برد STM32F103C8T6 STE3X بر پایه پردازنده ARM Cortex M3
طول این کالا 55mm و عرض آن 20mm است.
برد stm32f103c8t6 STE3X
ARM نوعی معماری ساخت پردازنده بر پایه معماری RISC است. معماری RISC دارای دستورالعملهای کمی است، این موضوع سبب شده تا سرعت اجرای دستورات بالاتر رفته و همچنین در ساخت پردازندههای مبتنی بر این معماری از ترانزیستورهای کمتری استفاده شود. این موضوع باعث کاهش توان مصرفی این پردازندهها نیز میشود. میکروکنترلرهای مبتنی بر این معماری معمولا قیمت کمتری نسبت به میکروکنترلرهای دیگر دارد. از شرکتهای رایج سازنده میکروکنترلرهای مبتنی بر معماری ARM میتوان به ST، ATMEL و NXP اشاره کرد. خانواده STM32 میکروکنترلرهای ۳۲ بیتی شرکت ST هستند. این محصول با ترکیب عملکرد بسیار قوی، ولتاژ کاری پایین، پردازش سیگنال دیجیتال و سهولت در توسعه، محبوبیت بسیار زیادی رو را کسب کرده اند. دامنه وسیعی از میکروکنترلر های STM32 وجود دارد که مبتنی بر یک هسته صنعتی استاندارد ساخته شده اند. میکروکنترلر های STM32 از پروتکل های ارتباطی گستردهای پشتیبانی میکنند، که از جمله آنها میتوان به UART ،I2C ،SPI ،USB و … اشاره نمود.
برد STM32F103C8T6 بر پایه پردازنده آرم کورتکس M3 و پردازنده 32 بیتی است. فرکانس پردازنده 72 مگاهرتز و از پروتکل های CAN, I²C, IrDA, LIN, SPI, UART/USART, USB پشتیبانی میکند و دارای 37 پایه دیجیتال I/O است.
معرفی برد STM32 F103C8T6 STE3X
برد BluePill هدر بردی بر پایه میکروکنترلر STM32F103C8T6 است. این هدربرد به دلیل امکانات زیاد و قیمت مناسب، بسیار محبوب است. میکروکنترلر موجود بر روی این برد از میکروکنترلر های میان رده شرکت ST است. این پردازنده 32 بیتی شامل هسته با عملکرد بالا ARM®Cortex®-M3 ، حافظه flash با ظرفیت 64 کیلوبایت ، حافظه sram با ظرفیت 20 کیلوبایت ، طیف گسترده ای از I/O ها و امکانات جانبی مختلف است. ولتاژ مورد نیاز برای راه اندازی این پردازنده 2 تا 3.6 ولت است. محدوده دمایی کارکرد میکروکنترلر از 40- تا 85+ کار میکنند.
ویژگی برد STM32 F103C8T6 STE3X
حافظه Flash با ظرفیت 64 کیلوبایت
حافظه Sram با ظرفیت 20 کیلوبایت
حداکثر فرکانس کاری 72 مگاهرتز
کریستال نوسان ساز 4 تا 16 مگاهرتز
نوسان ساز 8 مگاهرتز داخلی
4 تایمر
37 عدد IO (ورودی و خروجی)
10 کانال ADC ، 12 بیتی
پشتیبانی از رابط های USART، I2C، SPI، CAN، USB
علاوه بر ویژگی های میکروکنترلر این هدر برد امکانات زیر را دارد.
درگاه Micro USB برای برقراری ارتباط USB و تغذیه ماژول
دو عدد جامپر برای پایه های Boot میکروکنترلر
دو عدد خروجی LED برای Power و کاربر
کلید ریست
کانکتور SWD برای پروگرام کردن میکروکنترلر
رگولاتور 3.3 ولت
کریستال 8 مگاهرتز
کریستال 32.768 کیلوهرتز
نکات راه اندازی
برای برنامه نویسی بر روی میکروکنترلر ها نیاز به پروگرامر است. پروگرامر STLINK مدل USB پروگرامر مناسب برای این ماژول است.
کاربرد برد STM32 F103C8T6
این برد به دلیل امکانات زیادی که دارد. برای طیف وسیعی از کاربرد ها قابل استفاده است. همچنین به دلیل قیمت مناسب این برد نسیت به هدر برد های دیگر میکروکنترلر های STM32 این برد برای شروع یادگیری برنامه نویسی بر روی میکروکنترلر های STM32 پیشنهاد میشود.
آموزش اول: معرفی انواع میکروکنترلرهای STM32
امروزه پردازندههای مبتنی بر ARM در بسیاری از دستگاههای الکترونیکی اطراف ما مانند موبایل یافت میشوند. تراشههای ARM به واسطه طراحی منحصر به فردی که دارند، انتخاب بسیار مناسبی در ساخت انواع گجتهاست. پیش از این به آموزش ساخت پروژه در نرم افزار STM32Cube MX و پروگرام کردن میکروکنترلر STM32F103 با بوت لودر آردوینو در پستهای جداگانهای پرداختهایم.
آموزش دوم: راه اندازی و پروگرام برد STM32 در کامپایلر آردوینو IDE
ابتدا به یک مدبل USB To TTL نیاز داریم. سپس اتصالات را به برد STM32 برقرار میکنیم. برای برنامه نویسی این برد به کامپایلر IDE Arduino نیاز داریم. پیشنهاد میکنم از ورژن ۱.۶.۹ استفاده کنید. این ورژن قابلیت ارتباط usb را دارد. اما ما از بوت لودر برای برنامه نویسی استفاده میکنیم. آماده کردن محیط آردوینو برای برد STM32 در ابتدا برنامه را دانلود و سپس نصب کنید.
آموزش سوم: راه اندازی برد STM32 با استفاده از نرم افزار KEIL و توابع HAL
برای برنامه نویسی این میکروکنترلر ها نیاز است که ابتدا دو نرم افزار KEIL و STM32CubeMX را نصب کنید. لازم به ذکر است برای دانلود نرم STM32CubeMX نیاز است که از VPN استفاده نمایید، تا گزینه ی دانلود برای شما باز شود. پس از نصب و دانلود پکیج های مورد نیاز وارد نرم افزار STM32CubeMX شده، سپس از منوی فایل گزینه New Project را انتخاب کنید. در پنجره ی باز شده باید میکروکنترلر مورد نطر خود را انتخاب کنید، میکروکنترلری که در این آموزش استفاده شده است مدل STM32F103C8 می باشد. پس از انتخاب میکروکنترلر مورد نطر گزینه Start Project را انتخاب کنید.
آموزش چهارم: میکروکنترلرهای STM32 بخش اول شناخت GPIO راه اندازی نرم افزاری
پیش از این در پست معرفی انواع میکروکنترلرهای STM32 توضیحات مختصری درباره میکروکنترلرهای STM32 دادهایم. در صورتی که آشنایی کافی با میکروکنترلرهای STM32 را ندارید، ابتدا آموزش های قبل را مطالعه کنید. در این آموزش قصد داریم تا با استفاده از میکروکنترلر STM32F103 دستورات مربوط به GPIO را بررسی کنیم.
مشخصات
- نوع ماژول
- CKS32
- سطح تجربه مورد نیاز
- پیشرفته
- ابعاد
- 55x20mm
- ولتاژ مورد نياز
- 2 تا 3.6 ولت DC
- کشور سازنده
- چین
- حافظه Flash
- 64 or 128 K bytes of Flash memory.
- حافظه SRAM
- 20 K bytes of SRAM.
- نوع پردازنده
- ARM®32-bit Cortex®-M3 CPU Core
- فرکانس آی سی
- 72 MHz maximum frequency,1.25 DMIPS/MHz .
- سایر توضیحات
- 32 kHz oscillator for RTC with calibration.
- کد تجاری ماژول و برد
- STM32 F103C8T6
همانطور که در عنوان کالا ذکر شده است تراشه STE3X است. اطلاعات کاملتر را از طریق دیتاشیت این تراشه بررسی کنید.