کیت دزدگیر سیمی و رطوبت سنج
دنیای الکترونیک سرشار از ایده و خلاقیت است.شما با ورود به این علم هیجان انگیز میتوانید استعداد خود را در خلق ایده ها محک زده و رشد دهید. کیتهای الکترونیکی ابزار خوبی هستند که میتوان با آنها با ایده و خلاقیت مهندسان الکترونیک آشنا شوید.در اینجا با معرفی یک کیت با خلاقیت و انعطاف پذیری الکترونیک آشنا میشوید. شما با ساخت این کیت متوجه میشوید که هم یک دزدگیر ساخته اید و هم یک رطوبت سنج! دزدگیر سیمی گجت ساده و در عین حال بسیار هیجانانگیز و جالب است. با صرف کمی وقت و دقت در مونتاژ و راهاندازی آن اوقات سرشار از لذتی خواهید داشت. کیت دزدگیر سیمی آب سنج نیز میباشد. در این روش فلزی را توسط سیم به کیت وصل می کنید و سپس در جایی که میخواهید از وجود رطوبت یا آب اطلاع پیدا کنید قرار دهید. در اثر ایجاد رطوبت یا آب در محل، مدار کیت عمل کرده و صدای آژیر می دهد.
محتویات بسته کیت دزدگیر سیمی
1- مجموعه فیبر مسی و قطعات الکترونیکی
2- جزوه راهنمای استفاده از کیت
مزایای محصول کیت دزدگیر سیمی
- در این مجموعه کلیه قطعات کیت به همراه سیم قلع جهت لحیم کاری و فیبر مدار چاپی قرار دارند.
- کتابچه ی راهنمای این محصول به صورت جزوه ای چاپ و صحافی شده در اختیار شما است. از مراحل اولیه شناسایی قطعات، نحوه ساخت کیت تا مراحل راه اندازی آن توضیحات کاملی شرح داده شده است. همچنین درباره چگونگی لحیم کاری و دستورالعمل صحیح کار کردن با هویه نیز آموزش خواهید دید.
در بخشی دیگر، مرحله ای برای دوستانی که نیاز به راهنمایی بیشتری در راه اندازی دارند توضیحاتی با عنوان عیب یابی در نظر گرفته شده است. همینطور نمای شماتیک فنی مدار به همراه اطلاعات کامل تخصصی برای علاقمندان نوشته گردیده است
- در داخل کارت محصول که تشکیل دهنده ی قسمتی از بسته بندی محصول است ، با فهرست دیگر محصولات الکترونیک دانشجو و راه های تماس با ما آشنا خواهید شد.
- لوازم مورد نیاز دیگری برای راه اندازی کیت، از جمله: رله ، سیم افشان ، در بسته بندی قرار داده شده است
- الکترونیک دانشجو تولید کننده گجت های آموزشی. با این گجت علاوه بر آموزش الکترونیک چگونگی کار کرد گجت های لمسی را خواهید آموخت
شرح تخصصی عملکرد مدار دزدگیر سیمی
اساس کار این مدار یک نوسان ساز صوتی متشکل از یک ترانزیستور مثبت PNP و یک ترانزیستور منفی NPN میباشد. در اینجا دو ترانزیستور T1 و T2 به طریقی بایاس شدهاند (اتصال یافتهاند) که نوسانات ضعیف اعمال شده به بیس T1 طی دو مرحله به شدت تقویت شده و قادر به راهاندازی بلندگو میباشند. اگر نقاط AB و XZ باز باشند مقاومتهای R4 و R3 خارج میشوند.
در این حالت پس از اتصال تغذیه، فرکانسها القاء شده در مدار از طریق R5 و R1 به بیس T1 تزریق شده و پس از یک مرحله تقویت جهت تقویت نهایی مستقیماً از کلکتور T1 به بیس T2 اعمال میشوند و نهایتاً بر روی کلکتور T2 ظاهر میشوند در این زمان کلیه فرکانسهای تقویت شده از طریق SP به زمین مدار هدایت شده و از بین میروند و فقط فرکانسی که از مسیر C2 و R1 به بیس T1 فیدبک (برگشت) میشود پایدار مانده و باعث نوسان مدار و در نتیجه ایجاد صوت در بلندگو میگردد. (پایه های ترانزیستور را امیتر (Emitter) ، بیس (Base) و کلکتور (Collector) می نامند که امیتر را با حرف E ، بیس را با حرف B و کلکتور را با حرف C نمایش می دهند)
با تغییر نقطه کار T1 این مدار از نوسان خارج میشود اگر دو نقطه A و B را بوسیله تکه سیمی به هم وصل نماییم R4 در مدار قرار گرفته و باعث افت ولتاژ بیس T1 شده در نتیجه ترانزیستور T1 از نقطه کار خود خارج میگردد و صدای صوت از بلندگو قطع خواهد شد (با قطع شدن سیم مدار به حالت اول باز میگردد) حال اگر دو نقطه X و Y به وسیله آب به هم مرتبط گردند مقدار جریان از این مسیر عبور نموده و باعث ازدیاد ولتاژ بیس T1 میگردد و ترانزیستور T1 به حالت فعال بازگشته مدار مجدداً نوسان مینماید و صدای صوت از بلندگو شنیده میشود خازن C1 فرکانسهای مزاحم (پارازیت) را حذف نموده و از تقویت و نوسان آنها جلوگیری میکند.
مشخصات
- ابعاد فیبر
- 4.5*3
- سطح تجربه مورد نیاز
- مبتدی
- ولتاژ مورد نياز
- 6 ولت DC
- فیبر مدار چاپی
- استخوانی تک رو 1.8
- چاپ مس
- ندارد
- اقلام همراه محصول
- بلندگو، جاباتری 4 تایی، دو عدد سیم افشان
- آموزش ساخت
- دارای دفترچه آموزش