کیت دما و رطوبت بر پایه آردوینو Arduino
کیت دما رطوبت
کیت دما و رطوبت بر پایه آردوینو Arduino طراحی شده است. در این کیت از سنسور دما DS18B20 و سنسور رطوبت HR202 استفاده شده است. جهت نمایش دیتا از ال سی دی 20x2 استفاده شده است. یک رله دو کاناله برای استفاده از دو ورودی دما و رطوبت در نظر گرفته شده است. رنج دمای اندازه گیری توسط سنسور DS18B20 بین - 55 تا + 125 درجه سانتی گراد میباشد. سنسور DS18B20 ضد آب بوده و دارای کابل با روکش PVC است. سنسور دما DS18B20 دارای کابل و کاملا ضد آب میباشد. زمانی که نیاز دارید، دمای محیط را به صورت تماسی اندازهگیری کنید، سنسور DS18B20 بسیار کاربردی خواهد بود. دمای مطلوب جهت اندازه گیری توسط سنسور DS18B20، با توجه به اینکه با کابل PVC پوشیده شده است، ۱۲۵ درجه سانتی گراد تخمین زده شده است. با این وجود پیشنهاد میشود آن را زیر ۱۰۰ درجه سانتی گراد نگهداری کنید. از آنجایی که انتقال سیگنال کاملا دیجیتالی است، حتی در فواصل طولانی هم خطا در دریافت دمای محیط نخواهید داشت. سنسور دما DS18B20 از ۹ تا ۱۲ بیت دمای قابل تنظیم را فراهم میکند. اتصال سنسور تنها توسط یک سیم با یک میکروپروسسور و ولتاژ ۳ تا ۵٫۵ ولت انجام میشود. همانطور که اشاره شد، ولتاژ کاری سنسور DS18B20 از ۳ تا ۵٫۵ ولت DC است. دقت اندازهگیری سنسور بین محدوده دمایی – ۱۰ تا + ۸۵ درجه سانتی گراد برابر ±۰٫۵ میباشد. محدوده اندازهگیری دمای سنسور بین – ۵۵ تا + ۱۲۵ درجه سانتی گراد و -۶۷ تا + ۲۵۷ درجه فارنهایت میباشد. سنسور دما DS18B20 دارای سه پایه سیگنال و VCC و GND میباشد. طول سیم سنسور ۹۰ سانتی متر است و پایه های ان با سه رنگ زرد، مشکی و قرمز مشخص شده است.
سنسور رطوبت HR202 دارای ولتاژ کاری 3.3 تا 5 ولت است و خروجی سنسور به صورت دیجیتال 0 و 1 است. جریان سیگنال خروجی از 15 میلی آمپر میتواند افزایش یابد و رنج اندازه گیری بین 20 تا 95 درصد میباشد.
بیزر Buzzer با تولید فرکانس صداهای مختلفی تولید کرده و با اتصال به ۵ ولت در یک موج PWM صدا را پخش میکند. در حال حاضر دو مدل پیزو پسیو و اکتیو وجود دارد. بیزر در واقع یک ماژول سیگنال صوتی الکترومغناطیسی است. بیزر Buzzer توسط یک مدار الکتریکی و یا یک سیگنال صوتی نوسان و هدایت میشود. ولتاژ کاری ماژول بیزر ۵ ولت DC است. در این آموزش من از بیزر پسیو یا passive buzzer استفاده خواهم کرد.
فتوسل یا LDR با قرار گرفتن در یک محیط کاملا تاریک مقاومت آن تا محدوده ۱ مگااهم میرسد. با تابش نور در مقابل سنسور مقاومت آن تا نزدیک به صفر افت پیدا میکند اما در شرایط نرمال تابش نور، مقاومت در کمترین حالت خود به ۸ تا ۲۰ کیلو میرسد.
آموزش اول: نصب نرم افزار آردوینو Arduino
نصب این نرم افزار بسیار ساده است. هم توانایی اجرا تحت وب دارد و هم ورژنهای مختلف برای سیستمعاملهای متنوع دارد. برای دانلود به روزترین نسخه نرم افزار آردوینو فقط به سایت اصلی آردوینو Arduino مراجعه کنید. نسخه مربوط به سیستم عامل خودتان را انتخاب و دانلود کنید. در این زمینه میتوانید، سوالهایتان را در ادامه به صورت ثبت نظر بیان کنید. در ادامه به معرفی سه مدل ال سی دی کاراکتری میپردازیم.
آموزش دوم: راه اندازی ال سی دی 20x2
LCD کاراکتری ۱۶*۲ یکی از پایهای ترین نمایشگرهای الکترونیکی میباشد. این LCD در بسیاری از مدارها کاربرد دارد. یکی از دلایل پر مصرف بودن این مدل ال سی دی در مقابل نمایشگرهایی همچون سون سگمنت، عدم محدودیت در نمایش کاراکترها میباشد. همچنین توانایی ساختن کارکترهای دلخواه را دارند. برای نمایش مقادیر و متن در کد نرم افزار آردوینو Arduino IDE نیاز به معرفی و تعریف چند تابع در کدها داریم. در ابتدا به معرفی پایههای ال سی دی LCD و سپس دستورات لازم برای نمایش کاراکتر در ال سی دی LCD میپردازیم.
آموزش سوم: طراحی ترموستات با سنسور DS18B20
ترموستات در دستگاه و سیستم هایی که در یک حد بالا و یا پایین مشخص سرد و یا گرم میشوند استفاده میشود. گرمایش ساختمان ها، گرمایش مرکزی، سیستم های تهویه؛ آبگرمن و تجهزیات آشپزخانه نمونه مصارف استفاده ترموستات میباشد. در این آموزش که مربوط به کیت دما رطوبت بر پایه آردوینو است، یک ترموستات آماده طراحی خواهیم کرد.
آموزش چهارم: راه اندازی سنسور LDR
سنسورها کاربرد فراوانی در زندگی روزمره دارند. سنسورهای حساس به نور یا همان LDR در اثر تغییر شدت نور فعالیتی مشخص را انجام میدهند. به عنوان مثال در تیر چراغ برق خیابانها از فتوسل استفاده شده است. فتوسل نوعی مقاومت متغیر حساس به نور است. با تابش مستقیم و شدید نور به سنسور مقاومت بین دو پایه کاهش مییابد. با کدنویسی صحیح میتوانید یک سنسور حساس به نور محیط حرفه ای طراح کنید.
آموزش پنجم: راه اندازی بیزر و تولید فرکانس
بیزر با تولید فرکانس صداهای مختلفی تولید کرده و با اتصال به ۵ ولت در یک موج PWM صدا را پخش میکند. در حال حاضر دو مدل پیزو پسیو و اکتیو وجود دارد. بیزر در واقع یک ماژول سیگنال صوتی الکترومغناطیسی است. بیزر Buzzer توسط یک مدار الکتریکی و یا یک سیگنال صوتی نوسان و هدایت میشود. ولتاژ کاری ماژول بیزر ۵ ولت DC است. در این آموزش من از بیزر پسیو یا passive buzzer استفاده خواهم کرد.
آموزش ششم: راه اندازی سنسور رطوبت HR202
سنسور مقاومتی HR202 جهت اندازه گیری رطوبت است. جهت خواندن دیتا از سنسور از پایه آنالوگ استفاده میکنیم. در حال حاضر این ماژول با دو مدل ۳ پایه و ۴ پایه معرفی شده است. درمدل ۳ پایه به ترتیب پایه ها VCC, GND, D0 و پایه ها در سنسور ۴ پایه VCC, GND, Analog, Digital است. بر روی ماژول یک مولتی ترن جهت تنظیم حساسیت سنسور قرار گرفته شده است. به محض اعمال ولتاژ به سنسور رطوبت اندازه گیری شده و قابل مشاهده است. مقادیر دریافتی سنسور با توجه به اینکه از ADC استفاده میکنیم، با توجه به نوع میکروکنترلر مورد استفاده متفاوت است.
مشخصات
- کاربری
- مناسب برای استفاده شخصی
- نوع ماژول
- Arduino UNO R3
- سطح تجربه مورد نیاز
- پیشرفته
- نوع ال ای دی
- ال ای دی Oval
- نوع مقاومت
- مقاومت 220 اهم و 4.7 کیلو
- ولتاژ مورد نياز
- 5 ولت از طریق USB و آداپتور 9 ولت
- نوع کابل
- نوع کابل سنسور PVC
- محدوده دمایی
- - 55 تا + 125 درجه سانتی گراد
- دمای کاری
- - 55 تا + 85 درجه سانتی گراد
- رنگ بندی
- رنگ بندی برد برد قرمز
- اقلام همراه محصول
- در تصویر کالا ضمیمه شده است
- آموزش ساخت
- در سایت دیجی اسپارک منتشر شده است.
- معماری پردازنده
- Atmega328P
- سنسور
- دارای سنسور دمای DS18B20، سنسور LDR
- پروتکل ارتباطی
- پشتیبانی از I2C, PWM, SPI
- ارتباط UART
- دارد
- تعداد پورت USB
- دارای کابل USB to Type B
- وضعیت لوازم جانبی
- همراه با کابل Type B
- نوع LCD
- LCD 2 * 20
- صفحه نمایش لمسی
- ندارد
- اندازه
- 20*2
- سایر قابلیتها
- اندازه گیری دما و رطوبت
- بیزر Buzzer
- دارد
- مقاومت
- دارد
- آموزش راه اندازی
- دارای آموزش راه اندازی (خودآموز)
- فرمت آموزش
- آموزش متنی PDF
- نسخه آردوینو
- آردوینو Uno
نظر دهید