کیت تایمر با پتانسیومتر Timer Kit
کیت تایمر با پتانسیومتر 20 دقیقه
کیت تایمر الکترونیکی یک گجت جهت تنظیم زمان می باشد و برای کنترل مدت زمان کار یک دستگاه و یا خاموش کردن آن بکار می رود. حتما در اماکن عمومی اسباب بازی هایی را دیده اید که با انداختن یک سکه به کار افتاده ، پس از چند دقیقه مجددا خاموش می گردند. این کار به عهده گجت زمان شمار، تایمر کوچولو است. این گجت به عنوان یک واسطه مابین منبع تغذیه و مدار مورد نظر قرار می گیرد. این گجت حداکثر زمانی که می تواند نگه دارد ۴۰ دقیقه است. ولتاژ کار مدار ۶ تا ۱۲ ولت می باشد؛ که با یک رله کوچک تبدیل به ۲۲۰ ولت می شود. در طرح جدید مدار، رله روی برد قرار گرفته و دارای چاپ سبز می باشد.
استفاده از تایمر در برق ۲۲۰ ولت
اگر قصد کنترل زمانی دستگاه برقی نظیر تلویزیون ، کامپیوتر ، ضبط صوت ، شارژر موبایل ، چراغهای راهرو ، پلی استیشن ، بخاری برقی و... را دارید با وصل کردن یک رله کوچک به کیت تایمر امکان پذیر است. دو رشته سیم OUT را به پایه های کویل یک رله 12 ولت متصل نمایید و برق 220 ولت را از طریق رله به تلویزیون یا وسیله مورد نظر وصل کنید. تا زمانی که تایمر فعال است و ولتاژ 12 ولت از OUT تایمر خارج می شود مگنت رله در حالت عمل است و کنتاکتهای رله را به هم چسبانیده است و برق 220 ولت هم به تلویزیون یا وسیله مورد نظر مصرف کننده می رسد. ولی به مجرد تمام شدن زمان تایمر و قطع شدن ولتاژ آن مگنت رله نیز قطع می شود و جریان برق هم که از طریق کنتاکتهای رله به تلویزیون می رسید قطع و تلویزیون خاموش می شود.
دقت کنید جهت کار بهتر و حساسیت بیشتر یک عدد دیود سیگنال به شماره 1N4148 به پایه های مگنت رله وصل کنید. یعنی بین دو نقطه OUT قرار می گیرد
مزایای کیت تایمر
- در این مجموعه کلیه قطعات کیت به همراه سیم قلع جهت لحیم کاری و فیبر مدار چاپی قرار دارند.
- کتابچه ی راهنمای این محصول به صورت جزوه ای چاپ و صحافی شده در اختیار شما است. از مراحل اولیه شناسایی قطعات، نحوه ساخت کیت تا مراحل راه اندازی آن توضیحات کاملی شرح داده شده است. همچنین درباره چگونگی لحیم کاری و دستورالعمل صحیح کار کردن با هویه نیز آموزش خواهید دید.
در بخشی دیگر، مرحله ای برای دوستانی که نیاز به راهنمایی بیشتری در راه اندازی دارند توضیحاتی با عنوان عیب یابی در نظر گرفته شده است. همینطور نمای شماتیک فنی مدار به همراه اطلاعات کامل تخصصی برای علاقمندان نوشته گردیده است
- در داخل کارت محصول که تشکیل دهنده ی قسمتی از بسته بندی محصول است ، با فهرست دیگر محصولات الکترونیک دانشجو و راه های تماس با ما آشنا خواهید شد.
- لوازم مورد نیاز دیگری برای راه اندازی کیت، از جمله: رله ، سیم افشان ، در بسته بندی قرار داده شده است
- الکترونیک دانشجو تولید کننده گجت های آموزشی. با این گجت علاوه بر آموزش الکترونیک چگونگی کار کرد گجت های لمسی را خواهید آموخت
شرح تخصصی عملکرد مدار تایمر
تایمرها یکی از پر کاربردترین مدارات الکترونیکی می باشند تا جایی که آی سی های مخصوص به نام تایمر توسط تولید کنندگان مختلف ساخته شده و معروف ترین آنها 555 می باشد. تایمرهای الکترونیکی را به طور کلی می توان به دو دسته تقسیم کرد.
1- تایمرهایی که با شارژ خازن کار می کنند.
2- تایمرهایی که توسط مدارات تقسیم کننده طرح می شوند.
دسته اول در مواردی که دقت زمان در حد بسیار زیادی مطرح نباشد بکار می روند و مدار زیر از این دسته می باشد و نوع دوم در دستگاههایی که احتیاج به دقت فوق العاده ای است به کار می رود. در مدار زیر از دو ترانزیستور یکی مثبت Q PNP و دیگری منفی T NPN استفاده شده است.
دستگاه مورد نظر مثلاّ رله بر روی کلکتور Q قرار می گیرد و Q سیگنالی را که از T دریافت می دارد باعث روشن یا خاموش شدن دستگاه مورد نظر می شود. با فشار دادن کلید SW خازن C به طور کامل به اندازه ولتاژ تغذیه شارژ می شود و ترانزیستور T تحریک شده و Q را در حالت فعال می برد در نتیجه وسیله مورد نظر خاموش می شود.
وقتی کلید SW قطع می شود خازن C از دو مسیر دشارژ (تخلیه) می شود. مقاومت R2 و بیس T1 اولین مسیر دشارژ خازن C می باشد. مقدار مقاومت R1 مقدار نسباتاّ زیاد و ثابتی است و زمان دشارژ به آن بستگی ندارد. دومین مسیر دشارژ خازن از طریق PT (پتانسیومتر) و R1 است با توجه به زیاد بودن این دو مقاومت تغییرات PT زمان دشارژ را تامین می کند.
اگر مقدار PT در حداقل قرار گیرد دومین مسیر ، R1 می شود و با توجه به ثابت بودن جریان R2 (مسیر اول) جریان دوم بیشتر می شود در نتیجه ترانزیستور T سریعتر به حالت قطع می رود. زیاد شدن پتانسیومتر PT جریان مسیر دوم را کمتر کرده و زمان دشارژ را...
مشخصات
- ابعاد فیبر
- 5.5*3.5
- سطح تجربه مورد نیاز
- پیشرفته
- ولتاژ مورد نياز
- حداکثر 12 ولت DC
- فیبر مدار چاپی
- فایبر گلاس تکرو 1.5 با چاپ سبز
- ظرفیت
- از صفر تا 20 دقیقه، قابل ارتقاء
- چاپ مس
- دارای چاپ سبز
- اقلام همراه محصول
- 6 رشته سیم افشان
- آموزش ساخت
- دارای دفترچه آموزش
خیر، این کیت فقط آموزش مقدماتی مدارهای الکترونیکی است. که دارای آموزش ساخت 200 مدار مختلف و ابتدایی برای یادگیری علم الکترونیک است.
توسط همین ماژول هم میتوانید اقدام به اجرای درخواستتان کنید. البته اگر فقط بخواهید یک سلول باتری لیتیومی را مدیریت شارژ کنید، همان گزینه ماژول TP4056 مناسب خواهد بود.
امکان راه اندازی چند سنسور DHT با ESP8266 با استفاده از MicroPython وجود دارد. سنسورهای DHT با پروتکل دیجیتال و از طریق پایههای GPIO قابل اتصال به میکروکنترلرها هستند.
برای ساخت یک سیستم کنترل دما با برد میکروکنترلر ESP32، به موارد زیر نیاز دارید:
یک برد میکروکنترلر ESP32
یک سنسور دما مثل DHT DS18B20
یک المان سرد کننده
با استفاده از کتابخانه DHT.h، میتوانید از سنسور دما برای خواندن دمای محیط استفاده کنید. سپس، میتوانید از این دما برای کنترل المان گرمایشی یا سرمایشی استفاده کنید.
در خصوص برنامه نویسی از کتابخانه DHT و در صورت نیاز کتابخانه وای فای برای ارسال دادهها به پلتفرم IoT باید استفاده کنید.