ماژول قطب نما GY-271 سه محوره با تراشه 5883 موقعیت یاب honeywell
معرفی ماژول قطب نما GY-271 با تراشه HMC5883
gy-271 یک ماژول قطبنمای سه محوره است که با استفاده از چیپ HMC5883 قادر به اندازهگیری شدت میدان مغناطیسی تا 8+/- میباشد. ADC داخلی 12 بیتی موجب شده است که بتوان با دقت 1 تا 2 درجه جهتیابی کرد. با استفاده از پروتکل I2C میتوان این ماژول را به میکروکنترلرها و آردوینو متصل نمود. از ویژگیهای برجسته این محصول جریان مصرفی پایین 100 میکروآمپر میباشد. با استفاده از این ماژول میتوان شدت میدان مغناطیسی را با فرکانس 160 هرتز اندازهگیری نمود.
ویژگی های ماژول قطب نما GY-271 با تراشه HMC5883
gy-271 یک ماژول قطبنمای سه محوره است که با استفاده از چیپ HMC5883 قادر به اندازهگیری شدت میدان مغناطیسی تا 8+/- میباشد. ADC داخلی 12 بیتی موجب شده است که بتوان با دقت 1 تا 2 درجه جهتیابی کرد.
کاربرد ماژول قطب نما GY-271 با تراشه HMC5883
این سنسور در پروژه های کوچکی مانند پهپادها و سیستم های ناوبری ربات جای می گیرد. سنسور هر میدان مغناطیسی را به خروجی ولتاژ دیفرانسیل در 3 محور تبدیل می کند. این تغییر ولتاژ مقدار خروجی دیجیتال خام است که می تواند برای محاسبه عنوان ها یا حس کردن میدان های مغناطیسی از جهات مختلف استفاده شود.
پایه های pinout ماژول gy271 قطب نما
ماژول gy271 یک ماژول قطب نما (compass module) است که از نوع الکترونیکی (electronic) می باشد. این ماژول برای اندازه گیری جهت قطب نما و اندازه زاویهای بین دو نقطه استفاده می شود. در این ماژول از پایه های VCC, GND, SDA و SCL برای اتصال به میکروکنترلر استفاده می شود. پایه VCC مربوط به ولتاژ تغذیه، پایه GND به زمین، پایه SDA برای ارتباط دادهها و پایه SCL برای ارتباط ساعت (clock) است.
همچنین در این ماژول دو پایه دیگری به نامهای DRDY و INT وجود دارند که برای ارتباط با میکروکنترلر در مورد تغییرات میدان مغناطیسی و تغییر در جهت قطب نما استفاده می شوند.
راه اندازی ماژول قطب نما gy-271 hmc5883 با آردوینو
برای راه اندازی ماژول قطب نما gy271 hmc5883 با آردوینو، مراحل زیر را انجام دهید:
اتصالات هر دو ماژول را به یکدیگر متصل کنید. پایههای SDA و SCL ماژول gy271 به پایههای SDA و SCL آردوینو متصل شوند. همچنین پایههای VCC و GND ماژول gy271 به ولتاژ تغذیه و زمین آردوینو متصل شوند. کتابخانه hmc5883l را در آردوینو نصب کنید. برای این منظور به قسمت Sketch > Include Library > Manage Libraries بروید، کتابخانه hmc5883l را جستجو کرده و نصب کنید. کد زیر را در آردوینو قرار دهید:
#include <Wire.h>
#include <hmc5883l.h>
hmc5883l compass;
void setup() {
Wire.begin();
compass = hmc5883l();
compass.SetScale(1.3);
compass.SetMeasurementMode(Measurement_Continuous);
}
void loop() {
Vector norm = compass.ReadNormalize();
float heading = atan2(norm.YAxis, norm.XAxis);
if(heading < 0) heading += 2*PI;
if(heading > 2*PI) heading -= 2*PI;
float headingDegrees = heading * 180/M_PI;
Serial.println(headingDegrees);
delay(100);
}
کد را آپلود کنید و با استفاده از Serial Monitor در آردوینو IDE، دادههای جهت قطب نما را مشاهده کنید. در کد فوق، ابتدا کتابخانه Wire و hmc5883l را اضافه کرده و سپس متغیر compass را تعریف می کنیم. سپس در تابع setup، مقدار اسکیل (Scale) و حالت اندازه گیری (MeasurementMode) تعیین می شود. در تابع loop، داده های جهت قطب نما خوانده می شود و سپس این داده ها به صورت درجه در Serial Monitor چاپ می شود.
آموزش ساخت قبله نما با ماژول gy271 hmc5883
برای ساخت قبله نما با استفاده از ماژول gy271 hmc5883، میتوانید از قطعات زیر استفاده کنید:
- ماژول قطب نما gy271 با تراشه hmc5883
- آردوینو (یا هر میکروکنترلر دیگری)
- ماژول LCD نمایشگر 16x2
- Potentiometer 10KOhm
- Breadboard و کابلهای مربوطه
مراحل ساخت قبله نما با استفاده از ماژول gy271 hmc5883 به شرح زیر است.
اتصالات هر دو ماژول را به یکدیگر متصل کنید. پایههای SDA و SCL ماژول gy271 به پایههای SDA و SCL آردوینو متصل شوند. همچنین پایههای VCC و GND ماژول gy271 به ولتاژ تغذیه و زمین آردوینو متصل شوند. برای نمایش دادن اطلاعات جهت قطب نما، یک LCD نمایشگر 16x2 را به آردوینو متصل کنید. پایههای RS، E، D4، D5، D6 و D7 LCD نمایشگر به پایههای 7، 8، 9، 10، 11 و 12 آردوینو متصل شوند. همچنین پایههای VCC و GND LCD نیز به ولتاژ تغذیه و زمین آردوینو متصل شوند.
یک potentiometer 10KOhm را به آردوینو متصل کرده و پایههای آن را به پایههای VCC، GND و A0 آردوینو متصل کنید. این potentiometer برای تنظیم کنتراست LCD نمایشگر استفاده می شود. کد زیر را به نرم افزار آردوینو منتقل کرده و روی برد آپلود کنید.
#include <Wire.h>
#include <hmc5883l.h>
#include <LiquidCrystal.h>
hmc5883l compass;
LiquidCrystal lcd(7, 8, 9, 10, 11, 12);
void setup() {
Wire.begin();
compass = hmc5883l();
compass.SetScale(1.3);
compass.SetMeasurementMode(Measurement_Continuous);
lcd.begin(16, 2);
lcd.setCursor(0,0);
lcd.print("Compass: ");
}
void loop() {
Vector norm = compass.ReadNormalize();
float heading = atan2(norm.YAxis, norm.XAxis
مشخصات
- نوع ماژول
- شتاب و ژایرو
- ولتاژ مورد نياز
- 2.16-3.6 ولت DC
- محدوده دمایی
- Add pre-defined values first
- جریان
- 100 میکروآمپر
- پروتکل ارتباطی
- I2C
- دقت اندازه گیری
- 5 میلی گائوس
- محدوده اندازه گیری
- 8 +/-
- نوع سنسور
- قطب نما
- ماژول sim800l
- سیم کارت
- منبع تغذیه
- آنتن GSM
- کابل USB به سریال
- خازن 1000 میکروفاراد
- ماژول کاهنده LM2596
ولقطعات مورد نیاز برای راه اندازی ماژول sim800l عبارتند از:
ماژول GPS زمانی که بتواند به ماهوارهها متصل شود. از طریق ال ای دی روی برد وضعیت را مشخص میکند. به طور کلی دو وضعیت برای ال ای دی مازول جی پی اس مدل Neo6M وجود دارد.
1- ال ای دی هیچ واکنشی ندارد: ماژول در حال جستجو برای اتصال به ماهواره است.
2- ال ای دی هر یک ثانیه چشمک میزند: ماژول به ماهواره متصل شده و موقعیت یابی در حال ثبات است.
تراشههای جی پی اس ساخت uBlox تنوع زیادی دارند. هر کدام براساس فرکانس کاری، سرعت تبادل اطلاعات، بادریت و جریان مصرفی و تعداد اتصال همزمانی ماهوارهای متفاوت هستند. این سه نسخه از تراشههای جی پی اس uBlox در بازار ایران بسیار پر مصرف هستند. در ادامه تفاوت هر کدام را توضیح خواهیم داد.
ماژول جی پی اس Neo-6M
دارای قابلیت اتصال فقط به ماهوارههای GPS است. تا 22 ماهواره را از طریق 50 کانال میتواند پشتیبانی کند. همچنین در -161 dB بالاترین سطح دقت با گرید صنعتی را ارایه میدهد. میزان جریان مصرفی هم در حد 45mA است. ماژول GPS Neo6M دارای اینترفیسهای ارتباطی UART و USB و I2C و SPI است. انواع مختلف از این نسل شامل NEO-6G و NEO-6Q و NEO-6M هستند. برای درک تفاوت کامل هر کدام بایستی به دیتاشیت ماژولها مراجعه کنید.
ماژول جی پی اس Neo-7M
این ماژول قابلیت Multi-GNSS را داراست. به این معنی که علاوه بر اتصال به ماهوارههای GPS به دیگر ماهوارهها هم متصل میشود. به صورت عمومی قابلیت اتصال به ماهوارههای آمریکایی و روسی را دارد. ماژول GPS Neo7M دارای اینترفیسهای ارتباطی UART و USB و I2C و SPI است. انواع مختلف از این نسل شامل NEO-7N و NEO-7M است. برای درک تفاوت هر کدام بایستی به دیتاشیت ماژولها مراجعه کنید.
ماژول جی پی اس Neo-M8
این ماژول GPS قابلیت اتصال به انواع بیشتری از ماهوارههای GPS است. این موارد شامل ماهوارههای BeiDou, Galileo, GLONASS, GPS / QZSS هستند. از این جهت ماژول Neo-M8 uBlox دقت بسیار بالاتری به نسبت نسلهای قدیمیتر و سرعت تبادل اطلاعاتی بالاتری هم دارد. به صورت همزمان قابلیت دریافت اطلاعات از سه ماهواره مجزا را دارد. انواع مختلف از این نسل شامل NEO-M8J و NEO-M8M و NEO-M8N و NEO-M8Q هستند. برای درک تفاوت کامل هر کدام بایستی به دیتاشیت ماژولها مراجعه کنید. ماژول GPS NeoM8 دارای اینترفیسهای ارتباطی UART و USB و I2C و SPI است.
امکان راه اندازی چند سنسور DHT با ESP8266 با استفاده از MicroPython وجود دارد. سنسورهای DHT با پروتکل دیجیتال و از طریق پایههای GPIO قابل اتصال به میکروکنترلرها هستند.
برای ساخت یک سیستم کنترل دما با برد میکروکنترلر ESP32، به موارد زیر نیاز دارید:
یک برد میکروکنترلر ESP32
یک سنسور دما مثل DHT DS18B20
یک المان سرد کننده
با استفاده از کتابخانه DHT.h، میتوانید از سنسور دما برای خواندن دمای محیط استفاده کنید. سپس، میتوانید از این دما برای کنترل المان گرمایشی یا سرمایشی استفاده کنید.
در خصوص برنامه نویسی از کتابخانه DHT و در صورت نیاز کتابخانه وای فای برای ارسال دادهها به پلتفرم IoT باید استفاده کنید.