کتاب نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته
یک جلد کتاب کاربردی و کلید مهندسی نصب و راه اندازی دوربین مداربسته، شامل موارد سیم کشی و طریقه نصب هارد در یک دستگاه، ارتباط شبکه ای سیستم مدار بسته از طریق اینترنت و .....
مقدمه و تاریخچه:
یکی از سیستم هایی که امروزه برای کنترل و نظارت بر محیط زندگی و کار و همچنین ایجاد امنیت و آسایش بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد، سیستم های تلویزیونی مدار بسته یا CCTV و به عبارتی همان سیستم های دوربین مدار بسته می باشد. از این سیستم ها به عنوان سیستم های کنترل تصویری و یا گاهی تجهیزات ویدئویی مدار بسته یاد می شود. با توجه به تنظیماتی که روی دوربین ها و سایر تجهیزات می توان انجام داد این سیتم ها در آن مکان ها استفاده می شود. از جمله این مکان ها می توان به بانک ها، اداره ها، کارخانه ها، فروشگاه های بزرگ، جاده ها و خیابان ها جهت کنترل عبور و مرور پارکینگ ها و اماکن عمومی مانند سالن های فرودگاه ها و ایستگاه های راه آهن و قطار شهری و ... نام برد.
لذا استفاده از سیستم های دوربین مدار بسته روز به روز در حال رشد است و با توجه به تکنولوژی ساخت تجهیزات آن که مبتنی بر صنعت الکترونیک و کامپیوتر می باشد، ساخت و تولید تجهیزات این سیستم ها دائما در حال تکامل و پیشرفت است و در این کتاب اصول کلی و امکانات عمومی این سیستم ها بررسی خواهند شد.
لازم به ذکر است که دوربین های مدار بسته برای اولین بار در سال 1942 میلادی توسط یک مهندس آلمانی به نام والتر براچ در فرآیند تولید موشک V2 استفاده شد.
- دوربین مدار بسته
دوربین مدار بسته معادل عبارت Closed Circuit Television است که آن را به صورت اختصاری CCTV بیان می کنند.
هدف از اجرا و راه اندازی سیستم های مدار بسته به طور کلی به سه بخش تقسیم می شوند.
1- حفاظت، حراست و ایمنی: به عنوان مثال در انبارها به جای استفاده از چندین نگهبان برای حفاظت از همه قسمت ها، از این سیستم و تعداد نگهبان کمتر استفاده می شود.
2- کنترل مدیریت و نظارت: در ادارات و شرکت ها، مدیر می تواند با استفاده از این سیستم، از دفتر خود بر همه قسمت های تحت مدیریتش نظارت داشته باشد.
3- آموزش و تحقیقات: در کارهای پژوهشی و تحقیقاتی برای ثبت رخدادها از این سیستم استفاده می شود.
نکته: قبل از اجرای هرپروژه باید نوع کاربری آن مشخص شود تا با توجه به هدف راه اندازی سیستم بتوانیم دوربین ها را در جاهای مناسب قرار دهیم و طراحیمان مطابق با هدف باشد.
- انواع دوربین ها
دوربین ها در حالت کلی به دو دسته زیر تقسیم می شوند:
1- دوربین های Out Door یا خارجی: این دوربین ها به منظور نصب در فضای خارجی طراحی شده اند و به همین دلیل باید در مقابل شرایط جوی و تغییرات شدید دما مقاوم باشند.
2- دوربین های In Door یا داخلی: به منظور استفاده در مکان های سرپوشیده طراحی شده اند.
- دسته بندی لنزها بر اساس فاصله کانونی
1- لنز با فاصله کانونی ثابت یا Fix Focal Length: ساده ترین و ارزان ترین نوع لنز هستند که فاصله کانونی ثابتی دارند و در اندازه و شماره های مختلف ارایه می شوند.
2- لنز با فاصله کانونی متغیر یا Vari Focal: فاصله کانونی این نوع لنز قابل تغییر است، مثلا عدد 12-40 مشخصه لنزی است که فاصله کانونی آن در تله ترین حالت 40 و در واید ترین حالت 12 است.
3- لنز موتور دار یا Motorized: این لنز مانند لنز با فاصله کانونی متغییر است، با این تفاوت که روی این لنز ها یک موتور نصب است که فاصله کانونی لنز به وسیله این موتور و دستگاه کنترل از راه دور قابل تغییر است.
- انواع مانیتور
1- مانیتور CRT: ابتدایی ترین نوع مانیتور است. پورت این مانیتورها AV بوده و بعضی از آن ها دارای BNC نیز هستند.
2- مانیتور LCD یا کریستال مایع: این مانیتورها تقریبا از همه پورت ها مانند AV, VGA و HDMI پشتیبانی می کنند.
3- مانیتور LED: این نوع مانیتور جدید ترین نوع مانیتور است و مانند LCD از همه پورت ها پشتیبانی می کند.
- کابل برق
در دوربین های مدار بسته علاوه بر کابل های انتقال صدا و تصویر، به کابل هایی که سیستم را از لحاظ تغذیه برق تامین کند، داریم.
به طور کلی کابل های برق برای این مصرف از دوقسمت زیر تشکیل شده اند:
1- هادی ها: از جنس مس خالص، آلومینیوم و یا آلیاژ های مخصوص هستند. هادی کابل های مختلف از لحاظ قطر سطح مقطع هم با هم تفاوت دارند. که این عامل در مقدار جریان عبوری و ... تاثیر گذار است.
2- عایق ها: عایقی که روی سیم و یا کابل را می پوشاند معمولا از جنس پلاستیک PVC است. عایق ها برای مصارف گوناگون، در انواع مختلف از لحاظ استحکام مکانیکی و مشخصه های الکتریکی لازم وجود دارند.
برای جلوگیری از اشتباه و جهت تشخیص سیم ها و کابل ها از یکدیگر، عایق آن ها را در رنگ های مختلف انتخاب می کنند. که این رنگ بندی بر اساس استانداردهای تعیین شده است.
- انواع کانکتور
برای اتصال کابل رابط بین دستگاه ها لازم است در ابتدا و انتهای هر کابل به یک رابط یا Connector وصل باشد. در واقع کانکتور رابط کابل به دستگاه است.
کانکتورها بسته به نوع کابل و کاربردشان در انواع مختلف موجود هستند. که به معرفی آن ها می پردازیم.
1- کانکتور USB: برای انتقال دیتا استفاده می شود.
2- کانکتور AV: برای اتصال DVR یا هر دستگاه پخش کننده ای که دارای پورت AV باشد، به تلویزیون استفاده می شود. تلویزیون های قدیمی فقط دارای این پورت هستند. این کانکتور می تواند صدا و تصویر را انتقال دهد.
3- کانکتور BNC: یکی از پرکاربرد ترین کانکتورها در نصب و راه اندازی سیستم های مدار بسته می باشد. این کانکتور به سر کابل کواکسیال متصل شده و در دوربین های آنالوگ برای انتقال تصویر به دستگاه DVR به کار می رود. البته این کانکتور در چند نوع وجود دارد که دو نوع لحیمی و پرسی آن پر کاربرد هستند.
کانکتور RJ: این کانکتور یکی دیگر از کانکتورهای پر کاربرد است. RJ مخفف شده عبارت Registred Jack می باشد که در دو نوع RJ11 و RJ45 موجود است. آر جی 11 در دستگاه ها و خطوط تلفن استفاده می شود . آر جی 45 برای اتصال کابل های شبکه استفاده می شود.
4- T Connector: از این کانکتور برای گرفتن انشعاب استفاده می شود.
5- Key Stone: این کانکتور به عنوان درگاه کانکتور RJ45 است. در ابن رابط هریک از رشته سیم ها توسط دستگاه پانچ به یکی از ترمینال ها پانچ می شود.
مشخصات
- کاربری
- کاربردی - فنی
- گارانتی
- گارانتی اصالت و سلامت فیزیکی
- نویسنده
- معصومه حکیمی سیبنی - حسین فلاحی دهکی
- ناشر
- سها دانش
- قطع کتاب
- رقعی
- نوبت و سال چاپ
- دوم
- نوع چاپ
- سیاه و سفید
- سال چاپ
- 1393
- تعداد صفحات
- 96 صفحه
- شابک
- 9786001811135
- نوع جلد
- شومیز