کتاب طراحی و محاسبات روشنایی با DIALux
طراحی بهینه روشنایی از مباحثی است که این روزها به آن توجه خاصی در دنیا و ایران می شود. این طراحی کمک شایانی در مدیریت انرژِی می دهد. برای سادگی محاسبات مربوط به روشنایی و نحوه قرارگیری لامپ ها برای داشتن بالاترین بازده نوری از نرم افزار Dialuxاستفاده می شود. در این کتاب آموزش این نرم افزار به صورت کاملا پرکاربرد و مختصر آمده است.
کتابی که پیش رو دارید بخشی از مجموعه کتاب های کلید مهندسی برق است که به اهتمام کوشش آقای مهدی آهنی و خانم معصومه حکیمی سیبنی گردآوری و تالیف گردیده است. در این کتاب که به همراه DVD نرم افزار و فیلم های آموزشی ارایه می شود، نویسندگان سعی داشته اند که به صورت کاملا مختصر، آموزش های لازم برای کار با نرم افزار دیالوکس را در اختیار خواننده بگذارند.
روشنایی چیست?
انجام روشنایی امروزه به عنوان یک علم در سطح جهان مطرح می باشد. در این کتاب طریقه طراحی و محاسبات روشنایی و از طرف دیگر بررسی لامپ ها و مشخصات آن مورد بحث قرار می گیرد. اما قبل از هر چیز بهتر است که به معرفی برخی از اصطلاحات مربوط به محاسبات روشنایی بپردازیم.
* شار نوری یا جریان نوری: کل جریان خارج شده از یک منبع نوری را در واحد زمان در تمام جهات، شار نوری گویند و واحد آن لومن یا Lum می باشد. لازم به ذکر است که شار نوری جزو مشخصات لامپ بوده و توسط سازنده مشخص می گردد.
* شدت نور: شدت نور منتشر شده از لامپ شاخص دیگری برای معرفی لامپ بوده و واحد آن کاندلا یا Cd می باشد. شدت نور مربوط به دو چراغ متفاوت با لامپ یکسان متفاوت است.
* بهره نوری: بهره نوری عبارت است از نسبت شار نوری لامپ به توان مصرفی لامپ و واحد آن لومن بر وات می باشد.
* شدت روشنایی: نسبت شار نوری به واحد سطح را شدت روشنایی می گویند. واحد شدت روشنایی لوکس یا Lux بوده و با حرف E نمایش می دهند.
فهرست مطالب کتاب :
این کتاب کلا از دو بخش مباحث مربوط به روشنایی و کار با نرم افزار DIALux تشکیل شده است.
- بخش اول: مباحث مربوط به روشنایی
این بخش که از 8 زیر شاخه تشکیل شده است، شیوه های محاسبه روشنایی مورد نیاز و استاندارد روشنایی در محیط های مختلف و همچنین اصطلاحات مربوطه را آموزش می دهد.
1- مقدمه
2- اصطلاحات مربوط به محاسبات روشنایی
3- انواع لامپ های الکتریکی
4- لامپ های تخلیه گاز
5- مقایسه لامپ های الکتریکی
6- لامپ التهابی
7- فرمول های مربوط به محاسبات روشنایی
8- مسائل کاربردی
- بخش دوم: کار با نرم افزار DIALux دیالوکس
این بخش که از 7 زیر شاخه تشکیل شده است، شیوه کار با نرم افزار دیالوکس را آموزش می دهد.
1- مقدمه
2- نحوه کار با نرم افزار DIALux آبی
3- نحوه کار با نرم افزار DIALux قرمز
4- چاپ خروجی در قالب فایل
5- محاسبه روشنایی خارجی
6- مثال طراحی روشنایی یک آزادراه با سه مسیر عبوری
7- طراحی روشنایی خیابان ها و جاده ها
برای تعیین پارامترهای محیطی از قبیل تعداد لامپ ها و میزان روشنایی محیط و نحوه قرارگیری لامپ ها برای داشتن بالاترین بازده نوری از نرم افزارهای مختلفی استفاده می شود. یکی از قوی ترین آن ها نرم افزار DIALux می باشد.
برای محاسبه ی شدت روشنایی ماکزیمم و مینیمم باید تعداد نقاط فراوانی معین شود و شدت روشنایی در آن نقاط محاسبه گردد. در این صورت بیشترین و کمترین مقدار آن ها Emin و Emax خواهد بود.
در خروجی به صورت PDF تمام موارد به کار رفته در پروژه، از قبیل تعداد و نوع چراغ ها با منحنی ایزولوکس مجموع توان مصرفی نسبت شدت روشنایی و مشخصات کاربر از جمله لوگوی کاربر و سایر موارد مربوطه قابل تنظیم است.
مشخصات
- کاربری
- آموزشی
- گارانتی
- گارانتی اصالت و سلامت فیزیکی
- نویسنده
- مهدی آهنی - معصومه حکیمی سیبنی
- آموزش ساخت
- به همراه سی دی نرم افزار و آموزش
- ناشر
- سها دانش
- قطع کتاب
- رقعی
- نوبت و سال چاپ
- اول
- نوع چاپ
- سیاه و سفید
- سال چاپ
- 1393
- تعداد صفحات
- 120
- شابک
- 9786001811050
- نوع جلد
- شومیز