کیت کنترل از راه دور (مادون قرمز)
کنترل از راه دور یک گجت، با دو کارائی دائمی و موقت ؛ قابل اتصال به هر نوع گجت برقی مثل چراغ اتاق ، تلویزیون ، کامپیوتر ، سه راه برق ، رادیو ، دزدگیر منزل ، کولر ، پنکه و... می باشد. مدار از دو قسمت فرستنده و گیرنده تشکیل شده است.
برد موثر کیت
برد کیت در شرایط تعیین شده در حدود یک تا شش متر می باشد.
- مقدار ولتاژ تغذیه مدارهای گیرنده و فرستنده
- زاویه دید بین فرستنده و گیرنده
- میزان روشنایی و تاریکی محیط (منظور محیط هایی که خیلی روشن نیستند.)
- قرار دادن فتودیود گیرنده در پوششی از زرورق یا شیشه لاکی تا از تاثیر نورهای مزاحم روی آن جلوگیری کنید.
شرح تخصصی عملکرد مدار فرستنده
R1 و R2 مقاومت های بایاس T1 هستند که جریان ورودی بیس و کلکتور آنرا تامین می کنند. جریان تقویت شده ، توسط R4 و R5 به R2 و LED1 منتقل شده و بخشی از آن نیز توسط T2 برای تقویت مجدد به منفی مدار فیدبک می شود. خازن C1 ، کاتد دیود مادون قرمز را به طبقه اول تقویت کننده کوپل می کند و بدین صورت از میرائی (Damping) مدار جلوگیری بعمل آمده ، باعث پایداری آن می شود.
محتویات بسته کیت کنترل از راه دور
1- مجموعه فیبر مسی و قطعات الکترونیکی
2- جزوه راهنمای استفاده از کیت
3- کارت محصول
4- لوازم جانبی
مزایای محصول کنترل از راه دور
- در این مجموعه کلیه قطعات کیت به همراه سیم قلع جهت لحیم کاری و فیبر مدار چاپی قرار دارند.
- کتابچه ی راهنمای این محصول به صورت جزوه ای چاپ و صحافی شده در اختیار شما است. از مراحل اولیه شناسایی قطعات، نحوه ساخت کیت تا مراحل راه اندازی آن توضیحات کاملی شرح داده شده است. همچنین درباره چگونگی لحیم کاری و دستورالعمل صحیح کار کردن با هویه نیز آموزش خواهید دید.
در بخشی دیگر، مرحله ای برای دوستانی که نیاز به راهنمایی بیشتری در راه اندازی دارند توضیحاتی با عنوان عیب یابی در نظر گرفته شده است. همینطور نمای شماتیک فنی مدار به همراه اطلاعات کامل تخصصی برای علاقمندان نوشته گردیده است
- در داخل کارت محصول که تشکیل دهنده ی قسمتی از بسته بندی محصول است ، با فهرست دیگر محصولات الکترونیک دانشجو و راه های تماس با ما آشنا خواهید شد.
- لوازم مورد نیاز دیگری برای راه اندازی کیت، از جمله: رله ، سیم افشان ، در بسته بندی قرار داده شده است
- الکترونیک دانشجو تولید کننده گجت های آموزشی. با این گجت علاوه بر آموزش الکترونیک چگونگی کار کرد گجت های لمسی را خواهید آموخت
شرح تخصصی عملکرد مدار گیرنده
امواج دریافت شده توسط فتودید (PHD) پس از عبور از فیلتر وارد بیس T2 (از طریق R2 و C1) و T1شده و بعد از یک مرحله تقویت از طریق خازن کوپلاژ C2 به بیس T3 می رود.
D1 جریان خروجی امیتر T3 و T4 را یکسو نموده آنرا به پایه IC انتقال می دهد. T5 تقویت کننده امیتر مشترک است و T6 جریان را بصورت پالس لاجیک در آورده ، وارد IC می کند.
IC 4013 از دو حلقه فیلیپ فلاپ RS تشکیل شده که در این مدار یکی از آنها استفاده شده است. فیلیپ فلاپ کوچکترین سلول حافظه است و قادر به حفظ کردن حالت مدار است ، بدین صورت که وقتی رله دوم در حالت Latch یا پایدار قطع است پس از رسیدن اولین پالس ساعت (Clock) ، خروجی IC تغییر وضعیت داده ، رله به حالت وصل می رود و این حالت تا رسیدن پالس بعدی به همین صورت توسط فیلیپ فلاپ ثابت باقی می ماند.
در حقیقت تغییر وضعیت خروجی IC است که باعث تحریک T8 شده ترانزیستورهای T6 و T7 را فعال کرده و ولتاژ رله را تامین می کند.
در ضمن بهره ولتاژ (Gain) مدار گیرنده دقیقاّ برابر 1 است ، یعنی ولتاژ ورودی را عیناّ در خروجی RL قرار می دهد.
حساسیت مدار گیرنده نسبت به امواج اضافی موجود در فضا بسیار کم است و این به بهتر عمل کردن مدار کمک می کند. بنابراین با این گجت ساده علاوه بر آموزش مرحله به مرحله الکترونیک یک گجت پرکاربرد هم ساخته اید.
مشخصات
- تعداد قطعات
- 60
- ابعاد فیبر
- 3.5*2.5
- تعداد فیبر
- 2
- سطح تجربه مورد نیاز
- نیمه حرفه ای
- ولتاژ مورد نياز
- 6 ولت DC برای مدار گیرنده و تا 9 ولت DC برای مدار فرستنده
- فیبر مدار چاپی
- فایبر گلاس یک رو 1.5 با چاپ سبز
- ظرفیت
- حداکثر ارسال سیگنال 3 متر
- چاپ مس
- دارد، با رنگ سبز
- اقلام همراه محصول
- 6 رشته سیم افشان
- آموزش ساخت
- دارای دفترچه آموزش