بسته 5 عددی فتوسل سنسور نوری Photoresistor LDR
سنسور نوری فتوسل
سنسور نوری فتوسل (Photocell)، به طور عمده به عنوان سنسور نور استفاده میشود و به وسیلهی آن میتوان نور را اندازهگیری کرد. فتوسل یا LDR (Light-Dependent Resistor)، یک قطعه الکترونیکی است که مقاومت الکتریکی آن تحت تأثیر نور تغییر میکند. این سنسور از تغییرات نوری که بر آن تابیده میشود، برای تولید یک سیگنال الکتریکی استفاده میکند.زمانی که نور به سطح فتوسل تابیده میشود، مقاومت آن کاهش مییابد. به عبارت دیگر، هنگامی که میزان نور بیشتر میشود، مقاومت فتوسل کاهش مییابد و در صورتی که نور کمتر شود، مقاومت افزایش مییابد. این تغییر مقاومت الکتریکی به دست آمده میتواند به عنوان یک سیگنال خروجی مورد استفاده قرار گیرد.سنسور نوری فتوسل به طور گستردهای در دستگاهها و سیستمهایی که نیاز به کنترل نور دارند، استفاده میشود. به عنوان مثال، در لامپهای خودکار و دستگاههای روشنایی هوشمند، سنسورهای نوری فتوسل میتوانند استفاده شوند تا در صورت کاهش نور محیط، لامپها را روشن کنند. همچنین، در دستگاههای عکاسی، روباتها و سیستمهای خودران، سنسورهای نوری فتوسل میتوانند به منظور تشخیص و کنترل مقدار نور استفاده شوند.
مشخصات فنی سنسور نوری فتوسل
سنسور LDR (سنسور مقاومت نوری) یک سنسور نور است که مقاومت الکتریکی خود را با تغییرات نور محیط تغییر میدهد.
- محدوده ولتاژ عملیاتی: برخی سنسورهای LDR میتوانند در محدوده ولتاژ عملیاتی ۳ ولت تا ۳۰ ولت کار کنند.
- محدوده مقاومت: محدوده مقاومت سنسور LDR میتواند بین چند اهم تا صدها کیلواهم باشد. این مقدار وابسته به نوع و مدل سنسور است.
- حساسیت به نور: سنسور LDR به شدت نور وابسته است و میتواند حساسیت بالایی در مقابل تغییرات نوری نشان دهد. به عنوان مثال، در محیط تاریک، مقاومت سنسور بسیار بالاست، در حالی که در محیط روشن، مقاومت آن به حداقل میرسد.
- زمان پاسخگویی: زمانی که سنسور LDR تغییر نور را تشخیص میدهد و مقاومت الکتریکی آن تغییر میکند، زمانی که سنسور به وضعیت جدید پاسخ میدهد، مهم است. این زمان بسته به سرعت تغییرات نوری و ویژگیهای سنسور ممکن است متفاوت باشد.
- دقت: دقت سنسور LDR میتواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد، از جمله کیفیت ساخت، دمای محیط، و تحریکهای خارجی مانند نویز و اختلالات الکترومغناطیسی.
بررسی پایه های سنسور فتوسل
سنسور فتوسل (Photocell Sensor) شامل دو پایه است که برای اتصال به یک مدار استفاده میشوند. پایههای این سنسور به صورت شمارهگذاری شده یا با عناصر مثل A و B مشخص میشوند. در زیر توضیحی از پایههای معمول سنسور فتوسل آمده است:
- پایه خروجی (Output Pin): این پایه برای اتصال سیگنال خروجی سنسور به مدار استفاده میشود. این سیگنال ممکن است ولتاژ برق یا جریانی باشد که تغییر میکند و به عنوان واکنش به تغییرات نور دریافت شده از سنسور ارسال میشود.
- پایه منفی (Ground Pin): این پایه مرتبط با منبع تغذیه منفی یا زمین (GND) مدار است. به منظور استفاده صحیح از سنسور فتوسل، اتصال پایه منفی به منبع تغذیه ضروری است.
به همراه سنسور نور LDR چه اقلامی باید خریداری شود؟
- مقاومت 10 کیلو
- برد بورد
- کابل فلت
- ال ای دی LED
راه اندازی سنسور LDR با آردوینو
در این کد آردوینو، ابتدا پین متصل به سنسور LDR را به عنوان ldrPin تعریف میکنیم (در این مثال به پین آنالوگ A0 متصل شده است).در تابع setup()، ارتباط سریال را با بادریت 9600 تنظیم شده است. این کار به ما امکان مشاهده دیتاهای سنسور LDR را در مانیتور سریال میدهد.در تابع loop()، با استفاده از تابع analogRead()، مقدار آنالوگ را از سنسور LDR خوانده و در متغیر ldrValue ذخیره میکنیم. سپس با استفاده از توابع Serial.print() و Serial.println()، مقدار LDR را در مانیتور سریال چاپ میکنیم.در نهایت، با استفاده از تابع delay()، یک تاخیر یک ثانیه اضافه میکنیم تا فرکانس خواندنیها کنترل شود.میتوانید این کد را بر روی برد آردوینو خود بارگذاری کنید تا دیتاهای سنسور LDR را مشاهده کنید.
// پین سنسور LDR
const int ldrPin = A0;
void setup() {
Serial.begin(9600); // شروع ارتباط سریال
}
void loop() {
int ldrValue = analogRead(ldrPin); // خواندن مقدار آنالوگ از سنسور LDR
Serial.print("مقدار LDR: ");
Serial.println(ldrValue); // چاپ مقدار LDR در مانیتور سریال
delay(1000); // تاخیر 1 ثانیه
}
راه اندازی سنسور LDR با میکروپایتون
در این کد، ما ماژولهای لازم ADC و time را از ماژول machine وارد میکنیم.پین سنسور LDR را با استفاده از کلاس ADC و با عدد 0 به عنوان شماره پین به عنوان ldr_pin تعریف میکنیم. شما باید شماره پین را بر اساس پینی که سنسور LDR را به آن متصل کردهاید تنظیم کنید.درون حلقه while، با استفاده از متد read() از شی ldr_pin، مقدار آنالوگ را از سنسور LDR خوانده و در متغیر ldr_value ذخیره میکنیم. سپس با استفاده از تابع print() مقدار LDR را چاپ میکنیم.
from machine import ADC
import time
# پین سنسور LDR
ldr_pin = ADC(0)
while True:
ldr_value = ldr_pin.read() # خواندن مقدار آنالوگ از سنسور LDR
print("مقدار LDR:", ldr_value) # چاپ مقدار LDR
time.sleep(1) # تاخیر 1 ثانیه
مشخصات
- کاربری
- مناسب برای استفاده شخصی
- نوع ماژول
- نور
- سطح تجربه مورد نیاز
- مبتدی
- ولتاژ مورد نياز
- 5 ولت DC
- تعداد پایه ها
- دارای دو پایه
- اقلام همراه محصول
- ندارد
- سنسور
- نوری
امکان راه اندازی چند سنسور DHT با ESP8266 با استفاده از MicroPython وجود دارد. سنسورهای DHT با پروتکل دیجیتال و از طریق پایههای GPIO قابل اتصال به میکروکنترلرها هستند.
برای ساخت یک سیستم کنترل دما با برد میکروکنترلر ESP32، به موارد زیر نیاز دارید:
یک برد میکروکنترلر ESP32
یک سنسور دما مثل DHT DS18B20
یک المان سرد کننده
با استفاده از کتابخانه DHT.h، میتوانید از سنسور دما برای خواندن دمای محیط استفاده کنید. سپس، میتوانید از این دما برای کنترل المان گرمایشی یا سرمایشی استفاده کنید.
در خصوص برنامه نویسی از کتابخانه DHT و در صورت نیاز کتابخانه وای فای برای ارسال دادهها به پلتفرم IoT باید استفاده کنید.