کتاب مدارات پایه برق ساختمان به همراه نصب و راه اندازی آیفون تصویری
یک جلد کتاب کاربردی مدارات پایه برق ساختمان به همراه آموزش متنی و تصویری در کتاب
نویسندگان کوشیده اند علاوه بر مختصر بودن، اطلاعات جامع را به خواننده برسانند.
پیشگفتار:
کتابی که پیش رو دارید بخشی از مجموعه کتاب های کلید مهندسی برق است که به اهتمام دوست عزیز جناب آقای علیرضا کشاورز باحقیقت برنامه ریزی می شود. ضمن احترام به اساتیدی که در زمینه های تخصصی برق در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و فنی حرفه ای تدریس می کنند، سرفصل های این کتاب بر اساس شیوه آموزش مطالب طبقه بندی شده است. این مطالب به موارد کاربردی و مطالبی که عمدتا در کتاب های دیگر قرار نگرفته اند اشاره دارد.
بی شک از نگاه نکته بین خوانندگان گران قدر، این کتاب خالی از ایراد نیست که در این صورت با کمال میل و احترام پذیرای پیشنهادهای شما در خصوص بهبود روند نگارش کتاب های مجموعه کلید مهندسی برق هستیم.
فهرست مطالب کتاب :
این کتاب کلا از دو بخش مدارات پایه برق ساختمان و نصب و راه اندازی آیفون تصویری تشکیل شده است.
- بخش اول: مدارات پایه برق ساختمان ----------------------- 9
این بخش که از 42 زیر شاخه تشکیل شده است، شیوه های بستن و راه اندازی انواع مدارهای برق ساختمانی را آموزش داده است.
1- مدار کلید تک پی با پریز ارت دار
2- مدار کلید تک پل - کنترل یک گروه لامپ سری از یک نقطه
3- مدار تک پل - کنترل یک گروه لامپ موازی از یک نقطه
4- مدار کلید دو پل
5- مدار تبدیل
6- مدار اتاق خواب
7- مدار صلیبی
8- کنترل یک لامپ از سه نقطه
9- کنترل یک لامپ از چهار نقطه
10- رله ضربه ای Impulse Relay
11- مدار سیم کشی رله ضربه ای
12- تایمر راه پله
13- نصب سنسور های حرکتی
14- مدار فتوسل همراه با کنتاکتور خروجی
15- ترانس مهتابی یا چوک
16- لامپ کم مصرف Compact Fluorescent Lamp
17- تعمیر لامپ کم مصرف
18- مزایا و معایب لامپ کم مصرف
19- طریقه اتصال مدار اف اف
20- مدار درب باز کن معمولی 5 طبقه
21- ...
* کلید صلیبی یا Intermidiate Switch برای کنترل یک لامپ از بیش از دو نقطه استفاده می شود. برای این منظور باید کلیدی طراحی کنیم که در حالتی که تحریک نشده، مسیر جریان را تغییر ندهد و در حالتی که تحریک شود، مسیر عبور جریان را به صورت ضربدری یا صلیبی تغییر دهد. از این رو به این کلید صلیبی یا کراس گفته می شود.
* در رله ضربه ای یا Impulse Relay از یک رله الکترومغناطیس استفاده شده است که برای عملکرد آن کافیست دو سر بوبین رله متناسب با مقدار نامی، ولتاژ قرار بگیرد تا بوبین مغناطیس شده و تیغه هایی را که می تواند در حالت عادی باز یا بسته باشد به سمت خود جذب کند. تفاوت این رله با رله عادی این است که رله ضربه ای در هر بار تحریک، وضعیت خود را تا تحریک بعدی حفظ می کند.
* سنسورهای حرکتی راه پله، یا چشمی های الکتریکی دارای یک مدار الکتریکی هستند که نسبت به حرکت و یا صدا و یا هر دو آن ها واکنش نشان داده و چراغ را در مدت زمان تعیین شده روشن می کند. سنسورهای حرکتی انواع مختلفی دارند، ولی به طور کل به دو دسته واکنش به حرکت و واکنش به صدا تقسیم می شوند که بیشتر از نوع واکنش به حرکت می باشند.
* فتوسل، وسیله ای برای کنترل اتوماتیک قطع و وصل مداریست که وابسته به روشنایی محیط می باشد. قطعه اصلی به کار رفته در فتوسل، یک فتو رزیستانس یا LDR با مقاومت حساس به نور است. به عبارتی فتوسل یک سنسور یا کلیدی است که با تاریک شدن نور محیط به طور اتوماتیک مدار را وصل و با روشن شدن نور محیط، مدار را قطع می کند.
* کاربرد چوک در لامپ های مهتابی، به این صورت عمل می کند که در لحظه استارت در برابر کاهش جریان مقاومت کرده و ولتاژ را در حدود 750 تا 1500 ولت بالا می برد و در لحظه برقراری قوس الکتریکی، با افزایش جریان مقاومت کرده و ولتاژ را کاهش می دهد.
لازم به ذکر است که چوک در مدار به صورت سری با مهتابی قرار می گیرد.
* لامپ کم مصرف عبارت است از لامپ تخلیه الکتریکی در بخار جیوه کم فشار که در آن بخش عمده نور، به وسیله یک یا چند لایه فسفر تحریک شده با تابش فرابنفش حاصل از تخلیه الکتریکی، منتشر شود. لامپ های کم مصرف همان لامپ های فلورسنت معمولی هستند که با فن آوری جدید به صورت فشرده و در حجم کوچک تولید و عرضه می گردند. این نوع لامپ ها از دو قسمت تیوب و بالاست یا راه انداز الکترونیکی تشکیل شده اند. تیوب قسمت پایینی لامپ می باشد که نور مرئی ساطع می کند و بالاست، قسمت الکترونیکی می باشد که در زیر قسمت گنبد مانند لامپ قرار گرفته است.
- بخش دوم: نصب و راه اندازی آیفون تصویری ----------------------- 83
این بخش از 8 زیر شاخه تشکیل شده است. کلیه مراحل نصب آیفون تصویری را آموزش می دهد.
1- اجزای آیفون های تصویری
2- پنل های کدینگ
3- وصل کردن آیفون
4- دربازکن های صوتی و تصویری هوشمند
5- چند نمونه از سیم کشی آیفون های تصویری
6- تبدیل آیفون صوتی به تصویری بدون تعویض سیم کشی
7- سیم بندی پنل هوشمند تصویری بالاتر ای یک واحدی با سوئیچر
8- ...
* آیفون های تصویری سیستم های ارتباطی هستند که ارتباط صوتی و تصویری بین فرد مراجعه کننده و افراد داخل ساختمان را برقرار می کنند. در صورت لزوم می توانند تصاویر را با کمک تجهیزات جانبی ذخیره نمایند. به طور کلی این آیفن ها به دو نوع سیاه و سفید و رنگی تقسیم می شوند.
* در ساختمان هایی که دارای دو درب مجزا هستند می خواهند دو پنل درب های ورودی با یک گوشی ارتباط برقرار کنند، شما می توانید از مانیتورهای چند ورودی و یا از سیستم های هوشمند بهره بگیرید.
در مانیتورهای چند ورودی، برای هر پنل باید سیم کشی مستقلی انجام گیرد اما در سیستم های هوشمند، یک سوئیچر هوشمند، به طور اتوماتیک، گوشی واحدها را به دربی که مراجعه کننده زنگ آن را زده است، متصل می کند.
استفاد از این سیستم ها باعث سادگی و صرفه جویی در سیم کشی می شود. این سیستم ها برای بیش از دو درب نیز موجود است.
* در سیستم های درباز کن های آنالوگ از هر گوشی یک کابل به زنگ مربوط به خود در پنل وصل می شد؛ اما در سیستم دیجیتال همه گوشی ها فقط با یک کابل به پنل وصل می شوند. به همین دلیل در این سیستم برای اینکه زنگ مربوط به هر واحد مشخص شود باید به هر گوشی یک کد داده شود و سپس آن کد را به پنل معرفی کنیم تا دکمه زنگ گوشی مشخص شود.
در ادامه و در کتاب به معرفی چند نمونه از سیم کشی آیفون های تصویری، سیم بندی پنل تصویری برای بیش از یک واحد و بالاتر از یک واحد با سوئیچر مجتمع، همراه با دوربین، تبدیل آیفون صوتی به تصویری بدون نیاز به تعویض سیم کشی و در نهایت ضمیمه نقشه های پلان آورده شده اند.
مشخصات
- کاربری
- کاربردی - فنی
- گارانتی
- گارانتی اصالت و سلامت فیزیکی
- نویسنده
- عباس مقدسی - معصومه حکیمی سیبنی
- ناشر
- سها دانش
- نوبت و سال چاپ
- اول
- سال چاپ
- 1393
- تعداد صفحات
- 120 صفحه
- شابک
- 9786001811197
- نوع جلد
- شومیز