ترانزیستور 2N2905 با پلاریته مثبت Bipolar Transistor
ترانزیستور2N2905، یک ترانزیستور BJT و از نوع PNP است. به کمک ترانزیستورها می توان با یک جریان ضعیف، جریان های قوی تر را کنترل نمود. به عنوان مثال، با جریان ضعیف خروجی GPIO میکروکنترلرها، می توان تغذیه قطعاتی با جریان بسیار بیشتر را وصل و یا قطع نمود. حتی به کمک ترانزیستورها می توان ولتاژ تغذیه یک قطعه را به کنترل درآورد. از این قابلیت در کنترل دور موتورها، نور لامپ ها، صدای بیزرها و... استفاده می شود. ترانزیستور2n2905 یک ترانزیستور فوق العاده کاربردی با توان تلفاتی بسیار ناچیز و در حدود 0.8 وات است.
مشخصات فنی و ویژگی های کلی ترانزیستور 2N2905
- ولتاژ کلکتور بیس: 50 ولت
- ولتاژ امیتر-بیس 5- ولت DC
- ولتاژ کلکتور امیتر: 40- ولت DC
- جریان کلکتور-امیتر: 600- میلی آمپر
- دارای ضریب تقویت کنندگی 100 الی 300
- دارای فرکانس سوییچینگ تا 300 مگاهرتز
- توان تلفاتی بسیار پایین و در حدود 0.8 وات!
- دارای دمای کاری بین 65- الی 200 درجه سانتی گراد
کاربردهای ترانزیستور 2N2905
- طراحی و پیاده سازی مدارهای فرمان
- طراحی و پیاده سازی مدار های تقویت کننده
- طراحی و پیاده سازی مدارهای منطقی
- استفاده به عنوان قطعه ای کلیدی در مدارهای محافظ اتصال پلاریته معکوس
آموزش راه اندازی ترانزیستور و نحوه محاسبه مقاومت پایه بیس
ترانزیستورها، یکی از قطعات پرکاربرد در مدارات الکترونیک دیجیتال به شمار میروند. این قطعه در بسیاری از مدارت دیجیتال، نقش حساس و مهمی را ایفا می نماید. این نقش به قدری جدی است که گاهی حیات یک مدار، به این قطعه وابسته می شود. مهم ترین کاربرد ترانزیستور، تقویت جریان است. در این آموزش، به نحوه صحیح راه اندازی ترانزیستور BJT در حالت سوییچ و تقویت کنندگی خواهیم پرداخت.
آموزش: طراحی مدار محافظ قطعات در برابر اتصال برعکس تغذیه بردهای الکترونیکی
قطعات الکترونیکی نظیر انواع سنسورها، ماژول ها، میکروکنترلرها و…. دارای ولتاژ تغذیه مشخصی هستند. چنانچه ولتاژ تغذیه این قطعات از حد مجاز فراتر رود، قطعه دچار آسیب و سوختگی خواهد شد. اما تنها دلیل آسیب یک قطعه، ولتاژ زیاد نیست. در اکثر مواقع، اتصال نادرست سیم های مثبت و منفی، باعث آسیب و سوختگی در قطعه خواهد شد. این مورد در سیستم هایی که با باتری تغذیه می شوند، بسیار حائز اهمیت است. چراکه با قرارگیری غلط باتری در جای خود، سیستم دچار آسیب می شود. در این آموزش به بررسی این مشکل و راهکارهای آن پرداخته و در نهایت روشی مناسب برای غلبه بر این مشکل با روشهای محافظت در برابر اتصال معکوس، ارائه می نماییم.
مشخصات
- ولتاژ ورودی
- 5- ولت در امیتر-بیس
- ولتاژ خروجی
- 40- ولت DC
- جریان خروجی
- تا 600- میلی آمپر
- سایز پکیج
- TO-39
- نوع ترانزیستور
- بی جی تی BJT
- پلاریته ترانزیستور
- ترانزیستور PNP