ماژول مبدل سطح منطقی Logic Level Converter با رابط I2C
ماژول مبدل سطح ولتاژ منطقی I2C Bi-Directional
ماژول مبدل سطح ولتاژ منطقی I2C Bi-Directional یک ماژول الکترونیکی است که وظیفه تبدیل سطح ولتاژ سیگنالهای منطقی دستگاههای I2C را بین دستگاه هایی که با ولتاژ منطقی مختلفی کار می کنند، انجام میدهد. به عبارت دیگر، این ماژول به عنوان یک محور ارتباطی بین دستگاههایی با ولتاژ منطقی متفاوت، از قبیل دستگاه های ۳.۳ ولت و دستگاه های ۵ ولت کار میکند. این ماژول دارای ورودی و خروجی I2C است.
به صورت دوطرفه (bi-directional) عمل میکند. با استفاده از این ماژول میتوانید سطح ولتاژ سیگنالهای I2C را بین دستگاههای مختلف تطبیق دهید و از تغییرات سطح ولتاژ سیگنال های I2C جلوگیری کنید که باعث خرابی یا آسیب دیدن دستگاه ها می شود. در اکثر مواقع این ماژول برای اتصال دستگاه های I2C با سطح ولتاژ مختلف به یکدیگر استفاده می شود.با استفاده از ماژول مبدل سطح منطقی Logic Level Converter میتوان سطح ولتاژ را از 3.3 ولت به 5 ولت DC و از 5 ولت به 3.3 ولت DC تبدیل کرد.
مشخصات فنی ماژول مبدل سطح ولتاژ منطقی I2C Bi-Directional
ولتاژ کاری: 1.8V تا 6V
ولتاژ ورودی/خروجی: دو سطحی (3.3V و 5V)
جریان مصرفی: کمتر از 1mA
فرکانس کاری: تا 400kHz
پشتیبانی از I2C bi-directional level shifting
سازگار با منابع تغذیه 1.8V، 2.5V، 3.3V و 5V
این ماژول دارای دو سوکت پین 4 پینی است که یک سوکت برای ورودی و دیگری برای خروجی سیگنال I2C است. همچنین این ماژول دارای دو پین VCC و GND برای تغذیه است.
بررسی پایههای ماژول مبدل سطح ولتاژ منطقی I2C Bi-Directional
ماژول مبدل سطح ولتاژ منطقی I2C Bi-Directional دارای پنج پایه است.
VCC: ولتاژ تغذیه ورودی ماژول (بین ۱٫۸ تا ۵ ولت)
GND: مرجع منفی تغذیه ماژول
SDA: خط داده I2C
SCL: خط ساعت I2C
VCCIO: ولتاژ سطح منطقی خروجی (بین ۱٫۸ تا ۵ ولت)
به همراه ماژول مبدل سطح ولتاژ منطقی I2C Bi-Directional چه اقلامی باید خریداری شود؟
1- منبع تغذیه برای ماژول (معمولاً ۳.۳ ولت)
2- میکروکنترلر یا دستگاهی که از طریق پروتکل I2C با ماژول ارتباط برقرار میکند (مثلاً آردوینو)
3- کابلهای مناسب برای اتصال ماژول و دستگاه کنترل کننده
در صورتی که منبع تغذیه و کابلهای مناسب را ندارید، باید آنها را هم خریداری کنید. همچنین برای کنترل دستگاههای دارای پروتکلهای دیگر، نیاز به ماژولهای دیگری با قابلیت مبدل سطح ولتاژ است.
راه اندازی ماژول مبدل سطح ولتاژ منطقی I2C Bi-Directional با آردوینو
برای راه اندازی ماژول مبدل سطح ولتاژ منطقی I2C Bi-Directional با آردوینو میتوانید به شرح زیر عمل کنید. اتصال ماژول به آردوینو، اتصال پایه SDA ماژول به پایه SDA آردوینو و اتصال پایه SCL ماژول به پایه SCL آردوینو صورت میگیرد. همچنین پایه GND ماژول باید به GND آردوینو و پایه VCC ماژول نیز باید به منبع تغذیه 3.3 ولت متصل شود.
نصب کتابخانه: برای استفاده از ماژول مبدل سطح ولتاژ منطقی I2C Bi-Directional در آردوینو، میبایست از یک کتابخانه مربوط به این ماژول استفاده کنید. میتوانید کتابخانه Level_Shifter_BiDirectional را از این لینک دانلود کرده و در آردوینو نصب کنید. کد نمونه: حالا میتوانید از کد نمونه زیر برای تست ماژول استفاده کنید. این کد با استفاده از کتابخانه Level_Shifter_BiDirectional، یک بار در هر ثانیه پیام "Hello World" را از طریق I2C ارسال میکند.
#include <Wire.h>
#include <Level_Shifter_BiDirectional.h>
Level_Shifter_BiDirectional levelShifter;
void setup() {
Wire.begin();
levelShifter.begin();
Serial.begin(9600);
}
void loop() {
Wire.beginTransmission(8); // آدرس دستگاه
Wire.write("Hello World");
Wire.endTransmission();
delay(1000);
}
در این کد، در ابتدای برنامه، کتابخانه Level_Shifter_BiDirectional اضافه شده است و سپس در تابع setup، levelShifter.begin() فراخوانی میشود. در تابع loop، با استفاده از Wire، پیام "Hello World" از طریق I2C به دستگاه با آدرس 8 ارسال میشود.
راه اندازی ماژول مبدل سطح ولتاژ منطقی I2C Bi-Directional با میکروپایتون
برای راه اندازی ماژول مبدل سطح ولتاژ منطقی I2C Bi-Directional با میکروپایتون میتوانید از کتابخانه Adafruit CircuitPython مربوط به این ماژول استفاده کنید. برای این کار، ابتدا باید کتابخانه Adafruit Bus Device را نصب کنید. برای نصب این کتابخانه، میتوانید از دستور pip3 install adafruit-circuitpython-busdevice در کامند لاین استفاده کنید. سپس با استفاده از کتابخانهی Adafruit CircuitPython میتوانید کد خود را بنویسید. برای این کار، ابتدا باید کتابخانهی Adafruit CircuitPython این ماژول را نصب کنید. برای نصب این کتابخانه، میتوانید از دستور pip3 install adafruit-circuitpython-mcp23017 در کامند لاین استفاده کنید. سپس با استفاده از کد زیر میتوانید ماژول مبدل سطح ولتاژ منطقی I2C Bi-Directional را با میکروپایتون راهاندازی کنید.
import board
import busio
import adafruit_pca9306
i2c = busio.I2C(board.SCL, board.SDA)
level_converter = adafruit_pca9306.PCA9306(i2c)
while True:
print("Voltage on the high side: {0}".format(level_converter.high_voltage))
print("Voltage on the low side: {0}".format(level_converter.low_voltage))
در این کد، ابتدا پایههای SCL و SDA مربوط به پلتفرم میکروپایتون با پایههای مربوط به I2C ماژول متصل شده و سپس با استفاده از کتابخانه adafruit_pca9306، ماژول مبدل سطح ولتاژ منطقی I2C Bi-Directional را مشخص کرده و ولتاژ خروجی از هر دو سو را نمایش میدهد.
مشخصات
- کاربری
- مناسب برای استفاده شخصی
- نوع ماژول
- مبدل
- تعداد قطعات
- 19 عدد
- ابعاد فیبر
- 16 * 16 میلی متر
- تعداد فیبر
- 1 عدد
- سطح تجربه مورد نیاز
- پیشرفته
- ابعاد
- 15x12mm
- ولتاژ مورد نياز
- مبدل بین 3.3 و 5 ولت و بلعکس
- فیبر مدار چاپی
- فایبرگلاس دورو متالیزه
- ظرفیت
- چهار کانال
- تعداد پایه ها
- 12 پایه
- اقلام همراه محصول
- پین هدر نری
- ترتیب پایه ها
- طبق چاپ راهنما
- کشور سازنده
- چین
- نوع کانکتور
- پین هدر
- نوع مبدل
- مبدل سطح منطقی
پروتکل I2C
توسط همین ماژول هم میتوانید اقدام به اجرای درخواستتان کنید. البته اگر فقط بخواهید یک سلول باتری لیتیومی را مدیریت شارژ کنید، همان گزینه ماژول TP4056 مناسب خواهد بود.
امکان راه اندازی چند سنسور DHT با ESP8266 با استفاده از MicroPython وجود دارد. سنسورهای DHT با پروتکل دیجیتال و از طریق پایههای GPIO قابل اتصال به میکروکنترلرها هستند.
برای ساخت یک سیستم کنترل دما با برد میکروکنترلر ESP32، به موارد زیر نیاز دارید:
یک برد میکروکنترلر ESP32
یک سنسور دما مثل DHT DS18B20
یک المان سرد کننده
با استفاده از کتابخانه DHT.h، میتوانید از سنسور دما برای خواندن دمای محیط استفاده کنید. سپس، میتوانید از این دما برای کنترل المان گرمایشی یا سرمایشی استفاده کنید.
در خصوص برنامه نویسی از کتابخانه DHT و در صورت نیاز کتابخانه وای فای برای ارسال دادهها به پلتفرم IoT باید استفاده کنید.