تقویت و ارسال صدا از دیرباز آرزوی بشر بوده است.انسان برای ارتباط با مکانهای دورتراز خود به روشهای مختلفی دست میزد تا اینکه علم توانست وسیله ای را پیشنهاد کند که با کمترین دردسر بشود با آن صدا را تقویت و به اطراف فرستاد .این وسیله فرستنده اف ام نام دارد که تاریخ را در پس خود به یادگار دارد.در اینجا شما خواهید آموخت چطور با ساخت یک فرستنده اف ام وارد دنیای تلفیقی تاریخ و الکترونیک شوید.
سیستم فرستنده گیرنده (مخابرات) یکی از رشتههایی بوده که در طول چندین سال دستخوش تحولات شگرفی شده است. مدولاسیون FM یک شیوه ارسال اطلاعات بوسیله امواج رادیویی میباشد که در ضمن از لحاظ کیفیت نیز برترین نوع مخابرات رادیویی است.
محتویات بسته :
1- مجموعه فیبر مسی و قطعات الکترونیکی
2- جزوه راهنمای استفاده از کیت
3- کارت محصول
4- لوازم جانبی
مزایای محصول:
- در این مجموعه کلیه قطعات کیت به همراه سیم قلع جهت لحیم کاری و فیبر مدار چاپی قرار دارند.
- کتابچه ی راهنمای این محصول به صورت جزوه ای چاپ و صحافی شده در اختیار شما است. از مراحل اولیه شناسایی قطعات، نحوه ساخت کیت تا مراحل راه اندازی آن توضیحات کاملی شرح داده شده است. همچنین درباره چگونگی لحیم کاری و دستورالعمل صحیح کار کردن با هویه نیز آموزش خواهید دید.
در بخشی دیگر، مرحله ای برای دوستانی که نیاز به راهنمایی بیشتری در راه اندازی دارند توضیحاتی با عنوان عیب یابی در نظر گرفته شده است. همینطور نمای شماتیک فنی مدار به همراه اطلاعات کامل تخصصی برای علاقمندان نوشته گردیده است
- در داخل کارت محصول که تشکیل دهنده ی قسمتی از بسته بندی محصول است ، با فهرست دیگر محصولات الکترونیک دانشجو و راه های تماس با ما آشنا خواهید شد.
- لوازم مورد نیاز دیگری برای راه اندازی کیت، از جمله: رله ، سیم افشان ، در بسته بندی قرار داده شده است
- الکترونیک دانشجو تولید کننده گجت های آموزشی. با این گجت علاوه بر آموزش الکترونیک چگونگی کار کرد گجت های لمسی را خواهید آموخت
شرح تخصصی عملکرد مدار:
مدار فرستنده دو قلو شامل سه قسمت تقویت کننده امواج صوتی، اسیلاتور (مدار الکتریکی است که سیگنال الکتریکی تکرارشونده تولید میکند)و ضرب کننده (میکسر) میباشد:
الف) تقویت کننده: ترانزیستور T1 همراه مقاومتهای R1 و R3 و میکروفن یکی تقویت کننده امیتر مشترک را تشکیل میدهند. امواج صوتی توسّط میکروفن خازنی دریافت شده و به جریان الکتریکی تبدیل میشود سپس مستقیماً به بیس T1 تزریق و بعد از تقویت در کلکتور ظاهر میشوند. مقاومتهای R1 و R3 ترانزیستور را بایاس میکنند(پایه های ترانزیستور را امیتر (Emitter) ، بیس (Base) و کلکتور (Collector) می نامند که امیتر را با حرف E ، بیس را با حرف B و کلکتور را با حرف C نمایش می دهند).
ب) اسیلاتور: این قسمت شامل سلف L، (پشت مدار چاپی) خازن C5 و C2، ترانزیستور T2 (در حالت بیس مشترک) و مقاومتهای R2 و R5 میباشد. به مدار مشترک L و C5 اصطلاحاً مدار رزنانس یا تانک میگویند. این مدار فرکانس خاصی که از فرمولمحاسبه میگردد را تولید مینماید.
جهت پایداری فرکانس مدار مقداری از امواج تولید شده تسوط C2 به امیتر ترانزیستور برگشت داده میشود (فیدبک) و پس از تقویت به روی کلکتور ظاهر میشود. لذا اسیلاتور پایدار مانده و تا هنگامی که تغذیه میشود مقاومتهایR2 و R5 به ترتیب تأمین کننده ولتاژ بیس و امیتر میباشند. ضمناً R5 از صفر شدن انرژی فیدبک شده توسط C2 جلوگیری میکند.
ج) میکسر: ترانزیستور T2 در یک زمان در دو مدار قرار گرفته یکی مدار اسیلاتور که قبلاً شرح داده شد و دوم مدار میکسر. با اعمال امواج صوتی تقویت شده از طریق C3 و R4 به بیس T2 و تزریق امواج تولید شده توسط اسیلاتور مدار از طریق C2 به امیتر این ترانزیستور، مخلوطی از این امواج که اصطلاحاً به آن امواج مدوله شده میگویند بر روی کلکتور ظاهر میشود و در نهایت از طریق آنتن در فضا منتشر میشود.
از خواص امواج مدوله شده انتشار آنها توسط آنتن و سرعت آنهاست که برابر سرعت نور میباشد. در این مدار خازن C4 پارازیتهای ایجاد شده در ولتاژ مدار را صفر میکند. خازن C3 امواج صوتی تقویت شده را به طبقه بعد کوپلاژ نموده(خازن کوپلاژ خازنی است که اجازهٔ گذشتن سیگنال برق AC را از مداری به مدار دیگر میدهد ولی مانع عبور سیگنال برق DC میشود) و از اثر ولتاژ دو طبقه بر روی هم جلوگیری میکند مقاومت R4 امپدانس (نسبت ولتاژ به جریان)دو طبقه را تطبیق میدهد. ضمناً خازن C1 از اثر امواج رادیویی بر روی مدار جلوگیری مینماید.
مشخصات
- ابعاد فیبر
- 6*2
- سطح تجربه مورد نیاز
- مبتدی
- ولتاژ مورد نياز
- 3 ولت DC
- فیبر مدار چاپی
- استخوانی تک رو 1.8
- توان
- ارسال امواج تا 40 متر مربع در فضای باز
- چاپ مس
- ندارد
- آموزش ساخت
- دارای دفترچه آموزش