کتاب شناخت و نحوه اتصال سنسورهای صنعتی
کتاب حاضر از مجموعه کتاب های کلید مهندسی در زمینه شناخت و نحوه اتصال سنسورهای صنعتی می باشد که توسط علیرضا کشاورز باحقیقت گردآوری شده است. نویسنده تمامی اطلاعات اعم از نحوه اتصال و شناخت کلی سنسورها، همچنین پارامترهای مهم و نکاتی پیرامون خرید سنسور را در کتاب جمع آوری کرده است.یک انتخاب هوشمندانه برایعلاقه مندان و افرادی که در کارخانه ها مشغول به کار هستند.
توضیح مختصر راجع به سنسور:
در دنیای الکترونیک ما تنها با دو کمیت ولتاژ و جریان سروکار داریم و ایندو را می توانیم اندازه گیری کنیم. مثلا دما هیچ معنی در یک مدار ندارد. پس برای اینکه کمیت های فیزیکی مثل دما، فشار، فاصله و ... را اندازه گیری کنیم و مقدار آنرا نمایش دهیم باید آنرا به ولتاژ یا جریان تبدیل کنیم. در بقیه ی رشته ها هم سنسور وجود دارد اما با این نام استفاده نمی شود. مثلا در مکانیک بیشتر کمیتها به جابجایی تبدیل می شود و با عقربه نشان داده می شود. به عنوان مثال در الکترونیک می خواهیم دمای یک کوره را نمایش دهیم که تا 400 درجه سانتیگراد گرم می شود.
لازم به ذکر است که سنسورها می توانند به عنوان چشم های کنترل کننده یک سیستم مورد استفاده قرار گرفته و وظیفه مراقبت از فرآیند و اعلام خرابی و یا نقص یک سیستم را به عهده بگیرند.
سنسورها در دونوع مختلف وجود دارند:
الف) با تماس مکانیکی مانند کلید قطع و وصل، تبدیل کننده های فشاری و غیره
ب) بدون تماس مکانیکی مانند سنسورهای نوری، حرارتی و غیره
نحوه اتصال سنسورهای مختلف اعم از دوسیمه، سه سیمه و چهار سیمه به نوع سنسور و باری که قصد اتصال سنسور به آن را داریم بستگی دارد .سنسورها به دو صورت NPN و PNP مورد استفاده قرار می گیرند. حال بسته به NPN و PNP بودن، نحوه اتصال به بار متفاوت خواهد بود.
فهرست مطالب کتاب:
- فصل اول: شناخت سنسورهای صنعتی
در بخش اول کتاب به تعریف سنسور و پارامتر های مهم در آن پرداخته می شود و سپس به معرفی دسته بندی ها و انواع سنسورها و هم چنین ضرایب تصحیح آن ها می پردازد.
1- سنسور چیست؟
2- تابع خروجی سنسور ها
3- سنسورهای خازنی
4- سنسورهای فتوالکتریک یا نوری
5- سنسورهای تشخیص لیبل Printing Mark Reader
6- کالیبره کردن سنسورهای نوری
7- سنسورهای آلتراسونیک یا فراصوتی
8- سنسور اثر هال
- فصل دوم: نحوه اتصال سنسورهای صنعتی
در این بخش نحوه اتصال سنسورها بیان شده است:
دوسیمه Two-wire sensor که خود شامل دو دسته هستند: سنسور دوسیمه sourcing یا PNP و سنسور sinking یا NPN
سنسورهای سه سیمه Three-wire sensor
سنسورهای چهار سیمه Four-wire sensor
نکات کلی مربوط به انتخاب و خرید ابزار دقیق:
1- تصمیم گیری در تیم مهندسی: در بعضی از شرایط افراد تیم تولید می توانند اطلاعات کاملی از نیاز خود در اختیار تیم فنی قرار داده و از این طریق تیم فنی را در انتخاب ابزار دقیق سیستم یاری دهند.
2- تعیین پارامترهای فرآیند: این پارامترها می تواند با در نظر گرفتن مواردی مانند آلودگی، نویز، دمای محیطی، شرایط کاری خاص و ... باشند.
3- حداقل دقت و صحت یا Precision & Accuracy: این دو فاکتور نیز نقش مهمی در انتخاب یک ابزار دقیق کاربردی ایفا می کند. در اندازه گیری تعاریفی وجود دارد که گاه ممکن است با هم اشتباده گرفته شوند. از جمله ی این تعاریف دو تعریف بسیار مهم صحت و دقت است.به مثال توجه کنید؛ فرض کنید طول یک جسمی با مقدار مشخص را می خواهیم اندازه بگیریم. اگر با تکرار اندازه گیری به رقم معلوم ذکر شده نزدیک تر شویم، آنگاه صحت اندازه گیری ما در حال بهبود یافتن است. حال چنانچه با تکرار اندازه گیری نتایج به هم نزدیک تر بشود، آنگاه اندازه گیری ما دارای دقت است.
در این حالت اندازه گیری انجام شده هم دارای دقت و هم تکرار پذیری مناسب است، اما شاید صحت دستگاه مناسب نباشد. در حقیقت برای بیان دقت در اندازه گیری نیازی به دانستن مقدار واقعی اندازه ده نیست و دقت بیشتر با تکرارپذیری آزمایش مفهوم پیدا می کند. نکته ی دیگر اینکه در یک دستگاه اندازه گیری تنها درستی آن قابل تنظیم است ولی دقت دستگاه قابلیت تنظیم را ندارد.
4- حداکثر دمای کاری و دمای تمیزکاری دوره ای: به عنوان مثال در بعضی از فرآیند های تولیدی مانند مواد شوینده، شامپو و ... تجهیزات به صورت دوره ای توسط بخار شسته می شوند بنابراین در انتخاب ابزار دقیق می بایست دمای کاری بخار شستشو دهنده را در نظر گرفت. برای چنین شرایطی بهترین راه مشورت با واحد کنترل کیفیت می باشد.
5- زمان پاسخ گویی ابزار دقیق: در انتخاب اجزاء مختلف و متعلقات یک سیستم کنترل بایستی دقت شود که تمام اجزاء با هم و با سیستم کنترل دارای هماهنگی و از نظر دقت و صحت در یک کلاس قرار داشته باشند. یکی از ویژگی هایی که در انتخاب ابزار دقیق باید به آن توجه شود، زمان پاسخ گویی آن دستگاه است که لازم است با زمان پاسخ گویی سیستم کنترل در یک رده قرار گیرد. لذا انتخاب زمان پاسخ گویی دارای یک نسخه ی واحد برای تمام ادوات نیست و بیشتر باید به ادوات بالادست آن رجوع شود.
6- حداقل بازده عملکرد سنسور: توصیه می شود این بازده 20 درصد بیشتر از نیاز سیستم باشد به عنوان مثال برای اندازه گیری دمای کاری که بین 40 تا 120 درجه از سنسوری استفاده کنیم که قدرت اندازه گیری دما در بازه 32 تا 144 درجه را داشته باشد. یعنی 20 درصد بیشتر از نیاز سیستم. شایان ذکر است که هرچه بازه عملکرد بزرگتر انتخاب شود دقت اندازه گیری پایین می آید. بنابراین در انتخاب بازه عملکرد دقت کامل را داشته باشید. طبق یک دستورالعمل کلی حداکثر مقدار اندازه گیری شده توسط هر دستگاه باید در دو سوم بازه ی حسگر و نمایش دهنده قرار گیرد.
- نحوه سفارش و خرید
1- روی سبد خرید کلیک کنید.
2- نشانی خودتان را با کد پستی وارد کنید.
3- مبلغ خرید را به صورت آنلاین پرداخت کنید.
البته از ثبت سفارش مطمئن شوید.
سفارشات ساعت 1 بعد از ظهر هر روز تحویل دفتر پست می شوند.
- پرداخت از طریق دستگاه خودپرداز
می توانید مبلغ سفارشتان را کارت به کارت کنید یا به حساب بانکی واریز کنید.
سپس با ما تماس بگیرید تا بسته را برایتان بفرستیم.
- اگر در اصفهان ساکن هستید
سرویس پیک موتوری سریع ترین راه خرید است. تلفن سفارش: 03132232004
مشخصات
- کاربری
- کاربردی - فنی
- گارانتی
- گارانتی اصالت و سلامت فیزیکی
- نویسنده
- علیرضا کشاورز باحقیقت
- آموزش ساخت
- بدون دی وی دی آموزشی
- ناشر
- سها دانش
- قطع کتاب
- رقعی
- نوبت و سال چاپ
- اول
- نوع چاپ
- سیاه و سفید
- سال چاپ
- 1393
- تعداد صفحات
- 80
- شابک
- 9786001811166
- نوع جلد
- شومیز