برد STM32F411 WeAct Black Pill بر پایه پردازنده آرم Coretx M4 MCU
بردآرم STM32F411
برد میکروکنترلر STM32F411 دارای پردازنده ARM Cortex M4 است و از خانواده WeAct Black Pill V2.0 است.ولتاژ کاری SM32F411 در محدوده 3.3 تا 5 ولت DC است. فرکانس پردازنده مرکزی STM32 برابر با 72 مگاهرتز و حافظه فلش 64 کیلوبایت میباشد. برد STM32 مدل F411 دارای 40 پایه است که شامل دو I2C، دو SPI و سه USART میباشد. حافظه فلش 512KiB و حافظه اس رم 128KiB است. این برد از هسته Arm Cortex M4 استفاده میکند و ماکزیمم سرعت کلاک 100 مگاهرتز است.
آموزش اول: معرفی انواع میکروکنترلرهای STM32
امروزه پردازندههای مبتنی بر ARM در بسیاری از دستگاههای الکترونیکی اطراف ما مانند موبایل یافت میشوند. تراشههای ARM به واسطه طراحی منحصر به فردی که دارند، انتخاب بسیار مناسبی در ساخت انواع گجتهاست. پیش از این به آموزش ساخت پروژه در نرم افزار STM32Cube MX و پروگرام کردن میکروکنترلر STM32F103 با بوت لودر آردوینو در پستهای جداگانهای پرداختهایم.
آموزش دوم: راه اندازی و پروگرام برد STM32 در کامپایلر آردوینو IDE
ابتدا به یک مدبل USB To TTL نیاز داریم. سپس اتصالات را به برد STM32 برقرار میکنیم. برای برنامه نویسی این برد به کامپایلر IDE Arduino نیاز داریم. پیشنهاد میکنم از ورژن ۱.۶.۹ استفاده کنید. این ورژن قابلیت ارتباط usb را دارد. اما ما از بوت لودر برای برنامه نویسی استفاده میکنیم. آماده کردن محیط آردوینو برای برد STM32 در ابتدا برنامه را دانلود و سپس نصب کنید.
آموزش سوم: راه اندازی برد STM32 با استفاده از نرم افزار KEIL و توابع HAL
برای برنامه نویسی این میکروکنترلر ها نیاز است که ابتدا دو نرم افزار KEIL و STM32CubeMX را نصب کنید. لازم به ذکر است برای دانلود نرم STM32CubeMX نیاز است که از VPN استفاده نمایید، تا گزینه ی دانلود برای شما باز شود. پس از نصب و دانلود پکیج های مورد نیاز وارد نرم افزار STM32CubeMX شده، سپس از منوی فایل گزینه New Project را انتخاب کنید. در پنجره ی باز شده باید میکروکنترلر مورد نطر خود را انتخاب کنید، میکروکنترلری که در این آموزش استفاده شده است مدل STM32F103C8 می باشد. پس از انتخاب میکروکنترلر مورد نطر گزینه Start Project را انتخاب کنید.
آموزش چهارم: میکروکنترلرهای STM32 بخش اول شناخت GPIO راه اندازی نرم افزاری
پیش از این در پست معرفی انواع میکروکنترلرهای STM32 توضیحات مختصری درباره میکروکنترلرهای STM32 دادهایم. در صورتی که آشنایی کافی با میکروکنترلرهای STM32 را ندارید، ابتدا آموزش های قبل را مطالعه کنید. در این آموزش قصد داریم تا با استفاده از میکروکنترلر STM32F103 دستورات مربوط به GPIO را بررسی کنیم.
مشخصات
- کاربری
- مناسب برای استفاده شخصی
- نوع ماژول
- آرم ARM
- ابعاد فیبر
- 5.3cm x 2.2cm
- سطح تجربه مورد نیاز
- پیشرفته
- ولتاژ مورد نياز
- 5 ولت
- چاپ مس
- مشکی
- تعداد پایه ها
- دارای 40 پایه
- پروتکل ارتباطی
- power signals, I2C, SPI, GPIOs, ADC inputs
- حافظه Flash
- 64KB
- حافظه SRAM
- 20KB SRAM
- تعداد پورت USB
- دارای پورت تایپ C
- پردازنده
- STM32F114
- نوع پردازنده
- ARM
- معماری پردازنده
- Cortex M4
- فرکانس آی سی
- 72 MHz
- سایر توضیحات
- Reset button, power and user LEDs، Boot mode selection،
بله، بردهای STM (مانند STM32) به طور گستردهای از میکروکنترلرهای ARM Cortex-M استفاده میکنند و این امکان را فراهم میکنند که با زبانهای برنامهنویسی مختلفی از جمله میکروپایتون (MicroPython) برنامه نویسی شوند.برای اجرای MicroPython بر روی بردهای STM32، میتوانید از پروژههای متنبازی مانند "MicroPython for STM32" یا "MicroPython on STM32F4" استفاده کنید. در این پروژهها، MicroPython به طور مستقیم بر روی میکروکنترلر STM32 نصب شده و از طریق REPL (Read-Eval-Print Loop) یا از طریق اجرای اسکریپتهای Python امکان برنامهنویسی فراهم میشود.