ماژول مبدل USB به سریال RS485 با تراشه CH340G
پروتکل سریال RS485، یک استاندارد صنعتی جهت ارسال داده در فواصل طولانی از طریق کابل تا برد نهایتا 1200 متر است. این پروتکل که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد، قادر است تا داده ها را در فواصل طولانی با کمترین نویز، انتقال دهد. مبدل USB به پورت RS485 با تراشه CH340، یک ماژول فوق العاده کاربردی در جهت انتقال داده از طریق پروتکل RS485 است.
با توجه به پورت USB آن و قابلیت اتصال به رایانه، شما می توانید داده های مختلف و مد نظر خود را از رایانه تحت پروتکل RS485، ارسال نمایید. راه اندازی و کار با این ماژول بسیار ساده است. کافیست این ماژول را به پورت USB رایانه خود متصل کنید، سپس داده ها را از طریق نرم افزاهای ترمینالی و یا نرم افزارهایی که خود طراحی می کنید، به ماژول ارسال کنید. ماژول با دریافت داده ها، آن ها را از طریق پورت RS485 خود، ارسال نماید. همچنین، از آنجاییکه این ماژول برای ارتباط با رایانه از تراشه CH340 بهره می برد، بنابراین در سیستم عامل ویندوز و لینوکس قابل شناسایی و کار خواهد بود.
مشخصات فنی و ویژگی های کلی ماژول مبدل USB به سریال RS485 با تراشه CH340G
دارای پورت USB جهت اتصال به رایانه
دارای پورت کانکتور پیجی برای RS485
مجهز به تراشه CH340 جهت ارتباط با رایانه
سازگاری کامل با سیستم عامل ویندوز و لینوکس
قابلیت تغذیه از طریق پورت USB و بدن نیاز به تغذیه اضافی
کاربردهای ماژول مبدل USB به سریال RS485 با تراشه CH340G
مبدل RS485 به USB از دستگاههایی است که برای اتصال دستگاههای دارای پورت RS485 به کامپیوتر یا دستگاههای دیگری که دارای پورت USB هستند، استفاده میشود. این مبدلها از واسط برنامه نویسی USB به RS485 برای انتقال دادهها استفاده میکنند و امکان اتصال دستگاههایی که از پروتکل RS485 پشتیبانی میکنند را به دستگاههای دیگری که از پورت USB پشتیبانی میکنند میدهند. برخی کاربردهای مبدل RS485 به USB عبارتند از:
1- کاربرد در سیستم های کنترل صنعتی: این مبدل ها به عنوان راه حلی برای اتصال سنسورهای دما، رطوبت، فشار و دیگر سنسورها به سیستم کنترل صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.
2- کاربرد در اتصال تجهیزات صوتی: مبدل RS485 به USB به کاربران این امکان را می دهد تا تجهیزات صوتی مانند میکروفونها، اسپیکرها و دیگر تجهیزات صوتی را به کامپیوتر خود متصل کنند.
3- کاربرد در اتصال دستگاههای پزشکی: این مبدل ها در سیستمهای پزشکی برای اتصال دستگاههای پزشکی مانند اپتومتر، تسترهای خون، دستگاههای سنجش فشار خون و غیره به کامپیوتر مورد استفاده قرار میگیرد.
4- کاربرد در سیستمهای تحت شبکه: مبدل RS485 به USB به کاربران این امکان را میدهد تا تجهیزاتی مانند سیستمهای اعلام حریق، دزدگیر و دیگر سیستمهایی که از پروتکل RS485 پشتیبانی میکنند را به شبکه کامپیوتری خود متصل کنید.
شناخت پروتکل rs485
RS485 یکی از پروتکلهای ارتباطی سریال است که برای انتقال دادهها بین دستگاهها در شبکههای صنعتی و کاربردهای مختلف مانند کنترلهای صنعتی، سیستمهای اعلام حریق، دستگاههای ابزار دقیق و غیره استفاده میشود. این پروتکل از قابلیت ارتباط تک نقطهای یا چند نقطهای پشتیبانی میکند که به این معناست که بر روی یک شبکه میتوان چندین دستگاه را به یکدیگر متصل کرد.
RS485 از روش ارتباطی دو سیمه استفاده میکند و به عنوان یکی از پروتکلهای ارتباطی سریال، برای ارتباط دستگاههایی با یکدیگر از سیم داده و سیم زمانبندی استفاده میکند. با استفاده از این پروتکل، میتوان در فاصلههای طولانی تر از ۱۲۰۰ متر و با سرعتهای بالا تا ۱۰ مگابیت بر ثانیه دادهها را انتقال داد. RS485 به دلیل امنیت بالا، قابلیت مقاومت در برابر نویز و امکان ارتباط تک نقطهای یا چند نقطهای، در بسیاری از کاربردهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد.
الزامات و نکات فنی ماژول مبدل USB به سریال RS485 با تراشه CH340G
جهت ارسال داده به کمک این ماژول می بایست نرم افزاهای ترمینالی استفاده نمایید. یکی از پرکاربردترین این نرم افزاها در بخش دانلود قرار می گیرد. جهت ارسال فرمان از رایانه به آردوینو از طریق این ماژول، در قسمت آردوینو باید یک ماژول RS485 جهت دریافت داده ها استفاده گردد.
آموزش ارتباط بین چند برد آردوینو در فواصل طولانی با پروتکل RS485
تمامی ارتباطهای سریال از جمله RS485 ,RS232 و… زیر شاخههایی از استاندارد EIA/TIA هستند. که توسط مجمع EIA در سال ۲۰۱۱ لغو شد. در این استاندارد پارامترهایی مانند: طول کابل، جنس کابل، نحوهی اتصال وسایل بهم دیگر، سرعت انتقال اطلاعات و نحوهی ارسال آن درنظر گرفته شده است. بر اساس آن استاندارد TIA به چهار ارتباط RS232, RS422, RS432, RS485 تقسیم میشود. در این آموزش قصد داریم تا با استفاده از دو عدد ماژول Max485 ارتباط یک طرفه با پروتکل RS485 در فواصل طولانی بین دو برد آردوینو را برقرار کنیم.
مشخصات
- کاربری
- استفاده نیمه صنعتی
- نوع ماژول
- مبدل
- تعداد قطعات
- 17 عدد
- ابعاد فیبر
- 14 * 36 میلی متر
- تعداد فیبر
- 1 عدد
- سطح تجربه مورد نیاز
- نیمه حرفه ای
- فیبر مدار چاپی
- فایبر گلاس
- دمای کاری
- 40- تا 85+ درجه سانتی گراد
- رنگ بندی
- مشکی
- تعداد پایه ها
- 2 پایه
- اقلام همراه محصول
- درایور به صورت فایل دانلودی
- ترتیب پایه ها
- مطابق چاپ فیبر
- کشور سازنده
- چین
- وزن
- 9 گرم
- نوع کانکتور
- USB
ترمینال پیچی
- نوع اسیلاتور
- سلف
- تعداد ورودی
- یک عدد USB
- تعداد خروجی
- یک عدد پین ترمینال پیچی
- تعداد پورت USB
- 1 عدد
- پردازنده
- CH340
- سرعت
- 75 bps -115200 bps, maximum up to 6 Mbps
- سایر توضیحات
- پشتیبانی از Windows98/ME/2000/XP/WIN7/Vista, Linux
- فن آوری
- RS485
- وضعیت مونتاژ
- آماده به کار
- نوع مبدل
- مبدل USB
پروتکل RS485
اتصالات باتریها را بررسی کنید. همگی از یک نمونه باشند و اتصالات کامل و استاندارد باشند.
توسط همین ماژول هم میتوانید اقدام به اجرای درخواستتان کنید. البته اگر فقط بخواهید یک سلول باتری لیتیومی را مدیریت شارژ کنید، همان گزینه ماژول TP4056 مناسب خواهد بود.
امکان راه اندازی چند سنسور DHT با ESP8266 با استفاده از MicroPython وجود دارد. سنسورهای DHT با پروتکل دیجیتال و از طریق پایههای GPIO قابل اتصال به میکروکنترلرها هستند.
برای ساخت یک سیستم کنترل دما با برد میکروکنترلر ESP32، به موارد زیر نیاز دارید:
یک برد میکروکنترلر ESP32
یک سنسور دما مثل DHT DS18B20
یک المان سرد کننده
با استفاده از کتابخانه DHT.h، میتوانید از سنسور دما برای خواندن دمای محیط استفاده کنید. سپس، میتوانید از این دما برای کنترل المان گرمایشی یا سرمایشی استفاده کنید.
در خصوص برنامه نویسی از کتابخانه DHT و در صورت نیاز کتابخانه وای فای برای ارسال دادهها به پلتفرم IoT باید استفاده کنید.