کیت محافظ یخچال فریزر (تثبیت کننده ولتاژ ۲۲۰)
توجه: تریستور BT169 در این مدار بایستی با نوع فیلیپس اورجینال تعویض شود تا کارایی داشته باشد. در غیر این صورت مدار کار نخواهد کرد.
کیت محافظ یخچال فریزر (تثبیت کننده ولتاژ ۲۲۰)
کیت محافظ یخچال فریزر همانگونه که از نامش پیداست به عنوان محافظ دیجیتال در برابر نوسانات برق استفاده می شود. این کیت یک مدار تثبیت کننده ولتاژ 220 ولت است که ولتاژ بالا و پایین تر از 220 ولت را قطع می کند. در حالت طبیعی ال ای دی سبز روشن است و ال ای دی زرد نیز همینطور ، ال ای دی زرد نشانگر این است که برق شهر درون دستگاه جاری است و اگر ال ای دی سبز روشن باشد یعنی خروجی ولتاژ ثابت و دقیق است ولی اگر ولتاژ بالاتر از ۲۴۰ یا کمتر از ۱۸۰ شود ال ای دی سبز خاموش شده و ال ای دی قرمز روشن میشود در همان حال تا تثبیت مجدد برق صدای بیزر بگوش میرسد. در صورتی که ولتاژ برق شهر خیلی کم باشد صدایی شنیده نمیشود ولی مدار کار اصلی خود یعنی حالت قطع را انجام میدهد و اگر برق کلاً قطع شود، با وصل مجدد برق ال ای دی زرد و قرمز روشن میشوند و ۶ دقیقه بعد ال ای دی قرمز خاموش شده و ال ای دی سبز روشن میشود.
چون در مدار برق 220 ولت جاری است ساختن آن را به نو آموزان توصیه نمی کنیم.
محتویات بسته کیت محافظ یخچال
1- مجموعه فیبر مسی و قطعات الکترونیکی
2- جزوه راهنمای استفاده از کیت
3- کارت محصول
4- لوازم جانبی
مزایای کیت محافظ یخچال
- در این مجموعه کلیه قطعات کیت به همراه سیم قلع جهت لحیم کاری و فیبر مدار چاپی قرار دارند.
- کتابچه ی راهنمای این محصول به صورت جزوه ای چاپ و صحافی شده در اختیار شما است. از مراحل اولیه شناسایی قطعات، نحوه ساخت کیت تا مراحل راه اندازی آن توضیحات کاملی شرح داده شده است. همچنین درباره چگونگی لحیم کاری و دستورالعمل صحیح کار کردن با هویه نیز آموزش خواهید دید.
در بخشی دیگر، مرحله ای برای دوستانی که نیاز به راهنمایی بیشتری در راه اندازی دارند توضیحاتی با عنوان عیب یابی در نظر گرفته شده است. همینطور نمای شماتیک فنی مدار به همراه اطلاعات کامل تخصصی برای علاقمندان نوشته گردیده است
- در داخل کارت محصول که تشکیل دهنده ی قسمتی از بسته بندی محصول است ، با فهرست دیگر محصولات الکترونیک دانشجو و راه های تماس با ما آشنا خواهید شد.
- لوازم مورد نیاز دیگری برای راه اندازی کیت، از جمله: رله ، سیم افشان ، در بسته بندی قرار داده شده است
- الکترونیک دانشجو تولید کننده گجت های آموزشی. با این گجت علاوه بر آموزش الکترونیک چگونگی کار کرد گجت های لمسی را خواهید آموخت
شرح تخصصی عملکرد مدار محافظ یخچال
ولتاژ برق شهر گاهی اوقات دچار نوسان مقدار دامنه میشود. به این صورت که در یک مدت زمان مشخص ولی محدود دامنه کم و زیاد میگردد، که در هر حالت به مصرف کننده آسیب میرساند به همین دلیل از یک مدار محافظ با تأثیر حدود 6 دقیقه طبق آنچه که شما مونتاژ کردهاید استفاده میشود. ماکزیمم ولتاژ ورودی برای مصرف کننده 240 V و مینمیم آن 180 V است که به ترتیب Span و Zero مدار نامیده میشود.
این مدار با ترانس 12 V تغذیه میگردد و وقتی ورودی به حالت Span میرود تغذیه مدار از 12 V به 13 V تغییر پیدا میکند و در حالت Zero ولتاژ تغذیه از 12 V به 9.8 V کاهش مییابد. دیود زنر 12.7 V که در بیس T1 وجود دارد باعث میشود که در حالت Span، T1اشباع شود یعنی ولتاژ زنر تأمین میگردد و جریان بیس ترانزیستور از صفر به مقدار Max خود میرسد و T1 به حالت اشباع میرود دیود زنر 9.7 V که در بیس T3 وجود دارد باعث میشود که در حالت T3 Zero قطع شود یعنی ولتاژ زنر تأمین نمیگردد و جریان بیس صفر میشود.
با قطع شدن T3 ولتاژ تغذیه از طریق مقاومت R5 به بیس T4 رفته و آنرا روشن میکند کلکتورهای T3 و T2 به بیس T4 متصل هستند و وقتی T2 و T3 در حالت قطع باشند (یعنی حالت نرمال) T4 به اشباع میرود و تغذیه 12 V را از طریق امیتر خود به قسمت تأخیر مدار انتقال میدهد زوج ترانزیستور T5 و T6 بصورت دارلینگتون قرار دارند و با کوچکترین جریان روی بیس T5 و T6 به اشباع میرود.
خازن C3 توسط مقاومت R7 و زوج دارلینگتون شارژ میشود و تا زمانیکه به شارژ کامل نرسیده جریان DC را از خود عبور داده و T6 را به حالت اشباع نگه میدارد وقتی C3 شارژ کامل شد جریان آن صفر شده و T6 قطع میگردد با قطع شدن T6 ولتاژ تغذیه سوی گیت تریستور قرار میگیرد. آنرا تحریک کرده باعث روشن شدن آن میگردد.
روشن شدن تریستور باعث میشود که اختلاف ولتاژ زیادی در سر بوبین رله قرار بگیرد و آنرا وصل کند. دیود موازی با رله ولتاژهای ضربهای را که هنگام قطع شدن رله توسط سلف آن تولید میشود در خود اتصال کوتاه کرده و حذف میکند. خازن C2 موازی با رله نیز ولتاژهای ضربهای هنگام وصل شدن خود را از بین میبرد.
دیودهای D6 و D7 و مقاومت R8 بعد از وصل تریستور باعث تخلیه C3 و آماده شدن تایمر برای مرحله بعدی میشود. مدار موزیک توسط آی سی UM66L تولید موسیقی میکند که چون خروجی آن یک بیزر الکتریک است و مصرف جریان آن نیز کم میباشد تأثیر در قطع و وصل آن ندارد. زنر DZ3 و مقاومت R10 تغذیه آی سی را تأمین میکند.این گجت وسیله ای کاربردی جهت حفاظت از گجت های دیگر است.
مشخصات
- کاربری
- مناسب برای استفاده شخصی
- تعداد قطعات
- 38
- ابعاد فیبر
- 7.5*6
- سطح تجربه مورد نیاز
- نیمه حرفه ای
- ولتاژ مورد نياز
- ترانس 12 ولت دو سر با حداکثر جریان 500 میلی آمپر
- فیبر مدار چاپی
- استخوانی تک رو با ذخامت 1.5 میلیمتر
- توان
- 2000 وات، با رله همراه کالا
- چاپ مس
- ندارد
- اقلام همراه محصول
- بدون ترانس
- آموزش ساخت
- دارای دفترچه آموزش
- سایر توضیحات
- برای راه اندازی حتما به ترانس نیاز دارید.