کیت پاور بانک DIY با ظرفیت 5200mAh و قابلیت نصب سلول خورشیدی
کیت ساخت پاور بانک دارای چند ماژول و باتری لیتیوم یون مخصوص پاور بانک Power bank است. آموزش ساخت این پاور بانک در منزل با ربات خورشیدی در سایت قرار دارد. لازم به ذکر است که این اقلام برای ساخت حداقل پاوربانک است. از این رو شما میتوانید سلول خورشیدی و باتریهای بیشتری را به این کیت اضافه کنید.
لازم به ذکر است که تصویر اصلی کالا صرفا برای رساندن مفهوم پاوربانک قرار داده شدهاست. چنانچه تمایل دارید که پاوربانک با ظرفیت بیشتر بسازید، کافیست که باتری لیتیوم یون Li-Ion را دو عدد اضافه کنید. همچنین پس از ثبت سفارش میتوانید درخواست افزودن جاباتری 4 تایی را اضافه کنید. در این صورت پاور بانک شما دارای ظرفیت 10400 میلی آمپر خواهد شد.
آموزش ساخت پاوربانک در منزل با سلول خورشیدی + ویدیو
ساختار درونی پاوربانک Power Bank بسیار ساده است. تعدادی باتری که به صورت موازی کنار هم قرار گرفته اند. به همراه یک برد کنترل شارژ با ورودی Micro USB و خروجی USB میباشد. استاندارد ولتاژ کاری برای اکثر گجتهای الکترونیکی ۵ ولت میباشد. از این رو تفاوت پاوربانکها با توان ذخیره انرژی مشخص میشود. به عنوان مثال پاوربانک ۱۰۰۰۰ میلی آمپر، توانایی شارژ کردن ۴ مرتبه یک گوشی موبایل با باتری داخلی ۲۳۰۰ میلی آمپری را دارد. به طور معمول سلولهای باتری لیتیوم یون ۳٫۷ ولت در حالت تخلیه و ۴٫۲ در حالت شارژ کامل میباشند. ماژول کنترلر شارژ درون این پاوربانکها ضمن مدیریت ولتاژ و جریان ورودی به باتری، ولتاژ خروجی را هم روی ۵ ولت ثابت نگه میدارد. نکته بسیار مهم برای شارژ کردن دیگر گجتها ولتاژ ثابت و یکنواخت ۵ ولت میباشد. که این موضوع بسیار با برند و کیفیت پاوربانک مرتبط است.
در این پست شیوه ساخت یک پاور بانک با باتری لیتیوم پلیمر و چند ماژول را آموزش خواهم داد. ساخت پاوربانک در منزل تقریبا کار سادهای است. ولی به دقت کافی نیاز دارد. زیرا باتری بسیار به ولتاژ و جریان حساس است.
تفاوت باتری لیتیوم پلیمری Li-Io با باتری لیتیوم یون Li-Io
باتریهای قابل شارژ بر اساس ساختار شیمیایی و سیکل شارژی به دو دسته بسیار عامه تقسیم میشوند. یکی باتریهای لیتیوم یون Li-Io و دیگری باتریهای لیتیوم پلیمر Li-Po میباشند. این دو مدل باتری سبک و قابلیت اطمینان بالایی دارند. از این رو در زندگی روزمره ما در بسیاری از گجتها به کار رفتهاند. از موبایل، لپ تاپ، دستگاههای پزشکی قابل حمل، تبلت و … همگی بسته به نوع کاربردشان از یکی از این دو مدل باتری استفاده میکنند. در دیدگاه فنی کاربری و سیکل شارژ و عمر مصرف و دمای کاری و … این دو با هم تفاوت دارد. در ادامه این پست به بررسی تفاوت این دو باتری میپردازم.
توسط همین ماژول هم میتوانید اقدام به اجرای درخواستتان کنید. البته اگر فقط بخواهید یک سلول باتری لیتیومی را مدیریت شارژ کنید، همان گزینه ماژول TP4056 مناسب خواهد بود.
امکان راه اندازی چند سنسور DHT با ESP8266 با استفاده از MicroPython وجود دارد. سنسورهای DHT با پروتکل دیجیتال و از طریق پایههای GPIO قابل اتصال به میکروکنترلرها هستند.
برای ساخت یک سیستم کنترل دما با برد میکروکنترلر ESP32، به موارد زیر نیاز دارید:
یک برد میکروکنترلر ESP32
یک سنسور دما مثل DHT DS18B20
یک المان سرد کننده
با استفاده از کتابخانه DHT.h، میتوانید از سنسور دما برای خواندن دمای محیط استفاده کنید. سپس، میتوانید از این دما برای کنترل المان گرمایشی یا سرمایشی استفاده کنید.
در خصوص برنامه نویسی از کتابخانه DHT و در صورت نیاز کتابخانه وای فای برای ارسال دادهها به پلتفرم IoT باید استفاده کنید.