کیت مدیریت در ورودی ساختمان بر پایه اینترنت اشیاء IOT
کنترل در ورودی با اینترنت اشیاء IOT و چت آیدی ربات تلگرام Arduino
حدود سالهای ۱۳۸۶ بود که دوستی از من درخواست مشاوره در زمینه هوشمند سازی نمود. ایدهای که در سر داشت از این قرار بود، که عبور و مرور آپارتمان مسکونی اش را بتواند از راه دور مدیریت کند. به عنوان مثال وقتی که در شهر محل سکونت حضور نداشته باشد و شخصی (تعمیر کار، نظافتکار و یا مهمان) بخواهد وارد منزل شود، او بتواند از راه دور این کار را انجام دهد. خب در آن سالها نمیتوانستیم به سادگی امروزه از اینترنت استفاده کنیم. از این اولین راه حل استفاده از سیستمهای مبتنی بر اس ام اس بود. در اینجا نمیخواهم راجع به اون ماجرا و چالشهای پیش رو صحبت کنم. ولی هر آنچه که بود، باید قدر امروز، بردهای امبدد و اینترنت را بدانیم.
مدیریت در ورودیبا ربات تلگرام آردوینو
برای هوشمند سازی در ورودی، کافیست کدهایی که من نوشته ام را روی یک برد آردوینو Arduino آپلود کنید. پس از انجام این آموزش میتوانید با ربات تلگرام حداقل یک در ورودی را کنترل کنید. به عنوان مثال صبح از منزل بیرون زدید و سر کار هستید، ساعت ۱۰ خدمتکار به منزل شما میرسد، به سادگی و بدون نگرانی از داخل محل کار، در منزل را باز کنید، تا شخص وارد شود. البته من از برد کنترل اینترنت اشیاء Wemos D1 Mini استفاده کردهام.
امینت در ارتباط با ربات تلگرام
یکی از روشهای ایجاد امنیت برای این پروژه استفاده از چت آی دی است. همانطور که در پستهای قبلی و درخواست کاربران، قول داده بودم که شیوه تعریف چت آیدی تلگرام را آموزش دهم. در این پست، قسمت ۳۴ تا ۳۸ در کدها، اسکریپت خصوصی سازی برنامه بر اساس چت آیدی تلگرام است. که من در این کدها برای دو چت آیدی متفاوت خصوصی سازی کردهام. به این روش، فقط در صورتی که از دو چت آیدی تعریف شده وارد ربات تلگرام شوند، امکان مدیریت سیستم وجود دارد.
اتصالات باتریها را بررسی کنید. همگی از یک نمونه باشند و اتصالات کامل و استاندارد باشند.
این پروژه برپایه آی سی میکرو AVR طراحی شده است. لیست اقلام مورد نیاز برای اجرا پس از خرید به همراه فایل سورس کدها در اختیار شما قرار میگیرد.
توسط همین ماژول هم میتوانید اقدام به اجرای درخواستتان کنید. البته اگر فقط بخواهید یک سلول باتری لیتیومی را مدیریت شارژ کنید، همان گزینه ماژول TP4056 مناسب خواهد بود.
امکان راه اندازی چند سنسور DHT با ESP8266 با استفاده از MicroPython وجود دارد. سنسورهای DHT با پروتکل دیجیتال و از طریق پایههای GPIO قابل اتصال به میکروکنترلرها هستند.
برای ساخت یک سیستم کنترل دما با برد میکروکنترلر ESP32، به موارد زیر نیاز دارید:
یک برد میکروکنترلر ESP32
یک سنسور دما مثل DHT DS18B20
یک المان سرد کننده
با استفاده از کتابخانه DHT.h، میتوانید از سنسور دما برای خواندن دمای محیط استفاده کنید. سپس، میتوانید از این دما برای کنترل المان گرمایشی یا سرمایشی استفاده کنید.
در خصوص برنامه نویسی از کتابخانه DHT و در صورت نیاز کتابخانه وای فای برای ارسال دادهها به پلتفرم IoT باید استفاده کنید.