کیت آمپلی فایر استریو ۶۰ وات
کیت آمپلی فایر شصت وات استریو یک گجت تقویت کننده ترانزیستوری است. در دو کانال مجزا صدا های ورودی را تقویت می کند.
بدون تون و کنترل فقط میزان حجم صدا قابل تغییر است.
کیت آمپلی فایر 60 وات یک مدار تقویت کننده صوتی است. که ولتاژ کاری آن حداکثر دوازده ولت می باشد. البته با ولتاژ های پایین تر هم کار می کند.
راه اندازی مدار:
با اتصال خروجی یک واکمن به ورودیهای آمپلی فایر و اتصال خروجی آمپلی فایر به بلندگو، صدای گجت ساختگی شما با کیفیت و پهنای باند مناسب در بلندگو پخش می شود. با تغییر ولوم ها صدای خروجی مدار کم و زیاد میشود.
با این پکیج و صرف زمانی کم در حین فعالیتی محیج ضمن آموزش علم الکترونیک مطالبی بس فراتر از قیمت پرداختی خواهید آموخت.
محتویات بسته:
1- مجموعه فیبر مسی و قطعات الکترونیکی
2- جزوه راهنمای استفاده از کیت
3- کارت محصول
4- لوازم جانبی
مزایای محصول:
- در این مجموعه کلیه قطعات کیت به همراه سیم قلع جهت لحیم کاری و فیبر مدار چاپی قرار دارند.
- کتابچه ی راهنمای این محصول به صورت جزوه ای چاپ و صحافی شده در اختیار شما است. از مراحل اولیه شناسایی قطعات، نحوه ساخت کیت تا مراحل راه اندازی آن توضیحات کاملی شرح داده شده است. همچنین درباره چگونگی لحیم کاری و دستورالعمل صحیح کار کردن با هویه نیز آموزش خواهید دید.
در بخشی دیگر، مرحله ای برای دوستانی که نیاز به راهنمایی بیشتری در راه اندازی دارند توضیحاتی با عنوان عیب یابی در نظر گرفته شده است. همینطور نمای شماتیک فنی مدار به همراه اطلاعات کامل تخصصی برای علاقمندان نوشته گردیده است
- در داخل کارت محصول که تشکیل دهنده ی قسمتی از بسته بندی محصول است ، با فهرست دیگر محصولات الکترونیک دانشجو و راه های تماس با ما آشنا خواهید شد.
- لوازم مورد نیاز دیگری برای راه اندازی کیت، از جمله: رله ، سیم افشان ، در بسته بندی قرار داده شده است
- الکترونیک دانشجو تولید کننده گجت های آموزشی. با این گجت علاوه بر آموزش الکترونیک چگونگی کار کرد گجت های لمسی را خواهید آموخت
شرح تخصصی عملکرد مدار :
تقویت کنندههای سیگنال کوچک یا ولتاژ، با ولتاژهای کوچک ورودی، ولتاژهای خروجی وسیعتر و بدون اعوجاج تولید میکنند. این مدارها قادرند مقداری قدرت در مقیاس کم در دو سر بار (خروجی) خود تولید کنند، که این مقدار قدرت برای بکار انداختن مثلا یک بلندگو کافی نیست. بنابراین برای چنین منظوری نیاز به یک تقویت کننده قدرت، با سیگنال بزرگ بوده که بتواند یک ولتاژ یا جریان خروجی با نوسانی وسیع یعنی (قدرت ac بزرگ) تولید نماید و در نتیجه ولتاژ ورودی نسبتا بزرگی احتیاج است. یک تقویت کننده قدرت در واقع قدرت dc منبع تغذیه مدار را به شکل قدرت ac در بار مدار تبدیل مینماید. میتوان آنرا بعنوان یک تقویت کننده ولتاژ قوی به حساب آورد که از یک ترانزیستور قدرت استفاده میکند و قادر است جریانهای خروجی بالایی تولید کند.
اما روش Matching (همسازی) باید به منظور انتقال حداکثر قدرت باشد و نه به منظور انتقال حداکثر ولتاژ زیرا انتقال حداکثر ولتاژ هنگامی مد نظر است که بخواهیم دو مدار یا وسیله را بهم متصل نماییم. طبق قضیه انتقال حداکثر قدرت هنگامی یک مدار بیشترین قدرت را به بار تحویل میدهد که امپدانس خروجی آن برابر با امپدانس ورودی بار باشد. مثلاً امپدانس یک بلندگو در فرکانس 1 KHZ حدود 4 اهم است ولی امپدانس خروجی یک ترانزیستور قدرت به مراتب بیشتر از این مقدار است و اتصال مستقیم بلندگو بعنوان بار خروجی ترانزیستور نتایج ضعیفی به همراه خواهد داشت.
یکی از راههای حل این مشکل استفاده از مدار کلکتور مشترک در تقویت کنندهها است. مشخصات مدار کلکتور مشترک یا امیتر پیرو از این قرار است. امپدانس ورودی زیاد، امپدانس خروجی کم، بهره ولتاژ نزدیک به یک، سیگنال خروجی هم فاز با ورودی و بالاخره بهره جریان بالا. بنابراین از این مدار هم می توان بعنوان مدار تطبیق امپدانس (بافر) و هم تقویت کننده جریان استفاده کرد.
مدار آمپلی فایر از سه طبقه اصلی تشکیل شده است. دو طبقه مدار امیتر پیرو (کلکتور مشترک) و یک طبقه پری آمپلی فایر. ترانزیستورهای T3 و T9 و T4 و T10 پری آمپلی فایر و (T8, T2 , T7 , T1) و (T5، T11 و T6، T12) مدار امیتر پیرو را تشکیل میدهند. سیگنالهای ورودی به مدار، توسط ولومهای 10 K قابل کنترل هستند. C2، C10 و C3، C11 فیلتر خازنی و R18, R6 و C12, C4 فیلترهای RC موازی مدار میباشند که سیگنالهای ورودی را تا حدود زیادی صاف میکنند. ترانزیستورهای T3 و T4 و T9 و T10 بصورت امیتر مشترک قرار گرفتهاند و دارای بهره ولتاژ و جریان بالایی هستند .
مقاومت R7 و خازن C5 و R19 و C12 مقداری از انرژی را جهت گسترش باند فرکانسی به زمین مدار منتقل میکنند. ترانزیستورهای T5 و T6 مکمل (Complimont) یکدیگرند و همینطور T11 و T12 به صورت کلکتور مشترک قرار گرفتهاند که بهره جریان بالایی دارند و عمل تطبیق امپدانس مدار را انجام میدهند. مقداری از سیگنال خروجی امیتر T5، T11 و R6 و R17 و R3 به طبقه پری آمپلی فایر فیدبک شده تا پایداری مدار حفظ گردد.
ترانزیستورهای T1 و T2 و T7 و T8 نیز دومین طبقه امیتر پیرو را تشکیل میدهند که طرز کار آنها مانند T5 و T6 و T11 و T12 است و بصورت complimantry عمل میکنند. جریانهای خروجی این دو طبقه توسط مقاومتهای R3 و R10 به خازن c6 و R15 و R22 به خازن C14 و نهایتاً بلندگوها منتقل میشوند. در ضمن همانگونه که گفته شد T3 و T4 و T9 و T10 بهره ولتاژ بالا و دو طبقه امیتر پیرو بهره جریان بالایی دارند که در انتهای مار ایند و مقدار بهره در یکدیگر ضرب شده و طبقه رابطه P=V.I قدرت اصلی تقویت کننده را بوجود میآورند. بهمین علت مقاومتهای R3 و R10 و R15 و R22 وات بالا انتخاب شدهاند تا تحمل این توان بالا را داشته باشند.
مقاومت R2 و خازن C1 و R14 و C9 فیدبک ac مدار هستند و پایداری آنرا حفظ میکنند. D1 ترانزیستور T2 و D3 و T8 را بایاس میکند و D2 و D4 از آسیب رسیدن به مدار هنگامیکه پلاریته ورودی جابجا است جلوگیری میکنند. لازم به ذکر است چنانچه از ولتاژهای بالای 18 ولت استفاده میکنید به ترانزیستورهای T2 و T8 و T5 و T11 حتماً رادیاتور وصل کنید. البته چون ترانتزیستور T5 و T11 از فیدبک منفی استفاده میکند، کمتر داغ شده و دیرتر از T2 و T8 آسیب میبیند.
مشخصات
- کاربری
- استفاده نیمه صنعتی
- تعداد قطعات
- 58
- ابعاد فیبر
- 10*8
- سطح تجربه مورد نیاز
- نیمه حرفه ای
- ولتاژ مورد نياز
- حداکثر 12 ولت DC و حداکثر 2 آمپر
- فیبر مدار چاپی
- استخوانی تک رو با ذخامت 1.5 میلیمتر
- توان
- تقویت فرکانس صوتی حداکثر تا 60 وات به صورت تک کانال
- جریان
- حداکثر 2.5 آمپر
- چاپ مس
- ندارد
- آموزش ساخت
- دارای دفترچه آموزش
- تعداد کانال
- 2 کانال
- امپدانس خروجی
- 4 تا 8 اهم
- توان آمپلی فایر
- 60 وات
- نوع آمپلی فایر
- استریو (دو کانال)