت با جریان500 میلی آمپر جهت تثبیت ولتاژ خروجی در نظر گرفته شده است.
در آگوست 2012 بود که فردی به نام erik kettenburg یک پروژه را در کیک استارتر شروع کرد. او برای پروژه خود به مبلغ ۵۰۰۰ دلار احتیاج داشت. پروژه او نوعی برد توسعه بر پایه آردوینو بود که از طیف وسیعی از شیلد ها پشتیبانی میکرد. در حالیکه مشغول توسعه دادن شیلد ها و برد خود بود مهلت کمک به اون در کیک استارتر نیز تمام شد و مبلغ نهایی که به او در این کار کمک شده بود برابر 323.218 دلار بود.
این پروژه به نظر دوستداشتنی میرسد و برا همین ما بسیار منتظر تولید آن بودیم و بالاخره اولین نمونه آن برای نشان دادنش به شما به دست ما رسید. اندازه های این برد 17٫5 * 19 میلیمتر است. به جرأت میتوان گفت این یکی از کوچکترین برد های توسعه تولید شده است. در این برد از یک کانکتور usb استفاده شده که به صورت کاملاً ظریفی به برد اصلی متصل شده است. در اولین استفاده ها کمی سخت است که آ» را در پورت سیستم خود جا دهید ولی با استفاده های مکرر به آن عادت خواهید کرد. در کناره آن 3 پین برای power و در انتهای برد 6 پین I/o وجود دارد. همچنین به وسیله رگولاتور روی بردی که دارد میتواند یک ولتاز 500 میلی آمپر و 5 ولت فراهم نماید و همچنین میتواند ولتاژ منبعی بین 5 تا 7٫35 ولت را نیز دریافت کند.
پین های هدر بردی که عرضه میشود را میتوان انتخاب کرد که برای اتصال سوکت ها به برد باشد یا متصل کردن یک شیلد در بالای برد همچنین پین ها میتوانند به یکbreadboard وارد شوند. ما هردو راه را تست کردیم و در هردو روش نتایج خوب و رضایت بخشی را از برد دریافت کردیم. از آنجایی که حق انتخاب دارید نیاز دارید که پس از انتخاب خود هدر های مورد نظرتان را را به برد محکم کنید.
برای کوچک و کم هزینه شدن برد آن را قابل سفارشی کردن ساختهاند همچنین این یک برد دارای چیپ اختصاصی برای کارکردن با usb نیست وفقط یک نرمافزار برای شبیه سازی عملیات های معمول به وسیله usb دارد. همین موضوع باعث میشود که عملیات فلش کردن این برد با بقیه آردوینو ها متفاوت باشد.
این برد با درایور های لینوکس و osx و ویندوز عرضه خواهد شد. ما نرمافزار این برد را روی ویندوز 8خود که 64 بیتی بود تست کردیم و دریافتیم که عملیات نصب بسیار ساده و سریع انجام خواهد گرفت. همچنین شما به یک نسخه از قبل کامپایل شده ide مخصوص آردوینو نیز نیاز دارید که برای استفاده دیجی اسپارک شخصی سازی شده باشد.
هنگامی که شما برای فلش کردن برد از طریق ide اقدام میکنید ابتدا نباید برد را متصل کنید و منتظر بمانید تا ide به شما پیام دهد و درخواست کند تا برد را متصل نمایید. موقع متصل کردن برد به مدت 5 ثانیه یک پیام در روی صفحه ظاهر میشود پس از آن پروسه ریست کردن دوباره اجرا میشود.
در ویدئوی قرار گرفته یک برنامه روی برد فلش کردهایم که digispark را روی صفحه نمایش بدهد. و سپس یک شیلد lcd را به برد متصل کردیم ولی به دلیل قدیمی بودن شیلد مورد استفاده نتوانتیم نتیجه خوبی بگیریم و پس از 30 دقیق سدرگمی متوجه این شدیم که این قابلیت هنوز تکمیل نشده است و اریک سازنده این برد ها در کیک استارتر قول داده است که آنهارا در نسخه های بعدی که عرضه خواهد شد بهینهتر کند. کیک استارتر یک مکان برای جمع آوری کمکهای مردمی جهت اجرای پروژه های جدید است.
ماژول Attiny 85 با اتصال به USB هماکنون از 14 شیلد موتور و اینفرارد و … پشتیبانی میکند و قیمتی برابر با 12 دلار خواهد داشت. این برد بسیارکوچک و ارزان و منعطف برای شروع کار با برد های آردوینو و همچنین وارد شدن به مسائل ساخت و توسعه دهندگی بسیار عالی است.
ویژگی های ماژول Attiny 85 با اتصال به USB
- پشتیبانی از ide آردوینو
- کارکردن با برق usb یا منبع خارجی بین 5 تا 7٫35 ولت
- رگولاتور داخلی 5 ولتی 500 میلی آمپری
- usb
- 6 عدد پین I/o
- 8 کیلوبایت حافظه فلش
- l2c و spi
- سه پین دارای pwm
- چهار پین با قابلیت adc
- چراغ روشن شدن و وضعیت ( در پین0 )
تعداد پین هایI/O در این میکرو 6 عدد بوده که 2 پین آن به منظور اتصال به پورت USB در نظر گرفته شده است. حافظه فلش داخلی میکرو 8 کیلو بایت بوده که با توجه به اینکه 2 کیلوبایت آن توسطBoot loader اشغال شده تنها 6 کیلو بایت در اختیار کاربر خواهد بود.
این میکرو دارای4کانال ADC پروتکلSPI و I2C همچنین دارای 3 پین PWM می باشد که تعداد کانالها PWM بصورت نرم افزاری قابل افزایش خواهد بود.
بر روی ماژول Attiny 85 با اتصال به USB نیز یک LED POWER و TEST/Status LED بر روی پین 0 درنظر گرفته شده است.
میکرو استفاده شده در ماژول Attiny 85 با اتصال به USB می باشد که می توانید دیتاشیت میکرو را از آدرس زیر دانلود کنید:
آموزش راه اندازی ماژول Attiny85 usb با نرمافزار آردوینو
USB Attiny85 را کوچکترین بورد ساخت آردوینو دانست. طراحی کوچک برد و امکان اتصال به پورت usb به کاربر امکان برنامه نویسی و ساخت مدارات کوچک و ساده را می دهد.جرأت میتوان گفت این یکی از کوچکترین برد های توسعه تولید شده است. در این برد از یک کانکتور usb استفاده شده که به صورت کاملاً ظریفی به برد اصلی متصل شده است. Attiny85 را میتوان توسط IDE برنامه ریزی نمود و همچنین از دستورات پلت فرم Arduino برای این برد کوچک استفاده نمود. در این آموزش ابتدا طریقه نصب Attiny 85 را بر روی نرم افزار آردوینو آموزش میدهیم سپس با استفاده از آن شدت روشنایی یک عدد LED را تنظیم میکنیم.
ویژگیهای ماژولAttiny85 usb
- پشتیبانی از IDE ( نرم افزار برنامه نویسی)آردوینو
- دارای یک عدد رگولاتور ۵ ولت ، ۵۰۰ میلیآمپر بر روی ماژول
- دارای ۶ عدد ورودی و خروجی
- ۳ عدد پین pwm
- ۴ عدد پین ADC
- ۸کیلوبایت حافظه فلش
- دارای پروتکل I2C وSPI
- دارای یک عدد LED به منظور نمایش دادن اتصال تغذیه و یک عدد LED متصل به پین شماره ۱
مشخصات
- کاربری
- مناسب برای استفاده صنعتی
- نوع ماژول
- آردوینو - Arduino
- تعداد قطعات
- 14 عدد
- ابعاد فیبر
- 2.6 * 1.8 سانتی متر
- سطح تجربه مورد نیاز
- نیمه حرفه ای
- ولتاژ مورد نياز
- 5 ولت DC
- نوع فیبر
- فایبر گلاس دو رو متالیزه
- جریان
- 20 میلی آمپر برای هر پین خروجی
- چاپ مس
- دارای چاپ مشکی
- تعداد پایه ها
- 9 عدد
- سازنده
- arduino
- کشور سازنده
- چین
- فرکانس کاری
- 16 مگاهرتز
- نوع کانکتور
- USB
- نوع آی سی
- میکروکنترلر
باسلام
میشه آموزش های بیشتری رو از این ماژول قرار بدید و آیا امکان ساخت wave یا mp3 پلیر با این ماژول وجود دارد؟
نظر دهید